Klasszikus

Kihirdették a Fischer Annie és Kodály Zoltán ösztöndíjasok névsorát

2004.04.30. 00:00
Ajánlom
A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma által meghirdetett Fischer Annie zenei előadóművészi pályázat révén az idei évben 16, a Kodály Zoltán zenei alkotói pályázaton 11 fiatal művész részesült teljes, illetve megosztott ösztöndíjban.

Az ösztöndíjak célja, hogy tehetséges fiataloknak segítséget nyújtson a pályakezdéshez, kedvező feltételeket teremtsen szólista pályájukra való felkészülésükhöz. Az ösztöndíjak odaítéléséről a Nemzeti Kulturális Örökség minisztere által felkért szakmai kuratórium döntött. Az ösztöndíjasok vállalják a Művészeti Ösztöndíjasokról szóló kiadványban való megjelenést, illetve a Művészeti Ösztöndíjasok Fesztiválján való fellépést.

Teljes Fischer Annie ösztöndíjban részesült: Kirkósa Orsolya (ének), Kokas Katalin (hegedű), Mali Emese (zongora) és Seres Dóra (fuvola). Megosztott/fél ösztöndíjban részesült: Balog Zsolt, Falvai Katalin, Zsoldos Bálint (zongora), Bársony Péter (brácsa), Karosi Bálint (orgona, klarinét), Varga Gábor (klarinét), Fülep Márk (fuvola), Szentpáli Roland (tuba), valamint Fodor Beatrix, Huszár Anita Irén, Jobbágy Anett, Puskás Eszter (ének).

Kodály Zoltán teljes ösztöndíjat kapott muzikológus szakon: Büky Virág, Csomó Orsolya, Gilányi Gabriella, Katona Márta, Mizsei Zoltán és Papp Anette, fél ösztöndíjban részesült Rákai Zsuzsanna és Veres Bálint. Zeneszerző szakon teljes ösztöndíjat kapott Dragony Tímea, Sáry Bánk és Szalai Katalin.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Ezek Renée Fleming kedvenc szopránáriái

Az egyik legnépszerűbb amerikai operaénekes, Renée Fleming hat kedves áriáját gyűjtötte össze. Meglepő, de hiányzik egy nagyon fontos darab a listáról.
Plusz

Elhunyt Heller Ágnes

A filozófus kilencven éves volt, a 444 értesülése szerint Balatonalmádiban érte a halál.
Klasszikus

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Zenés színház

Jesszumpeppi, az előzetes alapján borzasztónak tűnik a Macskák filmváltozata

Olyan világsztárok főszereplésével jön a Macskák című Lloyd Webber-musical filmváltozata, mint Taylor Swift, Ian McKellen és Judi Dench. Nem tűnik jónak.
Színház

Csákányi, Grecsó, Lackfi és a Sztalker Zsámbékon

Telt házzal mennek Zsámbékon a nyári színházi és felolvasószínházi előadások, amelyek a város több, emblematikus helyszínén várják a közönséget a Romtemplom és a Bázis vonzásában.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Holnap kezdődik a Fesztivál Akadémia a Zeneakadémián

A Budapest legszebb helyszínein július 20. és 28. között zajló kamarazenei fesztiválon hét esti nagy koncert, mesterkurzusok, ingyenes előadások, nemzetközi hegedűverseny és számtalan kísérőprogram várja az érdeklődőket.
Klasszikus ajánló

Mélyreható érzések a Vajdahunyadvárban!

A Budapesti Vonósok idén is különleges műsorral készül a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválra. Július 25-án egy érzelemgazdag koncertet hallhatunk a világszínvonalú kamarazenekartól a Vajdahunyadvár reneszánsz kertjében.
Klasszikus magazin

Hiphopra gyúrja a zongorát, és kavicsot dob a klasszikus zene állóvizébe

Chloe Flower az idei Grammy-gálán tűnt fel, most pedig leszerződtette a Sony. Nem, nem klasszikus zenész a szó szoros értelmében, de a hiphopban is előny lehet, ha egy zongoraművész a Juilliard Schoolban tanult.
Klasszikus ajánló

Sok Bachot hallhat majd a Veszprémi Régizenei Napokon

Idén is a veszprémvölgyi jezsuita templom lesz a Veszprémi Régizenei Napok helyszíne, ami július 22-én kezdődik, és hat napon át tart.
Klasszikus ajánló

Beethoven Tajvanon

Tajpeji zenekar érkezik a Duna Palotába, hogy Beethoven Sors-szimfóniája mellett klasszikus tajvani zeneszerzők műveiből játszanak.