Klasszikus

Királyi Lépcsőházi Matinék az Operaházban

2002.11.12. 00:00
Ajánlom
Újra lesznek Királyi Lépcsőházi Matinék a Magyar Állami Operaházban. A sorozat Rossini Hamupipőkéjével kezdődik november 17-én, 11 órakor. A matiné összes többi előadása (február 16-a kivételével, amikor ismét 11-re várják a közönséget) délután 15 órakor kezdődik.

A Szilágyi Gábor rendezte Hamupipőkében a címszerepet Megyesi-Schwartz Lúcia alakítja, Ramiro herceg Ocsovay János, Don Magnifico pedig Szilágyi Béla. A mostoha testvéreket, Clorindát és Tisbét Fülöp Zsuzsanna és Simon Krisztina kelti életre, Dandinit pedig Rezsnyák Róbert. A látványtervet vendégként Mikesi Eszter készítette, a zenei vezető Harazdy Miklós, a zenei asszisztens pedig Pál Anikó. A rendező asszisztense Mányik Albert.

A Hamupipőke előadásai:
2002. november 17. 11 óra
2002. november 24.
2002. december 8.
2003. január 26.
2003. február 16. 11 óra

A sorozatban új produkciót is láthatnak az érdeklődők, hiszen Humperdinck Jancsi és Juliskája is színre kerül a Királyi Lépcsőházban. A darab premierje december 15-én lesz, s az előadás rendezője Szilágyi Gábor. Az Anyát Óhegyi Filoretti, az Apát Szilágyi Béla alakítja, a Manó Pánti Anna, a Boszorkány pedig Rozsos István. Jancsit Bódy Balázs, Táncos György, Balmos Gábor és Ivanics Atilla kelti életre, Juliskaként pedig Babay Nórának, Lukács Dórinak, Mikudina Emesének és Bach Veronikának tapsolhat a közönség. A Humperdinck-opera zenei vezetője Csányi Valéria. A jelmezt Tordai Hajnal, a díszletet pedig É. Kiss Piroska tervezte vendégként. Koreográfus Szakály György, a rendező munkatársa pedig Mányik Albert.

A Jancsi és Juliska előadásai:
2002. december 15.
2002. december 22.
2002. december 29.
2003. január 12.
2003. január 19.
2003. február 9.
2003. március 23.

Donizetti Szerelmi bájital című operája is szerepel a lépcsőházi sorozatban. Adinát Keszei Borbála alakítja, Nemorinót Ocsovay János. Dulcamara szerepében Szilágyi Bélának tapsolhat a közönség, Belcore Rezsnyák Róbert, Gianetta pedig Kovács Erzsébet. A díszlet- és jelmezterveket vendégként Berzsenyi Krisztina készítette, a zenei vezető pedig Kaposi Gergely. Ennek az elődásnak is Szilágyi Gábor a színrevivője, a rendezőasszisztens pedig szintén Mányik Albert.

A Szerelmi bájital előadásai:
2003. február 23.
2003. március 16.
2003. március 30.
2003. április 6.
2003. április 13.

A Királyi Lépcsőházi Matinékra jegyek az Operaház pénztárában, 500 Ft-os egységáron kaphatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.