Klasszikus

Kiváló nemzetközi minősítést kapott az MR Kodály CD-je

2008.10.02. 00:00
Ajánlom
A legjobb minősítést adta a Classics Today, a világ három legtekintélyesebb hanglemez portáljának egyike az MR Szimfonikusok és Fischer Ádám közreműködésével elkészített Kodály Zoltán: Háry János CD-nek.

A cikk írója, Victor Carr Jr. mind a hangzásra mind pedig az előadásmódra a maximális 10 pontot adta az MR és a BMC közös kiadásában 2007 novemberében megjelent albumnak. "A lemez (…) legfigyelemreméltóbb eredménye, a korong kristálytiszta hangzása." A szerző e mellett külön kihangsúlyozza a MR Szimfonikusok "energikus, csillogó és karakteres játékát". "Fischer kiválóan jeleníti meg Háry János vaskos humorát, a Bécsi harangjáték és az Intermezzo jeleneteinek hangulatos csilingelését és Napóleon csatájának élénk ábrázolását. A Nyári este és a Páva-variációk gazdag népzenei elemei lehetőséget adnak a zenekarnak, hogy megcsillantsák lendületes és virtuóz játékukat. Meleg szívvel ajánljuk."

A Kodály sorozat második darabja Zongoradarabok címmel 2008 júliusában jelent meg, a kórusműveket bemutató harmadik lemez pedig egy hónapon belül lát majd napvilágot.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Díjakkal ismerte el művészei munkáját az Operaház

A 2017/18-es évad zárásaként a Csillagóra Gálaesten az intézmény legrangosabb kitüntetéseit adták át, először jutalmazva Balett- és Énekkari Kamaraművészt is.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Jazz/World

„Rockopera, csak nem rock és nem opera”

Izgalmas programzenei kísérletbe fogott a Premecz Mátyás Hammond orgonista vezette, idén 10 éves Kéknyúl Band: a bűnügyi filmek világát idézik meg a Müpa színpadán június 20-án, olyan vendégszólistákkal, mint Palya Bea és Sena. Erről kérdeztük Premecz Mátyást.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.