Klasszikus

Kirchkeszner Ágnes lesz a Millenáris Kht. kulturális programigazgatója

2005.03.02. 00:00
Ajánlom
A Millenáris Kht. 2005 januárjában írt ki pályázatot a kulturális programigazgatói munkakör betöltésére. A pályázatra 12 pályamű érkezett, amelyeket több fordulóban egy hattagú szakértői testület bírált el. A pályázók közül – a testület egyhangú javaslatát figyelembe véve – a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója Kirchkeszner Ágnest kérte fel a kulturális programigazgatói feladatok ellátására.

Az új kulturális programigazgató feladata 2005. március 16-tól a Millenáris Park rendezvényeinek, művészeti eseményeinek, kulturális programjainak létrehozásához és működtetéséhez szükséges feladatok meghatározása és szakmai irányítása, valamint a Jövő Háza kiállítás és program tartalmi megvalósításában való részvétel lesz.

Kirchkeszner Ágnes közel 15 éve dolgozik aktívan a hazai kulturális életben. Jelentős tapasztalatokkal és ismeretekkel rendelkezik a kiállítás-szervezés és az előadóművészetek területén. Több hazai és nemzetközi fesztivál, kulturális projekt megvalósításában működött közre. 2000-ig a Műcsarnok társművészeti programjainak szervezője és sajtófőnöke volt, 1999-től vett részt projekt főtitkárként a Millenáris Park megvalósításában, az „Álmok álmodói – világraszóló magyarok” kiállítás tudományos kutatómunkáinak, kiállítás-szervezési és megvalósítási feladatainak koordinálásában, 2002 augusztusától a rendezvényprogramok művészeti vezetőjeként dolgozott. Részt vett a Holokauszt Múzeum előkészítésében, majd 2003 decemberétől a KOGART Ház operatív vezetőjeként tevékenykedett.

Programkereső

Legolvasottabb

Színház

Elhunyt Venczel Vera

A Jászai Mari-díjas színművész idén márciusban töltötte be 75. életévét. Több mint ötven éven át volt a Vígszínház tagja, halálának hírét színháza tette közzé.
Zenés színház

Kiemelkedő alkotókat díjaztak a Magyar Operett Napján

A hagyományokhoz híven idén is átadták a Budapesti Operettszínházban az évad legjobb musical- és operettszínészének járó kitüntetéseket, valamint díjazták a legígéretesebb pályakezdőt. Emellett elismerést adott át a Musica Hungarica Kiadó képviseletében Éliás Tibor, a kiadó alapítója is.
Vizuál

„Ég a napmelegtől a kopár szík sarja” – Online nézhető Jankovics Marcell Toldi-sorozata

A Duna Televízió vetítéssorozatát követően a Médiaklikk oldalra költözött Jankovics Marcell nagyszabású, utolsó animációs sorozata, a Toldi. Az Arany János eposzából készült, festői látványvilágú animációs film igazi mestermű, amelyből már készül az egész estés változat is. 
Jazz/World

Magyarországon lép fel a norvég jazzdíva, Rebekka Bakken

November 2-án pótolja tavaly elmaradt koncertjét a Müpában Rebekka Bakken, aki zenéjével előszeretettel távolodik el a hagyományos műfaji kategóriáktól és otthonosan mozog a pop, illetve blues világában is.
Vizuál

Ahol a diákok szombaton is iskolába akarnak járni - Erős István rektor a Képzőművészeti Egyetem jubileumi évéről

A jubileumi, 150. tanév gazdag programsorozatáról, a képzőművészet újrapozicionálásáról, pedagógiai módszerekről és új tanszékek indításáról beszélgettünk a Magyar Képzőművészeti Egyetem nemrég kinevezett rektorával, Erős Istvánnal, aki azt is elárulta, hogy mitől tart a legjobban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus interjú

Lájkszámot a vérképleletbe

A Zeneakadémia Kamarazene Tanszékének vezetője. Szólistaként megfordult Európa rangos koncerttermeiben, bemutatkozott Tokióban, Moszkvában, New Yorkban; turnézott Indiában; Vietnámban pedig az első magyar muzsikus volt, aki megszólaltatta Bartók műveit. A Liszt-díjas zongoraművésszel, Fülei Balázzsal, Liszt Ferenc születésének napján, október 22-én beszélgettünk.
Klasszikus ajánló

Az ítélet harsonái – emlékezés Verdi gyászmiséjével

Halottak napjához közeledve Verdi nagyszabású gyászmiséjét, a Requiemet adja elő a Nemzeti Filharmonikus Zenekar és Énekkar a Müpában, a fiatal olasz karmester, Giacomo Sagripanti vezényletével.
Klasszikus videó

Kivételes az akusztikája az üvegfalú Magyar Zene Házának – VIDEÓ

Hamarosan a közönség előtt is megnyitja kapuit a Magyar Zene Háza, melyben a napokban lezajlott az akusztikai tesztelés és eredmények minden elképzelést felülmúltak.
Klasszikus interjú

Minden hangjegy közös érdek – interjú Kelemen Barnabással és Keller Andrással

Az ’56-os forradalom évfordulóján egész napos programmal tiszteleg a hősök előtt a Concerto Budapest. A Magyar Kincsek Ünnepén olyan zeneművek is elhangoznak, amelyekkel máskor nemigen lehet találkozni. Az érdeklődőket pedig talán kellemes meglepetésként éri, milyen gazdag a zeneirodalmunk.
Klasszikus ajánló

Díjnyertes női zeneszerzők az Óbudai Danubia Zenekar műsorán

Missy Mazzoli és Dobrinka Tabakova műve is szerepel azon a Zeneakadémiai koncerten, melynek karmestere és brácsaszólistája az Óbudai Danubia Zenekar visszatérő vendége, Maxim Rysanov lesz.