Klasszikus

Karácsony az Óbudai Társaskörben

2016.12.12. 14:25
Ajánlom
Különleges koncertekkel készül az Óbudai Társaskör az idei karácsonyra.

A Társasköri karácsonyt december 15-én Lakatos György fagottművész és családja teszik színessé, hisz a színpadon 10 Lakatos szerepel majd különböző hangszerrel, változatos műfajokkal. Nem feledkezünk el a fiatal tehetségekről sem, így 17-én délután a színpadot átveszik a Mozart Klub tagjai, kis zenészei. Zenés fejtörőkkel, a klubtagok produkcióival és sok szaloncukorral várjuk a zeneszerető gyerekeket és felnőtteket.

Karacsony

Karacsony

December utolsó koncertjeként, karácsonyhoz közeledve, 17-én este az Óbudai Kamarazenekar ad adventi hangversenyt a Társaskörben. A zenekar Bódiss Miklós gordonkaművésszel kiegészülve adja elő Mozart, Bach és Haydn műveit.

Részletes program:

2016. 12. 15. 19.00

Társasköri Karácsony

Közreműködők: Lakatos Sára, Lakatos Dorka, Lakatos Kristóf Jónás, Lakatos Ágoston, Lakatos Ágnes, Lakatos Péter, Lakatosné Gelléri Vera, Lakatos Johanna, Csuhaj Barna Rebeka, Lakatos György

Belépőjegy: 1500 Ft, diákjegy: 750 Ft

Jegyek kaphatók: www.jegymester.hu

2016. 12. 17. 15.00

Mozart Klub

Karácsony a Mozart Klubban – a klubtagok játszanak

Lakatos György vezetésével

Tiszteletbeli elnök: Varga Károly

Alkalmankénti belépőjegy felnőtteknek: 500 Ft, gyermekeknek és diákoknak: 300 Ft

2016. 12. 17. 19.00

Az Óbudai Kamarazenekar adventi hangversenye

Közreműködik: Bódiss Miklós – gordonka

Vezényel: Gazda Péter

Bach: 3. Brandenburgi verseny, BWV 1048

J. Haydn: D-dúr csellóverseny

***

Mozart: B-dúr divertimento, K. 137

J. Haydn: Esz-dúr szimfónia, No.84. - In Nomine Domini

Belépőjegy egységesen: 800 Ft

jegyek kaphatók: www.jegymester.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

„Írás és olvasás ikrek” - Vámos Miklós a Lírástudókban

A könyvesboltok újdonságai között segít eligazodni a Líra Könyv és a Fidelio május 12-én, szerda este fél 8-kor jelentkező irodalmi podcastja. A friss könyvajánlókat és tartalmas beszélgetéseket kínáló műsor házigazdája Szabó T. Anna, az adás vendége Vámos Miklós író.
Színház

Gyabronka József, Háy János és Alföldi Róbert az újranyitó Átrium színpadán

Május 21-től újra élő előadásokat tart az Átrium. A budai intézmény első produkciója a Fehér nyuszi, vörös nyuszi című darab Gyabronka József előadásában, ezt követően egy Háy János-premierrel, valamint a Mefisztó című kortárs zenés kabaréval várják a közönséget.
Színház

Eredeti Örkény-egypercessel köszöntötték Mácsai Pált a jubileumi Azt meséld el Pista! után

Május 12-én különleges évfordulót ünnepelt az Örkény Színház, ugyanis 700. alkalommal tűzték műsorra Mácsai Pál egyszemélyes előadását, az Azt meséld el, Pista!-t.
Klasszikus

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Jazz/World

"Tragikus végű játszma" – A kékszakállú herceg várát új formába öntötte Sárik Péter

Bartók Béla A kékszakállú herceg vára című operájára Sárik Péter zeneszerző, jazz-zongoraművész készített jazzátiratot, melyet először élőben augusztusban hallhat a közönség a Zempléni Fesztiválon.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Cziffra és Liszt műveket játszik a két zongoravirtuóz, Boris Berezovsky és Balázs János

Június 9-én Liszt Ferenc és Cziffra György szólózongora művei és négykezes átiratai hangoznak el Boris Berezovsky és Balázs János zongoraestjén. A Cziffra György-emlékév kiemelt eseményét a MOMkultban rendezik meg, melyet a közönség már élőben élvezhet.
Klasszikus hír

Magyar népdalt énekel Emma Kirkby a Kórusok Éjszakája jóvoltából

A Kórusok Éjszakája kórusfesztivál megálmodói a Csíkszerda Egyesület tagjai, akik a világhírű angol szopránnal, Emma Kirkbyvel készítenek közös videót, melyben a Csillagok, csillagok kezdetű magyar népdalt éneklik közösen.
Klasszikus gyász

Elhunyt Balassa Sándor zeneszerző, a nemzet művésze

Életének 87. évében, hosszan tartó betegség után elhunyt Balassa Sándor Erkel Ferenc- és Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) egyik alapítója és rendes tagja – közölte az MTI-vel az MMA.
Klasszikus hír

A Budapesti Fesztiválzenekar emlékkoncertet tart a koronavírus áldozatainak emlékére

A május 26-i ingyenes emlékkoncertet a Budapest Kongresszusi Központban rendezik meg, ahol a Budapesti Fesztiválzenekar és egy erre az alkalomra összeálló kórus, Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A koncertet aznap az RTL Klub-on is meg lehet tekinteni.
Klasszikus hír

Haydn és magyar nóta az Óbudai Danubia Zenekar online kínálatában

Az Óbudai Danubia Zenekar május 15-én a Best of BMC sorozat keretében Haydn műveit szólaltatja meg, míg május 22-én a magyar nóta értékeit felvillantva, Liszt Ferenc valamint Brahms művei mellett, Ott Rezső kifejezetten erre az alkalomra írt szimfonikus magyar nótacsokrát játssza.