Klasszikus

Kíváncsi a Budapest Bár és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére?

2011.05.13. 16:49
Ajánlom
Játsszon a Fidelióval és legyen vendégünk a Budapest Bár és a Liszt Ferenc Kamarazenekar közös koncertjére május 22-én!

A fiatalokra és a crossover programokra koncentráló Liszt-maratont a fiatalok körében oly' népszerű, autentikus zenei hangzással és színpadképpel ismertté vált Budapest Bár, valamint a világszerte elismert Liszt Ferenc Kamarazenekar innovatív, közös kezdeményezése zárja. Eredetileg egyetlen közös műsorszám eljátszását kérték a két együttestől, de a szokatlan felállás úgy megtetszett az előadóknak, hogy több darabot is közös átdolgozásban adnak majd elő. A koncerten először Liszt VI. Magyar rapszódiája csendül fel Wolf Péter kamarazenekari átiratában, majd a XIV. következik, a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapest Bár közös előadásában, Farkas Mihály és Ökrös Károly szólójával, a koncert végén pedig a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapest Bár átiratában is elhangzik a II. Magyar rapszódia. (A részletes műsor ide kattintva található meg) A hangverseny tehát szokatlan, de egész bizonyosan fantasztikus élménynek ígérkezik.

Két olvasónk másodmagával vendégünk lehet a Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Budapest Bár május 22-én, az egésznapos Liszt-maratont záró koncertjére, amennyiben helyesen válaszol május 20. délután 16 óráig az alábbi kérdésre:

 

Ki lesz a Liszt Maraton házigazdája?

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.