Klasszikus

Ketil Haugsand mesterkurzust ad

2007.04.28. 00:00
Ajánlom
A norvég származású professzor, a kontinens egyik legnevesebb csembalóművésze, s egyben régi-zene specialistája kétnapos mesterkurzust és egy koncertet is ad Budapesten.

A kölni Hochschule für Musik professzora Gustav Leonhardt növendéke volt az amszterdami Konzervatóriumban, ahol 1975-ben végzett kitüntetéssel. Több nemzetközi csembalóversenyen nyert díjat, így Párizsban és Bruges-ben is. Az európai, amerikai és izraeli fesztiválok gyakori vendége szólistaként, kamaramuzsikusként, illetve a Norvég Barokk Zenekar és az Arte Real Ensembles vezetőjeként. Bach, Rameau, Marchand, Seixas és Sousa Carvalho műveiből készített CD-ket. Magyarországon először május 4-én ad egy koncertet, majd 5-én és 6-on következik a mesterkurzus a Zeneakadémia Tanácstermében, a hangszere - mindkét eseményen - egy 1720 körüli észak-német csembaló kópiája, amelyet Martin Skowroneck épített 1985-ben Brémában. Ketil Haugsand számos nemzetközi csembalóverseny zsűritagja; rendszeresen tart mesterkurzusokat Norvégiában és Portugáliában. S immár nálunk is. A budapesti kurzusra szeretettel várnak passzív hallgatókat is, információ: Horváth Anikó 275-3804.

(2007. május 4. 19:30 Zenetudományi Intézet (Budapest) - Ketil Haugsand (csembaló) estje; Frescobaldi: Toccata VII; Canzona III; Cinque Galliarde; Toccata XI (del Secondo Libro di Toccate); Buxtehude: g-moll prelúdium és fúga; Bach: a-moll prelúdium és fúga, BWV 895; D-dúr toccata, BWV 912; e-moll toccata, BWV 914; e-moll partita, BWV 830)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Elhunyt Szentandrássy István festőművész

A 62 éves korában elhunyt művész 2012-ben kapott Kossuth-díjat a cigányság ősi, balladisztikus hagyományait és alakjait ábrázoló műveiért.
Könyv

Láttad már Ady vasúti bérletét vagy az önéletrajzát?

Hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy az Országos Széchényi Könyvtárban micsoda kincsek rejtőznek. Az OSZK kamarakiállításokkal igyekszik ezeket a kuriózumokat látogatóival is megosztani.
Plusz

Kettős vezetése lesz a Szabad Tér Színháznak

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadot Bán Teodóra, a Városmajori Szabadtéri Színpadot Benkő Nóra irányítja a jövőben a Fővárosi Közgyűlés szerdai döntése szerint.
Klasszikus

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Színház

„Egy színház akkor működik jól, ha együtt fejlődik a nézőkkel”

Ráckevei Anna Jászai Mari-díjas színművésznő, Magyarország Kiváló és Érdemes Művésze, az MMA rendes tagja idén ünnepli 60. születésnapját. A Nemzeti Színház Stúdiójáról, a vidéki színházak feladatairól és fővárosi megjelenési lehetőségeikről beszélgettünk.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Sosztakovics-szimfónia hazai bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar

Sosztakovics IV. szimfóniájának magyarországi bemutatójára készül az Óbudai Danubia Zenekar Hámori Máté vezényletével február 28-án pénteken a budapesti Zeneakadémián.
Klasszikus ajánló

Húszállomásos Kárpát-medencei turnéra indul Bogányi Gergely

Útjára indul Bogányi Gergely 2020-as koncertturnéja, a zongoraművész 20 koncerten 20 különböző műsort ad elő szerte a Kárpát-medencében.
Klasszikus ajánló

Fiatal lengyel ugrik be a koronavírus miatt Olaszországban ragadt zongoraművész helyett

Piotr Pawlak nyitja meg a március 1-én induló Chopin Fesztivált az Óbudai Társaskörben, miután Alberto Nosé a koronavírus-járvány olaszországi terjedése miatt nem tud eljönni Budapestre.
Klasszikus ajánló

A Ránki-család koncertjével várja fiatalok jelentkezését a kőszegi Altalena Nyári Akadémia

Augusztus elején rendezik meg Kőszegen a BMFest Altalena Nyári Akadémiáját, amelyre 14-32 év közötti fiatal zenészek jelentkezését várják. Vendégei között a Ránki-család, Fejérvári Zoltán, Bősze Ádám, a Berecz-család és Dukay Barnabás.
Klasszikus ajánló

Országos programot indít az ifjúsági kóruséneklésért a KÓTA

Országos programsorozat indult Hangról hangra... az ifjúsági kóruséneklésért címmel az idén 50 éves Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KÓTA) szervezésében.