Klasszikus

Kávé és kakaó

2004.01.09. 00:00
Ajánlom
Ajánló: Fischer Iván karmester Szeretném a budapestiek figyelmét felhívni a Spinoza kávéházra, amely nemrég nyílt meg. Több szempontból is nagyon örülök a létezésének. Egyrészt, mert szeretem ezt a műfajt, azt, hogy egy kellemes kis kávéház mögött ott egy pici színházterem, amelyben érdekes, intim, személyes találkozásokat, előadóesteket tartanak.

A műsor kiváló, külön szeretném felhívni a figyelmet Kozma György délutánjaira, amelyek közül a következő vasárnap fél ötkor kezdődik Mit csinál Kozma György vasárnap délután? címmel. Őt ugyanis nemcsak mint a Hócipő humoristáját és grafikusát érdemes megismerni, hiszen kiválóan énekel és nagyon jó könyveket ír. De érdemes elmenni a Spinozába a felolvasóestekre is, és összekötni egy jó vacsorával a kis étteremben, amelyet szépen rendbe hoztak, felújítottak. Így a kávéház és a színház szerintem a régi budapesti gettó egyik legkedvesebb színfoltja lett.

Bár én magam még nem láttam, de azt ajánlom a színházkedvelőknek, hogy nézzék meg Spiró György új színdarabját, a Koccanást a Katona József Színházban például holnap este. Mert Spiró hallatlanul izgalmas író, és érdemes követni, hol tart most, hogyan lép tovább.

Ami a saját koncertjeinket illeti, a vasárnapi Kakaókoncertet ajánlom, amelyre nagyon sok gyerek visszajár, de mindig örülünk az új arcoknak. Ezen a koncerten azok az öt-tíz éves gyerekek, akik fogékonyak a zenére, olyan élményt kaphatnak, amelyre szerencsés esetben évtizedekig emlékezni fognak, mint életük legelső koncertjére.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.