Klasszikus

Ki a legjobb brit celebMaestro?

2008.08.18. 00:00
Ajánlom
Nyolc híresség kezdte a versenyt a BBC legújabb valóságshowjában, amelynek nyertese a BBC Proms in the Park koncerten harmincezer néző előtt dirigálhatja a zenekart. Már csak heten vannak.

Megtörtént ugyanis az első kiszavazás, amelynek következményeként Peter Snow televíziós politikai újságírónak már nincs esélye arra, hogy szeptember 13-án fellépjen a Hyde Park pódiumára. Katie Derham, az ITV tévécsatorna hírolvasója, a Classical Brits sokszoros háziasszonya, aki Classical FM rádióban műsort vezet; a hiphop sztár Goldie, a Blur egykori basszgitárosából újságíróvá avanzsáló Alex James; három színész, Jane Asher, a BBC sok évtizede futó szappanoperájában, a Coronation Streetben ismertté lett Bradley Walsh, a Starsky párját játszó David Soul; valamint egy komikus, Sue Perkins még versenyben vannak.

A jelöltek egy hetet töltöttek a “pálcatáborban”, ahol mindenki saját mentorának segítségével ismerhette meg a vezénylés alapjait. A heti kiszavazáson a BBC Koncertzenekarát dirigálva kell meggyőzniük a négytagú zsűrit. A döntnökök: a Proms idei utolsó estéjét vezénylő Sir Roger Norrington, Zoë Martlew csellista-zeneszerző, Simone Young karmester, Dominic Seldis nagybőgős.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.