Klasszikus

Katona dolog

2010.05.20. 11:33
Ajánlom
Heinrich Schiff, a neves gordonkaművész-karmester a múlt héten balesetet szenvedett, és megsérült a válla. Egy ideig nem vállalhat fellépést, de a Nemzeti Filharmonikusok május 24-i koncertjét nem mondta le.

A Hangszer és pálca elnevezésű bérletben a Haydn C-dúr gordonkaverseny előadása helyett a szerző e-moll, op. 44-es "Gyász" szimfóniáját vezényli. A műsor második részében Bruckner VII., E-dúr szimfóniája csendül fel a Nemzeti Filharmonikusok előadásában, Heinrich Schiff vezényletével. 

A művész és Kocsis Zoltán főzeneigazgató közötti megállapodás értelmében a jövő évben sor kerül a két művész közös koncertjére, amikor Schiff hangszeres művészként, Kocsis Zoltán pedig karmesterként ad koncertet a Művészetek Palotájában. 

Heinrich Schiff több évtizedes pályája során a világ szinte minden jelentős zenekarával és komoly fesztiválján fellépett. 1985-től egyre fontosabb számára a vezénylés. 1990-től többek között a Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, a Northern Sinfonia, a Stuttgarti Rádio Szimfonikus Zenekara és a Koppenhágai Filharmonikus Zenekar zeneigazgatója, illetve első vendégkarmestere, miközben vendégként is rendszeresen áll a világ nagy zenekarainak élén. Dirigensi repertoárja Haydntól és Beethoventől Lutoslawskiig a zeneirodalom széles területét öleli fel.

Nemzeti Filharmonikus Zenekar

2010. május 24. 19:30
Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Vez.: Heinrich Schiff

Haydn: e-moll, "Gyász" szimfónia, op. 44
Bruckner: VII., E-dúr szimfónia 

http://www.filharmonikusok.hu/

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.