Klasszikus

Királyi Lépcsőházi Matinék az Operaházban

2002.11.12. 00:00
Ajánlom
Újra lesznek Királyi Lépcsőházi Matinék a Magyar Állami Operaházban. A sorozat Rossini Hamupipőkéjével kezdődik november 17-én, 11 órakor. A matiné összes többi előadása (február 16-a kivételével, amikor ismét 11-re várják a közönséget) délután 15 órakor kezdődik.

A Szilágyi Gábor rendezte Hamupipőkében a címszerepet Megyesi-Schwartz Lúcia alakítja, Ramiro herceg Ocsovay János, Don Magnifico pedig Szilágyi Béla. A mostoha testvéreket, Clorindát és Tisbét Fülöp Zsuzsanna és Simon Krisztina kelti életre, Dandinit pedig Rezsnyák Róbert. A látványtervet vendégként Mikesi Eszter készítette, a zenei vezető Harazdy Miklós, a zenei asszisztens pedig Pál Anikó. A rendező asszisztense Mányik Albert.

A Hamupipőke előadásai:
2002. november 17. 11 óra
2002. november 24.
2002. december 8.
2003. január 26.
2003. február 16. 11 óra

A sorozatban új produkciót is láthatnak az érdeklődők, hiszen Humperdinck Jancsi és Juliskája is színre kerül a Királyi Lépcsőházban. A darab premierje december 15-én lesz, s az előadás rendezője Szilágyi Gábor. Az Anyát Óhegyi Filoretti, az Apát Szilágyi Béla alakítja, a Manó Pánti Anna, a Boszorkány pedig Rozsos István. Jancsit Bódy Balázs, Táncos György, Balmos Gábor és Ivanics Atilla kelti életre, Juliskaként pedig Babay Nórának, Lukács Dórinak, Mikudina Emesének és Bach Veronikának tapsolhat a közönség. A Humperdinck-opera zenei vezetője Csányi Valéria. A jelmezt Tordai Hajnal, a díszletet pedig É. Kiss Piroska tervezte vendégként. Koreográfus Szakály György, a rendező munkatársa pedig Mányik Albert.

A Jancsi és Juliska előadásai:
2002. december 15.
2002. december 22.
2002. december 29.
2003. január 12.
2003. január 19.
2003. február 9.
2003. március 23.

Donizetti Szerelmi bájital című operája is szerepel a lépcsőházi sorozatban. Adinát Keszei Borbála alakítja, Nemorinót Ocsovay János. Dulcamara szerepében Szilágyi Bélának tapsolhat a közönség, Belcore Rezsnyák Róbert, Gianetta pedig Kovács Erzsébet. A díszlet- és jelmezterveket vendégként Berzsenyi Krisztina készítette, a zenei vezető pedig Kaposi Gergely. Ennek az elődásnak is Szilágyi Gábor a színrevivője, a rendezőasszisztens pedig szintén Mányik Albert.

A Szerelmi bájital előadásai:
2003. február 23.
2003. március 16.
2003. március 30.
2003. április 6.
2003. április 13.

A Királyi Lépcsőházi Matinékra jegyek az Operaház pénztárában, 500 Ft-os egységáron kaphatók.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Klasszikus

A világ alulnézetből – Interjú Vásáry Tamással

Mi motiválja a Nemzet Művészét túl a kilencvenen? Erről kérdeztük a zongoraművész-karmestert, a Magyar Művészet Akadémia rendes tagját, akivel a családi minták és a kicsorduló könnyek is szóba kerültek.
Könyv

Tízezer ingyenes Borbély Szilárd-kötetet vehetnek át a diákok

A 2014-ben elhunyt művész hatvanadik születésnapjára készült válogatáskötetet szeptember 28-tól vehetik át az érvényes diákigazolvánnyal rendelkezők. 
Zenés színház

Donizetti-vígoperát láthatnak az iskolások az Eiffel Műhelyházban

A zeneszerző egyfelvonásos vígoperáját a Lázár Ervin Program részeként az általános iskola 8. osztályos diákjai számára hirdette meg a Magyar Állami Operaház. Az előadás szeptember 30-án 17.00 órakor a nagyközönség előtt is debütál.
Klasszikus

Amerikai minimalizmus magyar nézőpontból – kötet jelent meg a 180-as Csoportról

A hiánypótló alkotást Dargay Marcell hangsúlyosan zeneszerzői nézőpontból írta meg, fókuszában az experimentális művészcsoport alkotásainak elemzése áll.
Vizuál

Latin-Amerika legjobb filmjei érkeznek az Urániába

Argentína, Brazília, Ecuador, Kolumbia, Peru és Venezuela filmjei mutatkoznak be a magyar közönségnek a 2. Latin-Amerikai Filmnapok során. A kínálat a politikai thriller műfajától a vígjátékon át a zenés dokumentumfilmig ível.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Magyar Kincsek – Folytatódik a Concerto Budapest zenei kaleidoszkópja

A felfedezés és újrafelfedezés, az értékek megtalálása központi motívuma a Concerto Budapest Magyar Kincsek-programjainak, melyeknek a közönség az idei évadban is koncertsorozat keretein belül lehet részese a Zeneakadémián.
Klasszikus hír

Jövőre is a kamarazene gyöngyszemeivel vár az Anima Musicae

Meghirdette 2023/24-es évadát a „zene lelkéről” elnevezett Anima Musicae Kamarazenekar: a szeptember 25-i sajtótájékoztatón bemutatták az évad kiemelt koncertjeit, külföldi vendégszerepléseket.
Klasszikus ajánló

Balogh Máté vokális művei csendülnek fel a Pax et Bonum Kamarakórus előadásában

Az itthon és nemzetközi viszonylatban is elismert, fiatal komponista lesz a Magyar Zene Háza „Szerzők? Jelen!” című koncertsorozatának soron következő részének vendége október 4-én.
Klasszikus hír

Megújult épületben kezdi a 2023/24-es évadot a Szent István Filharmonikusok

A 2024-ben megalapításának hetvenedik évfordulóját ünneplő együttes épületbejárással egybekötött sajtóeseményen jelentette be új évadát, amelynek során a jól ismert sorozatok mellett új, kamarazenei bérlet is várja a közönséget.
Klasszikus interjú

Lélek és hitelesség a muzsikálásban – Keller András és Pierre-Laurent Aimard a Concerto Budapest turnéja kapcsán

Szeptember közepén nagy sikerű koncertsorozatot adott a Concerto Budapest az Egyesült Királyságban és Írországban. A turné zárópontján Keller András karmester és Pierre-Laurent Aimard zongoraművész osztotta meg velünk gondolatait.