Klasszikus

Kínai és magyar kórusok versenyeznek Százhalombattán

2017.07.20. 14:51
Ajánlom
Július 21-étől szól a kórusének Százhalombattán a VIII. Muzsika Hídja Nemzetközi Kórusfesztiválon. A fesztivál célja az éneklés segítségével hidat képezni az európai és ázsiai kultúra között.

Idén 12 magyar és 4 kínai kórus valamint magyarországi kínaiakból álló Csillagfény felnőtt és gyermekkórusa vesz részt a rendezvényen.

A meghívott fellépők között találjuk az Oscar-díjas Mindenki című kisfilmben szereplő SoulAir Kórust és a Pekingi Televízió Gyermekkórusát is.
a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

a Pekingi Televízió Gyermekkórusa

A programban helyet kapott egy  templomi dicsőítő koncert  illetve a fesztivál első napján  Barátság koncert et is szerveznek a közönségnek.

A második napon a kórusok versenye kapja a főszerepet. A nemzetközi zsűri elnöke Michalis Patseas karnagy, muzikológus, a Nemzetközi Kodály Társaság volt elnöke, tagjai pedig Papp Károlyné, a Budapesti Zeneakadémia tanára, Wang Shuai karnagy, a Kínai Kórusszövetség igazgatója, Peter Wöss operarendező, a Bécs-Kína Zenei és Művészeti Alapítvány és a Wiener Singer-Studio igazgatója valamint Rózsa Ferenc többszörösen díjazott karmester.

Kósa Boglárka, a kórusfesztivál és verseny egyik szervezője a Klasszik Rádió Nyitány című műsorában hangsúlyozta, hogy idén, Kodály évében, a népzene és a Kodály-módszer,

a kodályi zeneoktatás alkotják azt a zenei hidat, a kínai és a magyar Muzsika Hídját, mely összeköti a látszólag oly távoli kínai és magyar kultúrát.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.