Klasszikus

Két Dohnányi-koncert és egy kiállítás

2002.12.02. 00:00
Ajánlom
Az idei Dohnányi-évfordulót nem csak az Erkel Színházban műsorra tűzött balettestekkel ünnepli a Magyar Állami Operaház, hanem néhány decemberi rendezvénnyel is tiszteleg a Budapesti Filharmóniai Társaság egykori elnök-karnagyának emléke előtt.

A Dohnányi Ernő műveiből összeállított kamarazenei hangversenyre 2002. december 8-án 18 órai kezdettel kerül sor a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan-termében. Az est közreműködői: Kertesi Ingrid (ének), Prunyi Ilona, Kovács János (zongora), Rácz János (fuvola), Éder Pál, Rajka Imola (hegedű), Lukács Péter (brácsa), Magyar Gábor (cselló).

Másnap, 2002. december 9-én 19.30-kor a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekarának hangversenyén elhangzik a szerző II. zongoraversenye és II. szimfóniája. A versenymű szólistája Baranyai László, vezényel Győriványi Ráth György.

Ezekben a napokban egy alkalmi kiállítás is megtekinthető a Székely Bertalan-terem előterében Dohnányi Ernő fényképeiből, leveleiből, kottáiból és műsoraiból.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.