Klasszikus

Kecskeméten lép fel a THReNSeMBle

2011.07.20. 20:49
Ajánlom
Július 22-én este a Kodály Művészeti Fesztivál keretében ad kortárszenei koncertet a THReNSeMBle együttes.

A kamaracsoport nevét az alapítótagok (Tornyai Péter, Horváth Balázs, Rohmann Ditta, Nevelő János, Szabó Ferenc János, Madai Zsuzsanna, Bartek Zsolt) neveiből kapta. A koncerten - szokásukhoz híven - többnyire fiatal szerzők műveit szólaltatják meg. Ezek között két magyarországi bemutató, Tornyai Péter (a 2011-es UMZF Zeneszerzőverseny győztese) és Kőszeghy Péter darabja is hallható lesz. A program további részét olyan zenékből állították össze, melyek mindegyike szoros kapcsolatban áll zenei múltunkkal vagy valamely más művészeti ág jelenségeivel.

Az együttes tagjai a közönséggel való szoros kapcsolatot mindig fontosnak tartják, ezért koncertjeiken gyakran kommunikálnak hallgatóikkal. A kecskeméti koncerthez a szervezők Fazekas Gergely zenetörténészt kérték fel, hogy moderátorként irányítsa a hallgatóság figyelmét, és az együttes segítségével a meghallgatás mellett további titkokat mutassanak be az elhangzó darabokról.

A koncerten közreműködik Bodrogi Éva (szoprán), Földesi Péter (fuvola, altfuvola, kisfuvola), Bartek Zsolt (klarinét, basszusklarinét, blockflöte), Tornyai Péter (hegedű, mélyhegedű), Rohmann Ditta (gordonka), Nevelő János (ütőhangszerek, zongora), Szabó Ferenc János  (zongora), vezényel Horváth Balázs.

THReNSeMBle együttes

2011. július 22. 20:00
Kecskemét, Evangélikus templom

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.
Könyv

12 izgalmas kötet a Könyvhétről

Mi ezeket a könyveket szeretnénk látni a könyvespolcunkon. Szubjektív válogatás a most megjelenő újdonságokból.
Vizuál

Elhunyt Franco Zeffirelli

A hosszú betegség után elhunyt rendező 96 éves volt. Firenzében helyezik örök nyugalomra – számolt be róla a hvg.hu.
Színház

Két díjnak is örülhet ifj. Vidnyánszky Attila a POSZT-on

Szombat este átadták a 19. Pécsi Országos Színházi Találkozó díjait a Kodály Központban megrendezett ceremónián. A versenyprogramban tíz nap alatt tizennégy előadás vonult fel a díjakról döntő szakmai-, színész-, és közönségzsűri előtt.
Vizuál

Rófusz Ferenc: „Ma Európában a klasszikus kultúra és a keresztény üzenet is érdektelenné válik”

Negyven év várakozás után elkészült Rófusz Ferenc festményfilmje, Az utolsó vacsora. Leonardo da Vinci világhírű freskója tizenegyperces animációs filmben elevenedik meg, szerdától Kecskeméten, a KAFF versenyprogramjában látható.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

André Rieu hangszerekkel segített egy fogyatékkal élőkből álló zenekaron

A holland hegedűművész a reggeli hírekben olvasta, hogy egy tolvaj meglovasította a rézfúvós zenekar hangszereit, úgy döntött, hogy segít.
Klasszikus fesztivál

Alig egy hónap, és kezdődik Érdi Tamás nyári fesztiválja

Ötödik alkalommal rendezik meg a Klassz a pARTon! fesztivált. Idén negyven koncertet, összesen 62 programot látogathatunk a hazai vízpartokon.
Klasszikus brácsa

Így gyakorolj! – Tabea Zimmermann brácsaművész tanácsai

A hazánkban is gyakran megforduló brácsaművész, Várjon Dénes zenészpartnere a Strad hasábjain hat pontban szedte össze tanácsait a fiatal (vonós)hangszereseknek.
Klasszikus Partitúra

Nem vagyok kétlaki - Interjú Selmeczi Györggyel 

Kisorosziban Selmeczi György, Orbán György, Vajda János és Csemiczky Miklós zeneszerzők fogadták a Partitúra stábját. Miklósa Erika és Batta András a kamerák előtt pillanthatott be a kortárs magyar zeneszerzés Négyek-nek is nevezett csoportja semmihez sem hasonlítható alkotói miliőjébe.
Klasszikus koktélparti

Liszt Ferenc szépunokája ez a csodakamasz zongoraművész

Ahogy a középkorú és idősebb generációk birtokba vették a közösségi médiát, úgy futott fel Michael Andreas Häringer karrierje is. A most tizenhét éves zongoraművész nem csak ragyogó tehetség, de kivételesen népszerű is.