Klasszikus

Kathy-Horváth Lajos Zene-közelben

2012.03.01. 11:00
Ajánlom
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora szombat délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A Zene-közelben következő adásában Fekete György belsőépítész ezúttal elsősorban nem szorosan vett szakmájának zenei vonatkozásairól szól, hanem megtisztelő új tisztségéről, ugyanis Makovecz Imre után ő lett a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Szóba kerül majd az Akadémia kibontakozó zenei tevékenysége, melynek köszönhetően a székház, a Pesti Vigadó újból koncerthelyszín lesz.

Kevesen tudják, hogy az európai-hírű hegedűművész, Kathy-Horváth Lajos évek óta intenzíven foglalkozik a Bibliával. Olyannyira, hogy az egyes ismert ó- és újszövetségi történetekből zeneműveket alkotott. Ezek létrejöttéről is hallhatnak az érdeklődők, természetesen hangzó részletekkel hitelesítve az elmondottakat.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik érdekes tárlata lesz a "Kocsis 60" sorozat. A kiállításon 60 Kocsis-fotót lehet majd megtekinteni, egyúttal érdekes összehasonlításokra nyílik lehetőség: különböző fotóművészek mikor és milyennek látták-láttatják az immár hatvanéves mestert. A háttérről, a koncepció kialakulásáról a legilletékesebbtől, Topor Tünde művészettörténész-kurátortól hallunk.


Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2012. március 3. 15:34-16:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendégek: Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész-zeneszerző és Topor Tünde kurátor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Klasszikus tévé

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.