Klasszikus

Karrier a Carnegie Hall után

2010.01.25. 09:33
Ajánlom
Február 5-én egy igazán különleges páros ad koncertet Veszprémben. A taiwani születésű Hsin-Ni Liu és Legendy László zongorajátéka színvonalas kikapcsolódást ígér.

Hsin-Ni Liu zongoraművésznő a New York-i Julliard Egyetemen folytatta tanulmányait és 2008-ban nagy sikerrel debütált a Carnegie Hall-ban. A szakma és a sajtó is rendkívül elismerően fogadta a bájos fiatal zongoristát, Hsin-Ni mégis meglepő döntést hozott. Egy hirtelen ötlettől vezérelve Magyarországra költözött, mert zenei elhivatottsága arra ösztönözte, hogy közelebbről is megismerje a magyarországi zenei tradíciókat, ezért egy éven át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait.

A fordulópontot Legendy László zongoraművésszel való megismerkedése jelentette, hiszen hamar felfedezték, hogy hasonló elveket vallanak. A zene végtelen szeretete, a művek közös felfedezése, a repertoár gazdagsága összekovácsolta a két zongoristát. Az együttmuzsikálás természetes eredményeként megszületett a PianoForte Duo. 

Magyarországi fellépéseik során fokozottan ügyelnek, hogy a vidéki közönséghez is eljussanak. Miskolc, Szeged és Sopron után február 5-én este héttől Veszprémben adnak hangversenyt a VMK Színháztermében. A műsoron Moszkovszki, Schubert, Ravel és Liszt művei szerepelnek.

PianoForte Duó
2010. február 5. 19:00

Városi Művelődési Központ és Könyvtár

www.pianoforteduo.com

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Karinthy Vera: „Felelősséggel dolgozom a színház jövőéért”

A Karinthy Színház alapítójának lánya lapunknak úgy nyilatkozott, jelenleg tárgyalások folynak a színház jövőjéről, a támogatások lehetőségeiről.
Színház

„Praktikusan nekem is távoznom kell” – Megszólalt a Karinthy Színház egyik ügyvezetője

A produkciós vezetői feladatokat is ellátó Kerekes-Katz Petra, a Karinhty Színházat működtető kft. egyik tulajdonosa a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében azt írja, a korábbi művészeti vezetőhöz, Földes Eszterhez hasonlóan, „praktikusan” neki is távoznia kell.
Klasszikus

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.
Tánc

„A humor minden karanténból kiszabadul” – Novák Ferenccel beszélgettünk születésnapján

A Kossuth-díjas koreográfus, rendező – a szakmában csak ’Tatának’ hívják – ma 89 éves. Születésnapján hívtuk föl, és most tudtuk meg tőle: 1 millió forintot ajánlott föl – a Magyar Táncművészek Szövetségén keresztül – tíz, a karantén miatt állás nélkül maradt táncosnak. Úgy gondolja: a Nemzet Művésze cím arra kötelezi őt, hogy visszaadjon a közösségének. Boldog születésnapot, Novák Ferenc!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Balázs János: Ez a kényszerleállás segít utat találni önmagunkhoz

A Fidelio „Művészi szabadság” című sorozatában ismert művészeket kérdezünk arról, mivel töltik az önkéntes izoláció napjait. Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész életében is változott néhány dolog: például több ideje jut ráérős beszélgetésekre, de nem érzi úgy, be lenne zárva.
Klasszikus gyász

Elhunyt Krzysztof Penderecki lengyel zeneszerző

Nyolcvanhat éves korában, hosszú és súlyos betegség után vasárnap elhunyt Krzysztof Penderecki neves lengyel zeneszerző, a kortárs zene kiemelkedő alakja - közölte a lengyel sajtó.
Klasszikus playlist

Klasszikusok merengős és borongós estékre

Zenei válogatásunk magányos vagy csöndes estékhez, amikor egy forró bögre teával az ember átadja magát a semmittevésnek, a meditációnak, majd előbb-utóbb az álomnak is.
Klasszikus hír

Anne-Sophie Mutter elkapta a koronavírust

A német hegedűművész bejelentette, hogy pozitív lett a COVID-19 tesztje. Bizakodik a felépülésben.