Klasszikus

Kathy-Horváth Lajos Zene-közelben

2012.03.01. 11:00
Ajánlom
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora szombat délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A Zene-közelben következő adásában Fekete György belsőépítész ezúttal elsősorban nem szorosan vett szakmájának zenei vonatkozásairól szól, hanem megtisztelő új tisztségéről, ugyanis Makovecz Imre után ő lett a Magyar Művészeti Akadémia elnöke. Szóba kerül majd az Akadémia kibontakozó zenei tevékenysége, melynek köszönhetően a székház, a Pesti Vigadó újból koncerthelyszín lesz.

Kevesen tudják, hogy az európai-hírű hegedűművész, Kathy-Horváth Lajos évek óta intenzíven foglalkozik a Bibliával. Olyannyira, hogy az egyes ismert ó- és újszövetségi történetekből zeneműveket alkotott. Ezek létrejöttéről is hallhatnak az érdeklődők, természetesen hangzó részletekkel hitelesítve az elmondottakat.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik érdekes tárlata lesz a "Kocsis 60" sorozat. A kiállításon 60 Kocsis-fotót lehet majd megtekinteni, egyúttal érdekes összehasonlításokra nyílik lehetőség: különböző fotóművészek mikor és milyennek látták-láttatják az immár hatvanéves mestert. A háttérről, a koncepció kialakulásáról a legilletékesebbtől, Topor Tünde művészettörténész-kurátortól hallunk.


Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2012. március 3. 15:34-16:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendégek: Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, Kathy-Horváth Lajos hegedűművész-zeneszerző és Topor Tünde kurátor

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Fidelio Tours

A csodálatos Esztergom

Ismerje meg a Dunakanyar egyik gyöngyszemét, Esztergomot.
Fidelio Tours

Babits Mihály fecskefészke Esztergomban

Ma este, a Partitúra kulturális kalandtúra ismétlésében bejárhatjuk Esztergomot, virtuálisan megnézhetjük a Babits-ház híres autogramfalát is. 19 órakor kapcsoljanak a Fidelióra, a Facebook-oldalunkon is elérhető lesz a Partitúra, amelynek két műsorvezetője: Miklósa Erika és Batta András. Itt pedig most elmeséljük a Babits-nyaraló rövid történetét.
Zenés színház

Online, ingyenesen követhető az idei Wagner-napok

A Budapesti Wagner-napok 2006 óta páratlan nemzetközi sikerrel zajló eseménysorozata 2020-ban újabb jelentős mérföldkövéhez érkezik: a Müpa első alkalommal tesz mindenki számára ingyenesen elérhetővé egy teljes fesztiválnyi felvételt a Wagner-napok gazdag archívumából.
Könyv

13 millió forintért kelt el a szemétben talált Harry Potter-kötet

A szemfüles megtaláló egy iskolai könyvtár selejtezéséről mentett meg három első kiadású kötetet, köztük egy keménytáblásat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.
Klasszikus hír

Magyar művészek a BBC Music Magazine Awards díjazottjai között

Kelemen Barnabás és Kokas Katalin felvétele a kritikusok és a közönség szerint is a tavalyi év legjobbjai közé tartozik.