Klasszikus

Két kurzus a nyáron

2007.05.06. 00:00
Ajánlom
Idén nyáron két rangos kurzust is szervez a Filharmónia Budapest Kht. Még lehet jelentkezni a 23. Régi Zenei Napok és a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusaira. Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

23. Régi Zenei Napok - Sopron 2007. június 23-30.

Meghirdetett kurzusok: fortepiano, furulya, ének, kamarazene, historikus tánc

A Filharmónia Budapest Kht. szervezésében 2007. június 23-30. között kerül sor a 23. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára. A meghirdetett kurzusok – melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak - remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos muzsikusok és zenekedvelő amatőrök számára egyaránt.
Kurzus indításához legalább 5 aktív résztvevő jelentkezése szükséges. Aktív hallgatói létszám a fortepiano és furulyakurzusra: maximum 12 fő. Aktív hallgatói létszám az énekkurzusra: 10 fő. Az aktív résztvevők kiválasztása az énekesek meghallgatását követően történik. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el.

A kamarazenei kurzusra csembalisták, barokk fuvola és oboa játékosok és vonós hangszeresek jelentkezését is várjuk.
A tánc- és kamarazenei kurzus hallgatóinak száma, valamint a vendéghallgatók száma nem korlátozott.
A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár.

Jelentkezési határidő: június 1.

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál - Szombathely, 2007. július 7-19.

Meghirdetett mesterkurzusok: Zeneszerzés I, Zeneszerzés II, Ensemble-vezénylés, Zongora I, Zongora II, Brácsa, Trombita, Ének, Improvizáció, Jóga

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2007-ban is gazdag, zsúfolt programot kínál, nemzetközi rangú professzorok mesterkurzusaival és előadásaival, kiváló művészek koncertjeivel, kirándulásokkal, szakmai programokkal, tanulási, szórakozási, ismerkedési lehetőségekkel. Az idén a névadó Bartók életműve, valamint a Kodály- és Stravinsky- évforduló mellett a fesztivál mottója az improvizáció, melynek sokféle műfaji és technikai megjelenésével találkozhatunk a jazz különböző stíluskorszakaitól és előadói gyakorlatától a népzenéig a kortárs zenei rögtönzés kompozíciós technikájáig.

A Bartók Szeminárium kurzusai továbbképzésként akkreditált kurzusok, tehát a pedagógusok kötelező továbbképzési programjába beszámíthatók! A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

Jelentkezési határidő: május 15.

Mindkét kurzusról a lenti honlapokon olvashatnak bővebb információt (jelentkezési feltételek, részvételi díj, tanárok, időbeosztás).

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Vizuál

Elzavarták a Szent Márk térről a festményeit áruló Banksy-t

A Biennále miatt május eleje óta az egész művészvilág Velencére figyel, mégis mindenki elsiklott az ismert street artist felbukkanása felett. Pontosabban elsétált mellette, ahogy ez a most posztolt videójából kiderül.
Tánc

A videó, ami után soha többé nem mondod azt, hogy a balett unalmas

A Hongkong Balett alapításának 40. évfordulójára készült videó minden balettal kapcsolatos negatív sztereotípiával leszámol.
Vizuál

13 éves magyar fiú nyert díjat Cannes-ban

Százados Ábel mobiltelefonnal forgatott kisfilmjéért nyerte el a Legígéretesebb Fiatal Filmes díját a rangos francia filmfesztiválon.
Színház

Tiltakozik a Kritikus Céh az állami támogatások elosztása miatt, veszélyben az Átrium

A Katona és az Örkény Színház nem ad be pályázatot idén az NKA-hoz új produkció létrehozására, hogy ezzel segítse a független és befogadó színházak pénzhez jutását. Közben a Színházi Kritikusok Céhe arról ír, mind a szakma, mind a közönség lehetőségei kárt szenved a pénzosztók döntése nyomán. - CIKKÜNK FRISSÜLT!

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Hogyan találkozott Gustav Mahler és Sigmund Freud?

Mahler többször is időpontot kért a pszichoanalízis atyjához, de legmondta az első hármat. De miért kereste meg a hírhedt Freudot egyáltalán?
Klasszikus magazin

Kórusok lepik el a Palotanegyed utcáit

A Kórusok Éjszakájáról Tóth Árpád, a Csíkszerda kórus vezetője beszél a Fidelio Klasszik május 25-ei adásában, amiben Havas Ágnes, Hegyi Barbara és Novák Péter is megszólal.
Klasszikus ajánló

Ezért érdemes Schumannt hallgatni Várjon Dénes szerint

Május 25-én és 26-án utolsó két fejezetéhez ér a Schumann összes zongorás kamarazenéjét megszólaltató sorozat a Zeneakadémián. Várjon Dénes elmondja, miért játssza olyan szívesen a zeneszerző műveit.
Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.