Klasszikus

Kávéházi jazzkoncertek

2005.03.21. 00:00
Ajánlom
A Raiffeisen-koncertek sorozata folytatódik a Rózsakert Bevásárlóközpont Bécsi Kávézójában (1026 Budapest, Gábor Áron u. 74. I. em.). 2005 tavaszán, minden hónap utolsó csütörtökén 18 órától igényes zenei produkciók szólalnak meg a Bécsi Kávézó színpadán.

A sorozat február 24-én, csütörtökön Gerendás Péter és zenekara latin estjével indult, március 31-én pedig a Bolyki Brothers lesz hallható. A négy fivér: Balázs (1974, kontratenor, klarinét, szaxofon), László (1973, basszus, hegedű, brácsa), György (1971, tenor, cselló) és András (1969, bariton, hegedű, brácsa).

A négy hivatásos muzsikus a dzsessz és a klasszikus zene területén is jelentős eredményeket ért el. A testvérek több mint 10 éves pályafutásuk során Európa összes országa mellett felléptek Hong Kong, Japán, Kanada, Kína, valamint az Egyesült Államok nagy koncerttermeiben; a legutóbbi években több mint 100 koncertet adtak Európában, és rendkívül jó kritikai és közönségfogadtatásban részesültek. Műsorukban saját szerzeményeiket és spirituálé-feldolgozásaikat adják elő.

A kávéházi koncertek további időpontjai és fellépői:

2005. április 28. 18:00
EMILIO akusztikus koncert
Km.: Jelinek Emilio (ének, beat-boksz), Nagy László (gitár, vokál), Vígh Arnold (basszusgitár, vokál)

2005. május 26. 18:00
Pecek Lakatos László és barátai nosztalgiaestje
Km.: Ökrös Ottó (zongora, a II. Országos Bárzongorista Verseny győztese), Pecek Lakatos Adolf (nagybőgő), Pecek Lakatos László (dob)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Száz ólomkatonát cserélt egy vetítőgépre és az egész élete megváltozott

70 film, öt feleség, kilenc gyerek. A 100 éve született Ingmar Bergman titkát próbálják megfejteni hozzátartozók, munkatársak, kutatók, köztük a rendező egykori asszisztense, a magyar származású Katinka Faragó a legendás svédről készült dokumentumfilmben.
Jazz/World

Ezeket a jazzlemezeket hallgasd meg júliusban!

Új – régóta időszerű – sorozatunkban havonta ajánlunk hallgatásra érdemes lemezeket a frissen megjelent magyar és külföldi kiadványok közül. Az első cikk jogán megengedjük magunknak, hogy az előző hónapok terméséből is válogassunk.
Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.
Klasszikus magazin

A minimalista zene már 1797-ben létezett

Ismerősen cseng Anton Reicha neve? Ugye, hogy nem. Épp ezért döntött úgy Ivan Ilić zongoraművész, hogy a videósorozatban mutatja be ennek a cseh-francia zeneszerzőnek az életét.
Klasszikus magazin

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.