Klasszikus

Két kurzus a nyáron

2007.05.06. 00:00
Ajánlom
Idén nyáron két rangos kurzust is szervez a Filharmónia Budapest Kht. Még lehet jelentkezni a 23. Régi Zenei Napok és a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusaira. Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

23. Régi Zenei Napok - Sopron 2007. június 23-30.

Meghirdetett kurzusok: fortepiano, furulya, ének, kamarazene, historikus tánc

A Filharmónia Budapest Kht. szervezésében 2007. június 23-30. között kerül sor a 23. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára. A meghirdetett kurzusok – melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak - remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos muzsikusok és zenekedvelő amatőrök számára egyaránt.
Kurzus indításához legalább 5 aktív résztvevő jelentkezése szükséges. Aktív hallgatói létszám a fortepiano és furulyakurzusra: maximum 12 fő. Aktív hallgatói létszám az énekkurzusra: 10 fő. Az aktív résztvevők kiválasztása az énekesek meghallgatását követően történik. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el.

A kamarazenei kurzusra csembalisták, barokk fuvola és oboa játékosok és vonós hangszeresek jelentkezését is várjuk.
A tánc- és kamarazenei kurzus hallgatóinak száma, valamint a vendéghallgatók száma nem korlátozott.
A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár.

Jelentkezési határidő: június 1.

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál - Szombathely, 2007. július 7-19.

Meghirdetett mesterkurzusok: Zeneszerzés I, Zeneszerzés II, Ensemble-vezénylés, Zongora I, Zongora II, Brácsa, Trombita, Ének, Improvizáció, Jóga

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2007-ban is gazdag, zsúfolt programot kínál, nemzetközi rangú professzorok mesterkurzusaival és előadásaival, kiváló művészek koncertjeivel, kirándulásokkal, szakmai programokkal, tanulási, szórakozási, ismerkedési lehetőségekkel. Az idén a névadó Bartók életműve, valamint a Kodály- és Stravinsky- évforduló mellett a fesztivál mottója az improvizáció, melynek sokféle műfaji és technikai megjelenésével találkozhatunk a jazz különböző stíluskorszakaitól és előadói gyakorlatától a népzenéig a kortárs zenei rögtönzés kompozíciós technikájáig.

A Bartók Szeminárium kurzusai továbbképzésként akkreditált kurzusok, tehát a pedagógusok kötelező továbbképzési programjába beszámíthatók! A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

Jelentkezési határidő: május 15.

Mindkét kurzusról a lenti honlapokon olvashatnak bővebb információt (jelentkezési feltételek, részvételi díj, tanárok, időbeosztás).

Programkereső

Legnépszerűbb

Tánc

Elhunyt Fenyves Márk mozdulatművész

A táncos-koreográfus, a magyar mozdulatművészet jelenkori képviselőinek egyike 45 évesen tragikusan fiatalon távozott. Úttörő munkásságával és az Orkesztika Alapítvánnyal élő örökséget hagyott maga után.
Könyv

„Az irodalmi életrajzok poposítása tudatos volt, a reflektorfénybe kerülés nem” – Interjú Nyáry Krisztiánnal

A virtuális és a valódi közösségi terekről, a papíralapú könyv mai napig tartó létjogosultságáról és az egy éve nyitott Magvető Caféról is kérdeztük a KULT50 magazin hasábjain Nyáry Krisztiánt, a Líra kreatív igazgatóját.
Jazz/World

A királynő varázsol - Ikonikus pillanatok Aretha Franklin pályájáról

Az augusztus 16-án rákban elhunyt soul királynő személye már életében kultikussá vált, amiről rengeteg videofelvétel is tanúskodik. Ezekből az emlékekből szemezgettünk.
Színház

„Egy fantasztikus korszaknak bukkantam a nyomára” – interjú Szikora Jánossal

Idén már hatodik alaklommal rendezi meg a Koronázási Szertartásjátékot a Vörösmarty Színház igazgatója. Az augusztus 18-i bemutató apropóján Szikora János beszélt a kezdetekről, az idei év újdonságairól és a darab nemzeti öntudatformáló szerepéről.
Könyv

Könyvtáros osztag kutatja fel a könyveket, amikre csak halványan emlékeznek az olvasók

Előfordult már, hogy egyszerűen nem tudott kiverni a fejéből egy könyvet? Néhány részletére emlékezett, de a címre vagy a szerzőre egyáltalán nem. A New York-i Közkönyvtár a legképtelenebb esetekben is próbál segíteni.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus cselló

Jelenleg ez a tizenkilenc éves fiú a világ legtöbbet hallgatott csellistája

Már ami a lemezeladási adatokat illeti. Sheku Kanneh-Mason fellépett a brit királyi esküvőn, és 100 ezer példányban adták el a debütáló lemezét. Még nem töltötte be a huszadik életévét.
Klasszikus hírek

Bencze Máté döntős a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyében

A Magyarországot képviselő fiatal szaxofonos az öt döntős közé jutott a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén Edinburghben.
Klasszikus jótékonyság

Érdi Tamás látássérültek javára koncertezik a Zeneakadémián

Harminc éves a „Szól a szív” Alapítvány, amely számos alkalommal segítette a Vakok Iskoláját, amelynek Érdi Tamás egykor tanulója volt. Szeptember 18-án jótékonysági koncertet rendeznek a Zeneakadémián, nem drága a belépőjegy, de jó célt szolgál.
Klasszikus magazin

Így telt Vásáry Tamás 85. születésnapja

A torta egy zongorát mintázott, számtalan zenerajongó köszöntötte, este pedig a Fővárosi Nagycirkusz is meglátogatta. Vásáry Tamás augusztus 11-én ünnepelte a 85. születésnapját.
Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.