Klasszikus

Karrier a Carnegie Hall után

2010.01.25. 09:33
Ajánlom
Február 5-én egy igazán különleges páros ad koncertet Veszprémben. A taiwani születésű Hsin-Ni Liu és Legendy László zongorajátéka színvonalas kikapcsolódást ígér.

Hsin-Ni Liu zongoraművésznő a New York-i Julliard Egyetemen folytatta tanulmányait és 2008-ban nagy sikerrel debütált a Carnegie Hall-ban. A szakma és a sajtó is rendkívül elismerően fogadta a bájos fiatal zongoristát, Hsin-Ni mégis meglepő döntést hozott. Egy hirtelen ötlettől vezérelve Magyarországra költözött, mert zenei elhivatottsága arra ösztönözte, hogy közelebbről is megismerje a magyarországi zenei tradíciókat, ezért egy éven át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait.

A fordulópontot Legendy László zongoraművésszel való megismerkedése jelentette, hiszen hamar felfedezték, hogy hasonló elveket vallanak. A zene végtelen szeretete, a művek közös felfedezése, a repertoár gazdagsága összekovácsolta a két zongoristát. Az együttmuzsikálás természetes eredményeként megszületett a PianoForte Duo. 

Magyarországi fellépéseik során fokozottan ügyelnek, hogy a vidéki közönséghez is eljussanak. Miskolc, Szeged és Sopron után február 5-én este héttől Veszprémben adnak hangversenyt a VMK Színháztermében. A műsoron Moszkovszki, Schubert, Ravel és Liszt művei szerepelnek.

PianoForte Duó
2010. február 5. 19:00

Városi Művelődési Központ és Könyvtár

www.pianoforteduo.com

Programkereső

Legnépszerűbb

Könyv

Pakold meg magad könyvekkel a Líra raktárában pár száz forintért!

Mi már tudjuk az igazi könyvmolyok szombati programját. Raktárvásár lesz a Lírában.
Könyv

Családi találkozót rendeznek Petőfi rokonai Kiskunfélegyházán

Igen, jól olvasta a címet! Míg egyesek a költő sírjának felkutatásával vannak elfoglalva, mások az élőkre koncentrálnak és családi találkozót hirdettek, amelyen eddig állítólag 66 utód jelezte a részvételét.
Klasszikus

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Tánc

Száz éve született Margot Fonteyn, aki Nurejevvel karöltve forradalmasította a balettet

1919. május 18-án született Margot Fonteyn, a brit Royal Ballet prímabalerinája, akit egy Nurejevvel közös előadása után 89-szer tapsolt vissza a közönség, és aki börtönben is ült.
Zenés színház

„A Csárdáskirálynő a Monarchia egyik utolsó sóhajtása”

Könnyű beleszeretni Kálmán Imre édes melódiáiba és ezekbe a furcsa figurákba – véli Vidnyánszky Attila rendező. A Nemzeti Színház vezérigazgatója korábban többször vitt színre operát, mégis a júliusi margitszigeti Csárdáskirálynő lesz az első operettrendezése.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Hat orosz zeneszerzőt mutat be Szabó Marcell fesztiválja

Budapesten és Debrecenben rendezik meg október 7. és 13. között az Orosz Zenei Fesztivált, amelyen minden koncert egy-egy zeneszerzőt állít a középpontba.
Klasszikus virtuózok

Öt éves lett a Virtuózok, így ünnepelnek

Jubileumi ünnepi hangversenyen lépnek fel a Virtuózok klasszikus zenei tehetségkutató műsor elmúlt öt évének legtehetségesebb résztvevői december 30-án a Müpában.
Klasszikus interjú

Mikołaj Górecki: „Nem vagyok zeneszerző, csak egy fickó, aki komponál”

Egy ismert komponista gyermekének lenni nem mindig kiváltság, különösen ha a gyermek a szülői pályát kívánja követni. Mikołaj Górecki egyik művét a Liszt Ferenc Kamarazenekar előadásában hallhatja majd a közönség május 25-én. Ennek kapcsán tettünk fel néhány kérdést az Amerikában élő lengyel komponistának.
Klasszikus kritika

Ilyen volt: Baráti Kristóffal zenélt a Kodály Filharmonikusok a reptéren

A négy őselem, a tűz, a víz, a föld és a levegő szolgált mottóként a debreceni Kodály Filharmonikusok nagyszerű koncertjének műsorában. Kritika.
Klasszikus ajánló

Fassang László templomépítésért koncertezik

A Liszt Ferenc-díjas művész jótékonysági orgonaestjét május 19-én tartják a Deák téri evangélikus templomban. A befolyt összeggel a budakeszi evangélikus templom építését támogatják.