Klasszikus

Két második hely két hét alatt

2007.10.10. 00:00
Ajánlom
Balla Tamás a szeptemberben megrendezett I. Nemzetközi Michal Spisak Oboaversenyen Lengyelországban, valamint a 18. Haverhill Sinfonia Nemzetközi Szólistaversenyen Angliában érte el a kiemelkedő eredményt. Zongorakísérőja Marosfalvi Tünde volt.

Szeptember 18-27-ig a lengyelországi Dabrowa Gornicában rendezték meg az I. Michal Spisak Nemzetközi Oboaverseny. A háromfordulós, meghívásos verseny első fordulójába 35 oboista került be, a másodikba 11, míg a döntőbe 4. A 23 éves Balla Tamás második helyezést ért el zongorakísérőjével Marosfalvi Tündével. Két nappal ezt követően, szeptember 29-30-án a "duó" már Angliában a 18. Haverhill Sinfonia Nemzetközi Szólistaversenyen játszott. Ezen a szintén meghívásos versenyen 171 jelentkező közül 21-en vehettek részt, ahol Balla Tamás ismételten második helyezett lett, Marosfalvi Tünde pedig a legjobb zongorakísérő díját kapta meg.

A magyar páros ezzel a díjjal koncertmeghívást is kapott, szólóestet adnak majd Angliában és Lengyelországban 2008-ban. Tamás három angol zenekartól is szóló felkérést kapott a 2008-2009-es szezonra. "Büszkeséggel tölt el, hogy eredményesen vagyunk túl ezeken a megmérettetéseken. Az angliai versenyen úgy tudom, magyar soha nem ért még el ilyen eredményt. Nagyon örülök a díjaimnak, hosszú két hét mögött állunk."

Balla Tamás oboaművész 2007-ben diplomázott a budapesti Zeneakadémián. Jelenleg a Madridi Királyi Zeneakadémián tanul szólistaként, ahol mestere Hansjörg Schellenberger. A magyarországi országos oboaversenyt három egymást követő alkalommal nyerte meg, majd ezt követően Párizsban is megnyerte az UFAM Nemzetközi Oboaversenyt. Tamást olyan hírességek tanították mint: Kiss József, Pongrácz Péter, Lencsés Lajos, Gordon Hunt, Dan Stolper, Elaine Douvas, Han de Vries, Cristian Wetzel, Mourice Bourgue és Hansjörg Schellenberger. Balla Tamást 2007-ben és 2008-ban a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. és a spanyolországi Fundación Albeniz támogatja.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.