Klasszikus

Kesselyák Gergely és Rácz Zoltán Zene-közelben

2011.12.09. 12:00
Ajánlom
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora hétfő délutánonként hallgatható a Magyar Katolikus Rádió műsorán.

A december 12-i élő egyenes adásban visszatekintést hallhatunk a nemzetközileg is ismert ütőegyüttes, az Amadinda történetéről - a kezdetektől, amikor még Unikum néven szerepeltek, máig, pontosabban a tervezett szokásos Éjszakai vonatozás című szilveszteri koncertig. Ezen a hangversenyen nemcsak Presser Gábor lesz a közreműködő, hanem Fassang László orgonaművész is. Ő szólaltatja meg - a december 31-i éjjeli koncertek sorában először - a hangszerek királynőjét. Idézet a "beharangozásból": "Az éjfél előtti perceket Johann Sebastian Bach zenéje, az utolsó óévi pillanatokat, az Amadinda gongjainak zúgása tölti ki..."

Kesselyák Gergely az év végi opera-vezényléseiről és miskolci (Bartók+...) terveiről szól, Pásztor László pedig többek közt egy magyar musical sikertörténetéről, a közelgő 100. előadásról számol be. Bényei Tamástól pedig arról hallhatunk, mit terveznek a jövő évben, kikkel muzsikálnak majd együtt, miképpen bővítik repertoárjukat.

Zene-közelben
Magyar Katolikus Rádió, FM 102.1 - 2011. december 12. 16:34-17:30
Csiba Lajos és Juhász Előd műsora
Vendég: Rácz Zoltán, az Amadinda együttes művészeti vezetője, Kesselyák Gergely karmester, Pásztor László (zeneszerző, lemezkiadó) és Bényei Tamás (Hot Jazz Band).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.