Klasszikus

Két kurzus a nyáron

2007.05.06. 00:00
Ajánlom
Idén nyáron két rangos kurzust is szervez a Filharmónia Budapest Kht. Még lehet jelentkezni a 23. Régi Zenei Napok és a Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál kurzusaira. Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

23. Régi Zenei Napok - Sopron 2007. június 23-30.

Meghirdetett kurzusok: fortepiano, furulya, ének, kamarazene, historikus tánc

A Filharmónia Budapest Kht. szervezésében 2007. június 23-30. között kerül sor a 23. Régi Zenei Napok rendezvénysorozatára. A meghirdetett kurzusok – melyekhez világhírű közreműködőkkel fesztiválkoncertek is kapcsolódnak - remek továbbképzési lehetőséget nyújtanak a magyar és a külföldről érkező hivatásos muzsikusok és zenekedvelő amatőrök számára egyaránt.
Kurzus indításához legalább 5 aktív résztvevő jelentkezése szükséges. Aktív hallgatói létszám a fortepiano és furulyakurzusra: maximum 12 fő. Aktív hallgatói létszám az énekkurzusra: 10 fő. Az aktív résztvevők kiválasztása az énekesek meghallgatását követően történik. A jelentkezéseket a beérkezés sorrendjében fogadják el.

A kamarazenei kurzusra csembalisták, barokk fuvola és oboa játékosok és vonós hangszeresek jelentkezését is várjuk.
A tánc- és kamarazenei kurzus hallgatóinak száma, valamint a vendéghallgatók száma nem korlátozott.
A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár.

Jelentkezési határidő: június 1.

Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál - Szombathely, 2007. július 7-19.

Meghirdetett mesterkurzusok: Zeneszerzés I, Zeneszerzés II, Ensemble-vezénylés, Zongora I, Zongora II, Brácsa, Trombita, Ének, Improvizáció, Jóga

A Nemzetközi Bartók Szeminárium és Fesztivál 2007-ban is gazdag, zsúfolt programot kínál, nemzetközi rangú professzorok mesterkurzusaival és előadásaival, kiváló művészek koncertjeivel, kirándulásokkal, szakmai programokkal, tanulási, szórakozási, ismerkedési lehetőségekkel. Az idén a névadó Bartók életműve, valamint a Kodály- és Stravinsky- évforduló mellett a fesztivál mottója az improvizáció, melynek sokféle műfaji és technikai megjelenésével találkozhatunk a jazz különböző stíluskorszakaitól és előadói gyakorlatától a népzenéig a kortárs zenei rögtönzés kompozíciós technikájáig.

A Bartók Szeminárium kurzusai továbbképzésként akkreditált kurzusok, tehát a pedagógusok kötelező továbbképzési programjába beszámíthatók! A Zeneakadémiai hallgatók részére a kurzusokon való részvételért kreditpont jár!

Jelentkezési határidő: május 15.

Mindkét kurzusról a lenti honlapokon olvashatnak bővebb információt (jelentkezési feltételek, részvételi díj, tanárok, időbeosztás).

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

A héten már személyesen próbálnak a Nemzeti Színház művészei – Évadot hirdetett Vidnyánszky Attila

A jövő évad kilenc bemutatója között szerepel az Ivanov Szász János rendezésében, Az ajtó a norvég Eirik Stubo színrevitelében, valamint a Rómeó és Júlia, amelyet Vidnyánszky Attila rendez.
Fidelio Tours

8 kirándulóhely a Balaton körül, ahová elmehetsz idén nyáron

A hazai turizmus idén késve ébredezik. Miközben a legnépszerűbb célpontokat ellepik a látogatók, érdemes a kevésbé ismert helyszíneket is felkeresni. Összegyűjtöttünk néhány balatoni kirándulóhelyet, hogy legyen miből válogatni.
Plusz

„Legyetek jók, ha egyáltalán tudtok” – Néri Fülöp, a humoros szent

Alakját itthon szobor őrzi, életéből népszerű olasz film készült. A 425 éve elhunyt Néri Szent Fülöp azt vallotta, hogy könnyebb a vidám embert Isten útjára téríteni, mint a szomorút.
Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Könyv

Líra Könyvhét a karanténban

A koronavírus mindannyiunk életét megváltoztatta, de az olvasás és a könyv szeretete megmarad. Ezért tartják fontosnak a Líránál, hogy a könyvek ünnepe ne maradjon el teljesen, így május 26–29. között egy rendhagyó online Líra Könyvhét keretében hozzák el mindenki otthonába a legújabb olvasnivalókat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kocsis Zoltán születésnapján indul a Nemzeti Filharmonikus Zenekar bérleteinek értékesítése

Hét bérletet kínál a következő évadra a Nemzeti Filharmonikus Zenekar, az online értékesítés május 30-án indul.
Klasszikus Film

Milyen anya a zsenimama? Online nézhető lányának dokumentumfilmje Martha Argerichről

Az EuroArts Channel YouTube-csatornáján, angol nyelven látható a 'Bloody Daughter' című dokumentumfilm, amely Martha Argerich hétköznapi arcát mutatja meg.
Klasszikus fidelio matiné

Fidelio Matiné: Kakaókoncert a Fesztiválzenekarral

A legkisebbeket célzó vasárnapi sorozatunk mai részében a Budapesti Fesztiválzenekar Kakaókoncertjeinek tegnapi adását ajánljuk, amely most online elérhető.
Klasszikus közlemény

A koncertélet megsegítését sürgeti a Magyar Zenei Tanács

Az ősztől újrainduló programok lebonyolításához szükséges pályázatok mielőbbi kiírását és elbírálását kéri többek között a Magyar Zenei Tanács annak érdekében, hogy a zenei élet valamennyi területe talpon maradhasson.
Klasszikus évad

„Budapest jó hírének vivője” – Új évadot hirdetett a Fesztiválzenekar

Június 10-től már lehet vásárolni az új évadbérletekből. „Minden visszaváltható” – nyugtatott meg mindenkit Fischer Iván, aki pozitív abban a tekintetben, hogy szeptembertől a régi formában éledhet újjá a koncertélet.