Klasszikus

Kaukázusi kulturális hét a CEU-n

2005.05.21. 00:00
Ajánlom
A Közép-európai Egyetem Kulturális és Művészeti Központja (V. ker., Nádor u. 9.) a Közép- és Kelet Európai Kulturális Találkozások című sorozat keretében Kaukázusi kulturális hetet rendez május 23. és 27. között. A program filmvetítéseket, egy kiállítást és egy etno-jazz koncertet kínál.

PROGRAM

Május 23. Auditórium, 19:00
Mikhail Kobakhidze és Irakli Kvirikadze angol feliratos grúz rövidfilmjei

Május 24. Auditórium, 19:00
Kiállítások
- Azerbajdzsáni szőnyegek
- Vugar Seidov (Student Records Officer, CEU) képeslap gyűjteménye
- Multimediális útikalauz Azerbajdzsánba – Laptop Area

Május 25. Auditórium, 19:00
Szergej Paradzsanov: A gránátalma színe (angol feliratos örmény film)

Május 26. Auditórium, 18:30
Képek, zene és ízek a grúz kultúrából – A CEU grúz hallgatóinak rövid “önreprezentációja” Grúzia függetlenségének ünnepén

Auditórium, 19:00
Tengiz Abuladze: Vezeklés (angol feliratos grúz történelmi filmdráma)

Május 27. Auditórium, 19:30
David Yengibarjan jazzkoncertje
„Anyám kedves dallama”

A belépés minden rendezvényre ingyenes. Bővebb információ a cac@ceu.hu e-mail címen vagy a 327-3000/ 2697-es telefonszámon kapható.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Venczel Vera az MMA kitüntetettjei között

Október 18-án átadták a Magyar Művészeti Akadémia tagozati díjait. A kitüntetéseket minden kategóriában két-két főnek ítélik oda, a Színházművészeti tagozat elismerésében Venczel Vera és Dobos Imre részesült.
Zenés színház

„Körül szeretnék nézni a világban” – Interjú Fürjes Anna Csengével

Egyetlen magyarként került a IV. Nemzetközi Marton Éva Énekverseny döntőjébe Fürjes Anna Csenge, aki fiatal kora ellenére több kisebb-nagyobb szerepet énekelt már a Magyar Állami Operaház produkcióiban is. A mindössze huszonöt éves mezzoszopránnal beszélgettünk.
Színház

„Na, Kisdajka, gyerünk!” – kiállítás nyílt Dajka Margit életéből

A Kisdajka. Dajka Margit (1907-1986) pályaképe című tárlaton a színésznő gazdag, fordulatos és országokon átívelő életútja elevenedik meg fotókon, videókon, nyilatkozatokon és önvallomásokon keresztül.
Zenés színház

A művészet lázadása

Hargitai Iván legújabb rendezésével egy örök érvényű történethez nyúl, fiatalok útkeresésén, sikerein és bukásain keresztül beszél az életről. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Fame-előadása eltávolodik a hagyományos színházi keretektől, már-már cirkuszi poronddá változtatva a teret.
Zenés színház

Isten, haza, család – és ami mögötte van

Alföldi Róbert legújabb rendezésében a kortárs néptánc formanyelvét arra használja, hogy tükröt tartson a valóságunknak, miközben vizsgálat tárgyává teszi a népikultúra egykori berendezkedését, hagyományaink visszásságait.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Díjnyertes női zeneszerzők az Óbudai Danubia Zenekar műsorán

Missy Mazzoli és Dobrinka Tabakova műve is szerepel azon a Zeneakadémiai koncerten, melynek karmestere és brácsaszólistája az Óbudai Danubia Zenekar visszatérő vendége, Maxim Rysanov lesz.
Klasszikus magazin

Az 1956-os forradalom zenéi

Akár a történelem kötötte össze őket október 23-a eseményeivel, akár a szerző akart ily módon emléket állítani a forradalomnak, sok zenemű létezik, mely mára elválaszthatatlanná vált 1956-tól. Egy csokorra valót gyűjtöttünk belőlük.
Klasszikus interjú

„Olyan ez, mint új partnerrel táncolni” – interjú Vadim Gluzmannal

A világszerte ismert hegedűművész a Liszt Ferenc Kamarazenekar meghívására jött hozzánk, és október 25-én a Zeneakadémia színpadán a koncertmesteri széket is elfoglalja. Csupán rövid időre, mert az est második felében már kettősversenyt játszik Várdai Istvánnal. Az első próba után beszélgettünk vele.
Klasszikus hír

Kezdődik a Bartók Világverseny

Október 25. és 31. között rendezik meg a Zeneakadémián a Bartók Világversenyt. Az idei évben vonósnégyesek mérkőznek meg, a fordulókat élőben és online is követheti a közönség.
Klasszikus gyász

Elhunyt Bernard Haitink

A világhírű holland karmestert kilencvenkét évesen érte a halál londoni otthonában, október 21-én – tudatta ügynöksége, az Askonas Holt.