Klasszikus

Kesselyák a MÁV Szimfonikusokat vezényli

2010.11.08. 14:46
Ajánlom
November 9-én, kedden első alkalommal dirigálja Kesselyák Gergely új minőségében - mint a zenekar karmestere - a MÁV Szimfonikusokat.

Kesselyák Gergelyt évek óta szoros szakmai és nagyon jó emberi kapcsolat köti a zenekarhoz. A zenekari tagság és a menedzsment közös akarata mutatkozott meg akkor, amikor felkérték őt, hogy legyen a zenekar karmestere 2010. szeptember 1-jétől.

A koncerten elsőként Paul Hindemith, a huszadik századi német zene egyik jelentős alkotójának brácsaversenye csendül fel, a furcsa, magyarra pontosan nem is fordítható című Der Schwanendreher. A versenymű szólistája Roberto Díaz, a chilei születésű, de már évek óta az Egyesült Államokban élő és dolgozó brácsaművész lesz. Díaz világszerte elismert és koncertező előadóművész, emellett jelenleg a világhírű Curtis Intézet igazgatói és elnöki posztját is betölti. A művész korábban több világhírű amerikai zenekar szóló-brácsása volt olyan híres karmesterekvezénylete alatt, mint Seiji Ozawa, Neville Marriner és Mstislav Rostropovich. A versenyművet követően Anton Bruckner IX. szimfóniája csendül fel.

2010. november 9. 19:00
Budapesti Operettszínház
A MÁV Szimfonikusok koncertje

Km.: Roberto Díaz (brácsa)
Vez.: Kesselyák Gergely

Hindemith: Der Schwanendreher
Bruckner: IX. szimfónia

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

DaCapo: lehet kétszer is érdekes ugyanaz a produkció?

Ismerik azt a keserédes érzést, amikor felvirrad egy várva várt esemény utolsó napja? Ezzel ébredtünk ma Miskolcon immár túl operabáron, régi keresztény hagyományokat idéző felvonuláson, és a RockGiovanni második előadásán is.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.
Klasszikus virtuózok

Daganatos betegségből gyógyuló sorstársainak gyűjt a Virtuózok döntőse

Lukács Gergely tavaly a döntőig jutott a Virtuózok tehetségkutató műsorban. A tubaművész most egy fontos ügy érdekében kéri közönségének támogatását. A rákból felépült művész a Démétér ház daganatos betegségből gyógyuló lakóinak szeretne segíteni, akik ugyanazt a nehéz utat járják végig, amit egykor ő.