Klasszikus

Kínai és magyar kórusok versenyeznek Százhalombattán

2017.07.20. 14:51
Ajánlom
Július 21-étől szól a kórusének Százhalombattán a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. A fesztivál célja az éneklés segítségével hidat képezni az európai és ázsiai kultúra között.

Idén 12 magyar és 4 kínai kórus valamint magyarországi kínaiakból álló Csillagfény felnőtt és gyermekkórusa vesz részt a rendezvényen.

A meghívott fellépők között találjuk az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben szereplő SoulAir Kórust és a Pekingi Televízió Gyermekkórusát is.
a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

A programban helyet kapott egy  templomi dicsőítő koncert  illetve a fesztivál első napján  Barátság koncert et is szerveznek a közönségnek.

A második napon a kórusok versenye kapja a főszerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Michalis Patseas karnagy, muzikológus, a Nemzetközi Kodály Társaság volt elnöke, tagjai pedig Papp Károlyné, a Budapesti Zeneakadémia tanára, Wang Shuai karnagy, a Kínai Kórusszövetség igazgatója, Peter Wöss operarendező, a Bécs-Kína Zenei és Művészeti Alapítvány és a Wiener Singer-Studio igazgatója valamint Rózsa Ferenc többszörösen díjazott karmester.

Kósa Boglárka, a kórusfesztivál és verseny egyik szervezője a Klasszik Rádió Nyitány című műsorában hangsúlyozta, hogy idén, Kodály évében, a népzene és a Kodály-módszer,

a kodályi zeneoktatás alkotják azt a zenei hidat, a kínai és a magyar Muzsika Hídját, mely összeköti a látszólag oly távoli kínai és magyar kultúrát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Zenés színház

Az Operett új vezetése bemutatta új évadát

A 2019/20-as évad legfontosabb bemutatója a Csárdáskirálynő lesz, de Mohács tragédiája is megjelenik egy új rockmusicalben.
Színház

“Kasszasiker” az Átriumban!

Új bemutatóra készül az Átrium, a Kasszasiker című vígjátékát június 17-én mutatja be színház.
Vizuál

Hosszú taps fogadta az Egy férfi és egy nő újabb folytatását Cannes-ban

Hatalmas sikerrel vetítette Claude Lelouch több mint fél évszázados Oscar-díjas filmjének újabb folytatását a Cannes-i filmfesztivál. Az Egy élet legszebb évei című film főszereplői ezúttal is Jean-Louis Trintignant és Anouk Aimée. 
Tánc

A kiégett szerelemmel szembesít az izraeliek könyörtelen táncelőadása

Sharon Eyal legújabb koreográfiájában, a Love Chapter 2-ban azt az élményt foglalja táncba, amikor a szerelem már csak egy „utóbetegség, miután már minden elveszett”. Az előadás három alkalommal látható a Trafóban május 24. és 26. között.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus bonn

700 apró Beethoven-szoborral ünnepel Bonn városa az évfordulón

Hétszáz mosolygó Beethoven-szobrot tervezett Ottmar Hörl a zeneszerző születésének 250. évfordulójára.
Klasszikus interjú

Koltai Katalin feltalált egy új eszközt a gitárhoz, hogy el tudja játszani Bartók műveit is

De nemcsak Bartók, hanem a 20-21. századi zene egészen új repertoárja tárul fel Koltai Katalin új találmányának, az egyhúros kapodaszternek köszönhetően.
Klasszikus tévé

Tudod, mit énekel latinul a kórus a Mr. Bean-sorozat főcímében?

Az eredeti Mr. Bean-sorozat főcímében elhangzik egy latin nyelvű kórus, amelynek a szövegére senki sem figyelt. Pedig mély mondanivalót hordoz!
Klasszikus gyerek

Hogyan érzi magát egy diák, ha elmegy a Zeneakadémiára?

Régi panasz, hogy a fiatalok nem járnak klasszikus zenei hangversenyre. A problémáról eddig mindenkit megkérdeztek már, csak épp a gyerekeket nem. Most ők mondják el, hogyan éltek meg egy koncertet.
Klasszikus ajánló

Válogatás az Óbudai Társaskör programjaiból

Felolvasószínház, Seress Rezső-est, filmzenei és születésnapi koncertek –  az évad végén is műfaji sokszínűség várja a vendégeket az Óbudai Társaskörben.