Klasszikus

Kelemen Barnabás és Pertis Zsuzsa első közös koncertje a Zeneakadémián

2006.02.13. 00:00
Ajánlom
Kelemen Barnabás, a huszonnyolc éves, világhírű hegedűművész édesanyjával, Pertis Zsuzsa csembalóművésszel ad közös koncertet a Zeneakadémián 2006. február 16-án 19:30-tól az Alma Mater sorozat keretében.

A két művész első alkalommal örvendezteti meg közös játékkal a magyar közönséget. „Talán a legtöbbet édesanyámnak köszönhetem, ezért is örülök annak, hogy a hegedűirodalom ritkán játszott gyöngyszemeit, a hat hegedűre és csembalóra írt Bach-szonátát együtt adjuk elő a Zeneakadémián” – nyilatkozta Kelemen Barnabás. „Sajnos a koncerten hallható Bach-műveket érdemtelenül ritkán játsszák, ezért kihívást jelent számomra e darabok minél tökéletesebb előadása” – tette hozzá.

A hegedűművész az Indianapolisi Nemzetközi Hegedűverseny első helyezettjeként 2002-ben négy évre megkapta a milliárdos „Martinelli” Stradivari-hegedű használati jogát, ezen a hangszeren fogja megszólaltatni Bach műveit az Alma Mater koncertsorozat következő előadásán. A hangverseny keretében Bozóki András miniszter a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korábbi rektora, Kovács Dénes nagy értékű hangszerét adja át Kelemen Barnabásnak. A Batta András vezetésével alakult kuratórium – amelynek tagjai az egyetem tanárai, jeles személyiségek – 2005 őszén döntött a hangszer sorsáról. A kuratórium Kelemen Barnabást terjesztette fel az igen értékes, Guarneri del Jesu jelzéssel ellátott hangszer új tulajdonosának. „Igen nagy megtiszteltetés számomra, hogy – legalábbis a hangszere által – Kovács Dénes nyomdokaiba léphetek, remélem, méltó követője lehetek. Kíváncsian várom, milyen érzés lesz ennek az egyedülálló hangszernek a megszólaltatása” – nyilatkozta az ifjú hegedűművész.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.