Klasszikus

Kesselyák a MÁV Szimfonikusokat vezényli

2010.11.08. 14:46
Ajánlom
November 9-én, kedden első alkalommal dirigálja Kesselyák Gergely új minőségében - mint a zenekar karmestere - a MÁV Szimfonikusokat.

Kesselyák Gergelyt évek óta szoros szakmai és nagyon jó emberi kapcsolat köti a zenekarhoz. A zenekari tagság és a menedzsment közös akarata mutatkozott meg akkor, amikor felkérték őt, hogy legyen a zenekar karmestere 2010. szeptember 1-jétől.

A koncerten elsőként Paul Hindemith, a huszadik századi német zene egyik jelentős alkotójának brácsaversenye csendül fel, a furcsa, magyarra pontosan nem is fordítható című Der Schwanendreher. A versenymű szólistája Roberto Díaz, a chilei születésű, de már évek óta az Egyesült Államokban élő és dolgozó brácsaművész lesz. Díaz világszerte elismert és koncertező előadóművész, emellett jelenleg a világhírű Curtis Intézet igazgatói és elnöki posztját is betölti. A művész korábban több világhírű amerikai zenekar szóló-brácsása volt olyan híres karmesterekvezénylete alatt, mint Seiji Ozawa, Neville Marriner és Mstislav Rostropovich. A versenyművet követően Anton Bruckner IX. szimfóniája csendül fel.

2010. november 9. 19:00
Budapesti Operettszínház
A MÁV Szimfonikusok koncertje

Km.: Roberto Díaz (brácsa)
Vez.: Kesselyák Gergely

Hindemith: Der Schwanendreher
Bruckner: IX. szimfónia

Programkereső

Legnépszerűbb

Jazz/World

Hallgasd meg az összetartozás dalát – Csík Zenekar: Hazám, hazám

Elkészült a Nemzeti Összetartozás Dala, a Csík Zenekar dalát olyan művészek éneklik, mint Miklósa Erika, Szarka Tamás és Molnár Levente.
Vizuál

Ingyenes filmek a Trianon emléknapon a Távmoziban

A korszakban játszódó ingyenesen vetített filmekkel, illetve az akkori virágzó filmes és színházi életet bemutató különleges Filmhíradóval kapcsolódik a Trianon100 eseménysorozathoz június 4-én a Budapest Film Zrt..
Színház

86 éves korában elhunyt Földi Teri

A Jászai Mari-díjas színművész halálhíréről egykori színháza, a Vígszínház számolt be.
Vizuál

Próbáld ki a tudásod a Nemzeti Múzeum Trianon 100 kvízeivel!

Bár a múzeum kapui még mindig zárva tartanak, a Nemzeti Múzeum a virtuális térben továbbra is tartja a kapcsolatot látogatóival, határon innen és túlról. A Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából egy helyre gyűjtötték a témához kapcsolódó online tartamalmainkat, kvízeinket és játékos feladataikat.
Klasszikus

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus gyász

Elhunyt Marcello Abbado olasz zeneszerző és zongoraművész

A 2016-ban elhunyt sztárkarmester, Claudio Abbado bátyja 93 évesen hunyt el csütörtökön otthonában, a Maggiore-tó partján fekvő Stresában.
Klasszikus gyász

Elhunyt Lakatos György, a Gundel és a Hilton legendás prímása

A muzsikust 76 éves korában érte a halál, temetéséről a család később ad tájékoztatást – írja a turizmus.com.
Klasszikus hír

Fellélegzés címmel jön a Fesztivál Akadémia Budapest augusztusban

Az idei komolyzenei fesztivált augusztus 20. és 30. között rendezik meg a Zeneakadémián és más budapesti helyszíneken hatvan magyar művész részvételével.
Klasszikus hír

Igor Levit 16 óra után befejezte 20 órásra tervezett zongoramaratonját

A művész Erik Satie francia zeneszerző Vexations című művét tervezte előadni, a legendás zongoradarab teljes verziója 20 órás.
Klasszikus pályázat

Zeneszerző-pályázatot hirdet a Budapesti Vonósok és a Szegedi Tudományegyetem

Új művek komponálására hívja a 18-35 év közötti magyar zeneszerzőket a Magyar Művészeti Akadémia, a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti Kar és a Budapesti Vonósok Kamarazenekar, az alkotásokat szeptember 1-je éjfélig várják.