Klasszikus

Karácsonyra reményt!

2007.12.17. 00:00
Ajánlom
Valódi kuriózum: Baráti Kristóftól Vásáry Tamásig a legrangosabb magyar előadóművészek közül lépnek fel a bezárásra ítélt vidéki kisiskolák megmentéséért szervezett jótékonysági koncerten december 19-én az MTA Dísztermében.

A felsorolt művészek mellett fellép még többek között Szokolay Balázs, Onczay Csaba, Horgas Eszter és Vukán György is. Az est fővédnöke Sólyom László köztársasági elnök. „Karácsonyra reményt!” – ez a jelmondata az „Élőlánc a kisiskolákért” összefogásának, és az adományokból, a budapesti és vidéki koncertek, valamint színházi estek bevételéből befolyt összeget pályázat keretében osztják szét a veszélyeztetett kistelepülési iskolák között.

(2007. december 19. 19:00 MTA Díszterem (Budapest) - Karácsonyra reményt! - jótékonysági koncert a kistelepülési iskolák megmentéséért; Bach: Chaconne a d-moll partitából, BWV 1004; Beethoven: B-dúr trió, op. 11; Beethoven: cisz-moll "Holdfény" szonáta, op. 27/2; Chopin: b-moll scherzo, op. 31; Saint-Saens: A hattyú halála; Kodály: Marosszéki táncok; Bach: cisz-moll prelúdium és fúga, BWV 849; Sosztakovics–Tziganov: Négy prelűd; Gershwin: Kék rapszódia; Olasz áriák és duettek; km.: Baráti Krisóf (hegedű), Gulyás Mária (zongora), Holics László (zongora), Horgas Eszter (fuvola), Muskát András (ének), Onczay Csaba (cselló), Szokolay Balázs (zongora), Tokody Ilona (ének), Tunyogi Henriett (tánc), Varga Gábor, Varga Gábor (klarinét), Vásáry Tamás (zongora), Vukán György (zongora); Az est fővédnöke: Sólyom László)

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Egy életmű megünneplésének kihívásai

Az idén 85 éves Quincy Jones prominens társasággal ünnepelte a születésnapját a Papp László Budapest Sportarénában, az ő esetében azonban egy életműkoncert kivitelezése eleve problémás, a megvalósítás viszont a kényszerből leszállított elvárásokat is képes volt helyenként alulról súrolni.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Zenés színház

Csuha Lajos: „Még meg tudok mozdulni a színpadon”

Szíve a rockhoz, a musicalhez húzza, de magát és a közönséget is meg fogja lepni Csuha Lajos a Budavári Palotakoncereken augusztus elején. Rövid interjúnkban az előkészületekről kérdeztük, de az is kiderült, milyen új feladatok találták meg az Operettszínház záruló évadában a hetvenéves művészt.
Vizuál

Így látják a madarak az osztrák fővárost - VIDEÓ

Négy sas segítségével készítettek 360 fokos videót Bécsről. A madarak a Duna-toronyból és egy hőlégballonból indulva filmezték a várost.
Zenés színház

Fischl Mónika: „Vidám, színes kavalkád, sok humorral fűszerezve”

„A hazai operettjátszás koronázatlan királynője” – így mutatja be a Kult50 című kiadvány Fischl Mónikát – az emlékezetes Szilviát, Marica grófnőt, Glavári Hannát. Igazi primadonna alkat: hűvös, elérhetetlen és gyönyörűen énekel – a Palotakoncerteken is.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus érdekes

Kocsis Zoltán munka közben: Az Újvilág-szimfónia próbájáról került elő hangfelvétel

Az alábbi 2011-es filmfelvételen Kocsis Zoltán Dvořák Újvilág-szimfóniáját próbálja a Szegedi Szimfonikus Zenekarral. A közkedvelt szimfónia akusztikai próbáját nem csak a rajongóknak érdemes meghallgatni.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje. Ezekre a kerti programokra még tud jegyet váltani:
Klasszikus videó

Videó: Kelemen Barnabásék totyogó kisbabája már az apját kíséri zongorán!

Ma este kezdődik a Fesztiválakadémia. "Elkezdődtek a próbák!" - írta Kokas Katalin, és közzétett egy videót, amelyen a férje a kislányukkal zenél.
Klasszikus magazin

Nem csak Ravel álmodta zenekarra az Egy kiállítás képeit

Sőt, még csak nem a századforduló zenéjének zenekari virtuóza volt az első, hanem egy orosz Rimszkij-Korszakov tanítvány.
Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.