Klasszikus

Kínai és magyar kórusok versenyeznek Százhalombattán

2017.07.20. 14:51
Ajánlom
Július 21-étől szól a kórusének Százhalombattán a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. A fesztivál célja az éneklés segítségével hidat képezni az európai és ázsiai kultúra között.

Idén 12 magyar és 4 kínai kórus valamint magyarországi kínaiakból álló Csillagfény felnőtt és gyermekkórusa vesz részt a rendezvényen.

A meghívott fellépők között találjuk az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben szereplő SoulAir Kórust és a Pekingi Televízió Gyermekkórusát is.
a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

A programban helyet kapott egy  templomi dicsőítő koncert  illetve a fesztivál első napján  Barátság koncert et is szerveznek a közönségnek.

A második napon a kórusok versenye kapja a főszerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Michalis Patseas karnagy, muzikológus, a Nemzetközi Kodály Társaság volt elnöke, tagjai pedig Papp Károlyné, a Budapesti Zeneakadémia tanára, Wang Shuai karnagy, a Kínai Kórusszövetség igazgatója, Peter Wöss operarendező, a Bécs-Kína Zenei és Művészeti Alapítvány és a Wiener Singer-Studio igazgatója valamint Rózsa Ferenc többszörösen díjazott karmester.

Kósa Boglárka, a kórusfesztivál és verseny egyik szervezője a Klasszik Rádió Nyitány című műsorában hangsúlyozta, hogy idén, Kodály évében, a népzene és a Kodály-módszer,

a kodályi zeneoktatás alkotják azt a zenei hidat, a kínai és a magyar Muzsika Hídját, mely összeköti a látszólag oly távoli kínai és magyar kultúrát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Belenézhetünk Fischer Iván utazószekrényébe

Magyarósi Csaba vlogger a Fesztiválzenekar Müpa-maratonja előtt forgatott az együttessel, még Fischer Iván utazószekrényébe is benézhetett.
Könyv

Elhunyt Tandori Dezső

80 éves korában elhunyt Tandori Dezső író, költő, műfordító, az utóbbi évtizedek irodalmának koronázatlan és különc királya.
Zenés színház

A nép dívája: Renée Fleming 60 éves

Születésnapot ünnepel Renée Fleming, akinek hangját az opera mellett filmekben is gyakran hallani, és nálunk is koncertezett már.
Zenés színház

„Mindig ott van a Callas, akinek meg kell felelnem”

Itthon is vetítik a Maria Callasról szóló dokumentumfilmet. Kiderül, hogy a díva közelebbről is díva, a végzetnél pedig nincs hatalmasabb.
Jazz/World

Kvíz: Mennyit tudsz a jazzről?

Összeállítottunk egy kérdéssort, hogy letesztelhesd, mennyire vagy otthon az amerikai, európai és magyar jazz múltjában és jelenében! A kérdések többségére megtalálod a választ a Fidelio cikkeiben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus koktélparti

Mi van, ha a Tavaszi áldozat botrányos premierje meg sem történt?

Lehet, hogy a bemutató karmestere terjesztette el, hogy összeverekedtek Sztravinszkij balettje közben a nézők? Úgy tűnik, a Sacre botránya csak egy jól csengő reklámszöveg.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mi inspirálja Harcsa Veronikát?

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának február 16-i adásában vendégünk lesz Harcsa Veronika énekesnő, Sümegi Eszter opera-énekesnő, Juhász Anna irodalmár és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója.
Klasszikus hír

Ha ez így marad, ellehetetlenül az ELTE Zenei Tanszék működése

Le kellett építeni az oktatói létszám egyharmadát, miután 250 millió forintot von el tőlük a kormány.
Klasszikus ajánló

Zongorás mini maraton lesz a hétvégén a Festetics Palotában

A nagysikerű „MVM Koncertek – A Zongora”-sorozat mini maratonján vehet részt február 16-án és 17-én a vállalkozó kedvű közönség. A hétvégén, szombaton és vasárnap összesen négy koncertet tartanak a Festetics Palotában.
Klasszikus ajánló

Vidovszky 75 – Szerzői esttel tisztelegnek a mester előtt

A legendás pécsi zeneszerző, Vidovszky László 75. születésnapja tiszteletére ad koncertet február 23-án a Kodály Központban a Pannon Filharmonikusok.