Klasszikus

Karácsony barátok közt

2011.11.18. 09:37
Ajánlom
A Liszt Ferenc Zeneakadémia Baráti Köre adventi koncertsorozatot szervez az általuk támogatott fiatalok részvételével.

A Baráti Kör immár több mint másfél évtizede segíti a tehetséges muzsikusok pályakezdését. Ennek érdekében gyűjt pénzt, amiből pályázat útján ad ösztöndíjat, vagy fedezi egy-egy nemzetközi verseny, mesterkurzus, esetleg az eseményre való kijutás költségeit. Mert hiába a kivételes tehetség, a szorgalom, a világhírű képzés, ha éppen arról a jelenlétről marad le az ifjú muzsikus, ami az ugródeszkát jelentheti. A versenyeredmények pedig igazolják az erőfeszítés és támogatás szükségességét és értelmét. 

Hogy felhívják a közönség figyelmét a fiatalokra és a Baráti Kör nemes céljaira, az adventi időszakban vasárnap délutánonként koncertsorozatot rendeznek. A 15:00 órakor kezdődő hangversenyeken azoknak a tehetséges fiataloknak egy része vesz részt, akik az elmúlt évben a Baráti Kör segítsége révén voltak képesek eljutni arra a helyre, ahol a világ felfigyelhetett rájuk. Ugyanakkor minden évben igyekeznek a "Jövő reménységei", a zeneiskolások közül is válogatni egy koncertre-valót. 

A Marriott Hotelben ingyenesen látogatható programokat idén is a változatosság jegyében állították össze. November 27-én délután 10-14 éves tehetséges zeneiskolások játszanak, december 4-én a már több versenygyőzelemmel is büszkélkedő, újjáalakult Anima Musicea Quartett mutatkozik be, december 11-én Duleba Lívia fuvolaművész és fuvolás, zongorista, harmonikás barátai barokk műsorát hallgathatják meg, míg az utolsó vasárnapon, december 18-án Jakab Ildikó Emese (szoprán) és Rab Gyula (tenor) operaénekes hallgatók áriakoncertje lesz hallható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

25 éve halt meg Róna Viktor, aki még Nurejevvel is jó barátságot ápolt

Adottságai egyáltalán nem predesztinálták a balettművész-pályára, szorgalmának köszönhetően mégis világhírnévre tett szert az 1994. január 15-én elhunyt Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas balettművész, aki Rudolf Nurejev pályájának is meghatározó alakja volt.
Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus

Ez az első élvonalbeli vonósnégyes, amelyben többségben vannak a nők

Az Artemis Quartetből kilépett két tag, nők érkeztek a helyükre. Ilyenkor felvetődik a kérdés: miért a férfiak uralják a kamarazenét?
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.