Klasszikus

Kirchkeszner Ágnes lesz a Millenáris Kht. kulturális programigazgatója

2005.03.02. 00:00
Ajánlom
A Millenáris Kht. 2005 januárjában írt ki pályázatot a kulturális programigazgatói munkakör betöltésére. A pályázatra 12 pályamű érkezett, amelyeket több fordulóban egy hattagú szakértői testület bírált el. A pályázók közül – a testület egyhangú javaslatát figyelembe véve – a Millenáris Kht. ügyvezető igazgatója Kirchkeszner Ágnest kérte fel a kulturális programigazgatói feladatok ellátására.

Az új kulturális programigazgató feladata 2005. március 16-tól a Millenáris Park rendezvényeinek, művészeti eseményeinek, kulturális programjainak létrehozásához és működtetéséhez szükséges feladatok meghatározása és szakmai irányítása, valamint a Jövő Háza kiállítás és program tartalmi megvalósításában való részvétel lesz.

Kirchkeszner Ágnes közel 15 éve dolgozik aktívan a hazai kulturális életben. Jelentős tapasztalatokkal és ismeretekkel rendelkezik a kiállítás-szervezés és az előadóművészetek területén. Több hazai és nemzetközi fesztivál, kulturális projekt megvalósításában működött közre. 2000-ig a Műcsarnok társművészeti programjainak szervezője és sajtófőnöke volt, 1999-től vett részt projekt főtitkárként a Millenáris Park megvalósításában, az „Álmok álmodói – világraszóló magyarok” kiállítás tudományos kutatómunkáinak, kiállítás-szervezési és megvalósítási feladatainak koordinálásában, 2002 augusztusától a rendezvényprogramok művészeti vezetőjeként dolgozott. Részt vett a Holokauszt Múzeum előkészítésében, majd 2003 decemberétől a KOGART Ház operatív vezetőjeként tevékenykedett.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Amerikáig is eljutott a nagy port kavart Billy Elliot-ügy híre

Az egyik legnépszerűbb hollywoodi portál „gaygate”-ről, azaz meleg-botrányról ír az elmaradt előadásokkal kapcsolatban.
Vizuál

Instagramon dokumentálta apja halálát egy fotós

Apja élete utolsó tanítását akarta átadni fiának, akinek teljesen hiányzott addigi életéből - fia pedig így, fotókon keresztül próbálta feldolgozni a tragédiát. A sorozat végül mindkettőjük számára sokkal többet adott.
Tánc

Mesternő, nagybetűvel

Lőrinc Katalin egy személyben aktív táncos, pedagógus és teoretikus. Június 25-én a Müpában mutatkoznak be tanítványai, akik már az ő új oktatási metódusa szerint végeztek a Táncművészeti Egyetemen. Emellett nemrég megjelent, A test mint szöveg című könyvéről is beszélgettünk.
Zenés színház

Gördülő titkárság az Operában

Az Ybl-palota korszerűsítése új kihívások elé állította az Opera művészeti osztályait, a nehézségekből azonban igyekeznek előnyt kovácsolni: az Andrássy úti játszóhely kiesését az új évadban is nagyszabású turnék egész sorával tervezik ellensúlyozni.
Klasszikus

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Simon Rattle elbúcsúzott a Berlini Filharmonikusoktól

Utoljára vezénylete zeneigazgatóként a Berlini Filharmonikusokat vasárnap este Simon Rattle, a teltházas szabadtéri búcsúkoncerttel lezárult a karmester 16 éves pályafutása a zenekar élén.
Klasszikus

Megtelik zenével a Vajdahunyadvára!

Július 2. és augusztus 2. között szimfonikus koncerteket, valamint a Budapest Bár, a 100 Tagú Cigányzenekar és a Sabbathsong Klezmer Band előadásait élvezhetjük a 27. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztiválon.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Nyár az Óbudai Társaskör kertjében

Az elmúlt évek hagyományait folytatva idén nyáron is várja közönségét az Óbudai Nyár keretében az Óbudai Társaskör kertje.
Klasszikus fesztivál

A zene mellett a tánc és a képzőművészet is megjelenik a Zempléni Fesztiválon

A 10 napos rendezvény 37 helyszínen 60 programmal várja látogatókat augusztus 10. és 19. között.
Klasszikus humor

Molto scherzando: Ilyen, ha a karmester szelfibotra cseréli a pálcát

Persze csak a Photoshop segítségével, egy komoly karmester soha nem tenne ilyet!