Klasszikus

Kiírták a pályázatot a Szolnokon

2015.03.30. 13:13
Ajánlom
Pályázatot írt ki a Szolnoki Szimfonikus Zenekar Nonprofit Kft. vezetői munkaköreinek betöltésére a város önkormányzata, a nyertesek megbízatása május 29-től négy évre szól. Ignácz Ervin és Patkós Imre jelenlegi ügyvezetők pályáznak.

A kft. alapító okirata szerinti kettős ügyvezetés bevált, erre tekintettel két személy csak együtt pályázhat a vezetői munkakörök betöltésére - mondta Szolnok polgármestere. Szalay Ferenc hozzátette: amennyiben bármelyik pályázó nem felel meg a pályázati kiírásban és a jogszabályban meghatározott feltételeknek, úgy mindkét pályázó munkája érvénytelen.

A kft. két kiemelt minősítésű előadó-művészeti szervezetet működtet, a Szolnoki Szimfonikus Zenekart és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórust, az elmúlt időszakban mindkét szervezet jelentős szakmai sikereket ért el. Különösen az újévi tánckoncertek és a Parti-túra nyári hangversenyei, valamint a kamarakórus sok hírességet felvonultató koncertjei jelzik, hogy a két szervezet folyamatosan képes a megújulásra. Az idén ötven éves zenekar már a nemzeti minősítésre pályázik, a kamarakórus az egyetlen profi női kamarakórusként az országban számos nívós koncerten lép fel. Mindkét szervezet jelentős szerepet játszik a Szolnoki Szigligeti Színház zenés produkcióiban is.

A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján történő közzétételétől számított 30 napon belül lehet benyújtani az önkormányzathoz. A közgyűlés várhatóan májusban dönt a leendő ügyvezetők személyéről. Ignácz Ervin elmondta: Patkós Imrével újra pályáznak a kft. ügyvezetői pozícióira. "A zenekar és a kamarakórus nagyon jól felépített struktúra szerint működik, komoly tartalékaink vannak, világpremierre, koncerttúrákra készülünk, hogy a szolnokiakat a világ minden táján megismerhessék" - számolt be a tervekről.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.