Klasszikus

Két magyar énekkar ausztriai sikere

2008.10.29. 00:00
Ajánlom
A Budapesti Ifjúsági Kórus (Gerenday Ágnes) és a Vass Lajos Kórus (Somos Csaba) október 20-án és 21-én közreműködött a Junge Philharmonie Salzburg (JPS) fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett hangversenyen.

A koncerten Franz Schmidt Das Buch der 7 Siegeln című oratóriumát mutatták be egy fiatal karmesternő, Elisabeth Fuchs vezényletével. A koncerten közereműködött Birgit Heindler, Monika Waeckerle, Sebastian Fuchsberger és Werner Bind, valamint a minden regiszterben egyaránt fényesen szóló, gyönyörű hangú evangélista, Bernhard Berchtold, aki páratlan művészi alázattal és szuggesztív kifejezőkészséggel énekelte végig János szerepének gyilkos szólamát.

A másnap megjelent salzburgi kritikából idézünk: "két kiváló magyar énekkar énekelte a kórusrészleteket, amelyek nehézségi foka az Eiger északi falának megmászásával hasonlítható csak össze. Nagy intenzitással teljesítették a feladatot és hála Isten győzték az újra és újra felmerülő buktatókat. Megszolgálták az ünneplést: a két karnagy professzionális módon tanította be együttesét és a mű minden csúcspontját bravúrosan meghódították".

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

10 érdekesség a ma 75 éves Marton Éváról

Június 18-án ünnepli hetvenötödik születésnapját Marton Éva Kossuth-díjas operaénekes, a Magyar Szent István-rend birtokosa, a Corvin-lánc kitüntetettje, a nemzet művésze.
Zenés színház

Spontán, közös énekléssel zárult a miskolci operafesztivál

Dupla gálakoncerttel, utcabállal, remek hangulatban ért véget tegnap este a 18. Bartók Plusz. A friss Kossuth-díjas Sümegi Eszter még meg is énekeltette a Miskolci Nemzeti Színház közönségét.
Vizuál

Makulátlan pálya - a színész, akinek minden filmjét Oscarra jelölték

Marlon Brando? Daniel Day-Lewis? Esetleg Jack Nicholson? Valószínűleg ők ugranak be először, ha minden idők legjobb színészére gondolunk. Pedig a legtökéletesebb filmográfiája valószínűleg John Cazale-nak volt - ehhez azonban sajnos korai halála is hozzájárult.
Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Vizuál

Száz év magyar plakátjai a Magyar Nemzeti Múzeumban

Sör és vetőmag plakátok, színházi és politikai hirdetések is megtalálhatóak a Tolongó idők című időszaki kiállításon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Klasszikus fszek

Új helyre költözik a FSZEK Zenei Gyűjteménye

Épületfelújítás miatt augusztus 6-ától várhatóan 2019 augusztusáig a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának épületében működik a Zenei Gyűjtemény.
Klasszikus díszpolgár

Horgas Eszter és Vásáry Tamás Budapest díszpolgára lett

A kitüntetés posztumusz díjazottja Burger Barna fotóművész és Hazay István Kossuth-díjas geodéta, az MTA tagja.
Klasszikus

Ha kottát nyomtatsz egy pólóra, legalább csináld jól

Valami nagyon nem a kotta szerint alakult az Amazonon.
Klasszikus gyász

87 évesen elhunyt Gennagyij Rozsgyesztvenszkij

A világhírű orosz karmester több ízben járt Magyarországon is. Több mint félszáz művet írtak neki kortárs zeneszerzők.