Klasszikus

Két kurzus Sárospatakon

2005.03.06. 00:00
Ajánlom
Nyári kórusakadémiát, illetve nemzetközi művészkurzust szervez a sárospataki Művelődés Háza. Az előbbi rendezvényre július 13-24-ig, az utóbbira augusztus 4-16-ig kerül sor a Bodrog-parti városban.

A Nyári kórusakadémia középpontjában oratorikus művek állnak. Ide olyan tapasztalt karnagyokat várnak, akik szeretnének zenekarral dolgozni. A kurzus vezetői Farkas András (Svájc) és Hansruedi Kämpfen (Svájc) lesznek. A programon szereplő művek: Beethoven: C-dúr mise, Ferenc Farkas: Requiem, Mendelssohn: O Haupt voll Blut und Wunden, Schubert: G-dúr mise, Händel: Dixit Dominus, Durante: Magnificat, Bach: János passió.

A Kórusműhelybe olyan gyakorlott kórusénekeseket várnak, akik ismerik a fenti zeneműveket, illetve vállalják, hogy azokat a kurzus kezdete előtt önállóan megtanulják, és részt kívánnak venni a három zárókoncertre való intenzív – napi hat órás – énektechnikai és zenei felkészítésen. A jelentkező teljes kórusok részére önálló fellépési lehetőséget biztosítanak a szervezők. A kórusműhely vezető karnagyai: Mindszenty Zsuzsánna és Sándor Zoltán. További információk és jelentkezés: Nyári Kórusakadémia Irodája, 3519 Miskolc, Ungvári utca 18., tel., fax: (46) 422-372, e-mail: zensandz@gold.uni-miskolc.hu .

A Crescendo con spirito nemzetközi művészkurzus keretében Nyugat-Európából, Indonéziából, az USA-ból és Magyarországról érkező kiváló művésztanárok tartanak többszintű, korcsoportokra bontott intenzív képzést. Az Ének a Nemzetekért Kulturális Alapítvány által szervezett kurzus az alábbi szakokat kínálja: kamarazene, karvezetés, zongora, ének, opera, színészet, kreatív írás, kortárs balett és képzőművészet.

A promenád koncerteken az érdeklődők naponta ízelítőt kaphatnak majd az Akadémia munkájából: a kurzus résztvevői minden nap 17:00-18:00-ig hangversenyt adnak a város egy-egy történelmi múltú utcájában, parkjában vagy terén. A művészkurzus augusztus 15-én a Rákóczi várudvaron gálahangversennyel zárul. További információ a www.crescendo.axelero.net honlapon, az office@crescendo.axelero.net e-mail-címen, illetve a (1) 321-7796-os telefon-, illetve fax-számon kapható.

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Kiállítják Freud titkos gyűrűit

Az osztrák neurológus és pszichiáter a megajándékozotthoz kötődő mitológiai alakot vésetett az ékszerbe, amelyet csak a kiválasztottaknak ajándékozott.
Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.
Klasszikus ajánló

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Társaskör kertje, ahol július 4. és augusztus 5. között tizenhét estén át klasszikus és könnyűzenei koncertek, zenés színház, opera és színházi előadás közül válogathatnak az érdeklődők.