Klasszikus

Két hangverseny a Duna Ünnepén

2005.06.14. 00:00
Ajánlom
A nándorfehérvári csata évfordulójához kapcsolódóan az Országos Ómagyar Kultúra Baráti Társaság egész napos rendezvénysorozatot szervez július 22-én Duna Ünnep címen. A programhoz két egyházzenei koncert is csatlakozik, amelyek helyszíne a Belvárosi Főplébániatemplom lesz.

Július 22-én 20:00 órától „In memoriam Liszt Ferenc ” címmel, Virágh András vezetésével ad hangversenyt a Budapesti Kórus (karigazgató: Tóth András) és a Kapisztrán Kórus (karigazgató: Virágh András). Az est során Liszt Tu es Petrus, Ave Maria stella, Graduale (a Koronázási miséből) és Missa Choralis című kompozíciói hangzanak el. A koncert szólistái Jónás Krisztina (szoprán), Magyar Szilvia (alt), Prevoz János (tenor) és Pálfi László (basszus) lesznek; orgonán Nagy László Adrián közreműködik.

Július 23-án 20:00 órától „Musica da chiesa” címmel az egyházzene remekeiből összeállított műsort ad elő Pitti Katalin operaénekes és Virágh András orgonaművész. A közönség Bach, Albinoni, Liszt, Pergolesi, Rossini, Mosonyi Mihály és Halmos László műveit hallhatja majd. A műsort Zelinka Tamás vezeti.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Itt követheti élőben Martha Argerich koncertjét, ha már nem kapott jegyet!

December 12-én este fél 8-kor a Liszt Ferenc Kamarazenekarral lép fel Martha Argerich. A hangverseny teltházas, de a Medici TV közvetíti. Mutatjuk, hol.
Színház

Megszavazta a Parlament az új színháztörvényt

115 igen szavazattal elfogadta az Országgyűlés a kulturális törvénycsomagról szóló törvényjavaslatot, amely miatt hétfőn ezrek tüntettek a Madách téren.
Zenés színház

Kiderült, mit gondol a Metropolitan Opera főigazgatója az énekesekről

Tizenhárom éve áll a New York-i operaház élén, Peter Gelb mindennel találkozott már.
Klasszikus

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.
Vizuál

Illusztrátoroktól kérhetsz személyre szóló rajzot karácsonyra

A legviccesebb kérésekről vagy a legemlékezetesebb kliensekről kérdeztük az illusztrátorokat a Pagony lassan hagyományosnak számító karácsony előtti jótékony rajzolása kapcsán.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Szüts Apor: „A tökéletességet nem lehet, és nem is kell elérni”

Szüts Apor számára korán jött az ismertség a komolyzene világában. Több interjúban is beszélt eddigi munkásságáról, most viszont a belső munkafolyamatokról és szemléletmódjáról tudhatunk meg részleteket, amelyekről talán a lámpalázzal vagy maximalizmussal küzdő fiatal zenészek is szívesen olvasnának. Így került szóba a fejlődés, az önkritika vagy a tökéletesség nemlétének témája is.
Klasszikus hír

Kecskés D. Balázs Istvánffy Benedek-díjat kapott

A fiatal zeneszerző Három románc című alkotása nyerte el a Magyar Zeneszerzők Egyesületének díját.
Klasszikus fidelio klasszik

Rost Andrea a Fidelio Klasszik vendége

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása december 14-én lesz hallható a 92.1-en, benne interjú Elek Ányossal, ifj. Harangozó Gyulával és Rost Andreával.
Klasszikus konferencia

Mi a helyzet a nőkkel a zenében?

Január 8-án és 9-én, az Átlátszó Hang Újzenei Fesztivál keretében szimpóziumot rendeznek a fenti kérdés megvitatására.
Klasszikus zongora

A 13 éves Rozsonits Ildikó sikere a grazi ifjúsági zongoraversenyen

Rozsonits Ildikó megnyerte a 13-15 évesek korosztályát, de a többi csoportban is akadnak magyar befutók a VI. Nemzetközi Ifjúsági Bartók Zongoraversenyen.