Klasszikus

KLASSZ Tehetségek gálakoncertje

2009.03.09. 00:00
Ajánlom
A Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája és a Reneszánsz Év 2008 Programiroda az OKM-mel együtt, 2008-ban hirdette meg első alkalommal a KLASSZ Tehetségek programot. A támogatottak március 27-én a Müpa Fesztivál Színházában mutatkoznak be gálakoncert keretében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!

A KLASSZ Tehetségek program keretében friss diplomás zenészeket és kulturális menedzsereket támogattak egy éves külföldi tanulmányaik során. 2008-ban a támogatást az Accord Quartet (Veér Csongor, Mező Péter, Kondor Péter, Ölveti Mátyás) nyerte el, aki Bazelben tanulnak, a Trio Duecento Corde (Szabó Ferenc János, Tallián András, Nagy Ibolya) akik Grazban folytatnak tanulmányokat, Ujszászi Kinga, aki Londoni Királyi Akadémián tanul hegedű tanszakon, Győri Noémi aki Bécsben tanul fuvola szakon, Gyurina Zsuzsanna, aki barokk fuvolát tanul Brüsszelben, és Kovács Katalin aki Toulousse-ban folytat csembaló tanulmányokat. A fiatal zenészek a KLASSZ Tehetség program segítségével külföldi kurzusokon és nívós nemzetközi versenyeken vehettek részt, mely jelentős mértékben segítették szakmai fejlődésüket.

A márciusi koncert célja, hogy a fiatal zenészeket a széles közönség is megismerje, továbbá a zenei felsőoktatási intézményben tanulókat is meg kívánják szólítani, és a mecenatúra hagyományának felélesztése is az elérendő eredmények között szerepel. Ezért a rendezvényre az állami és gazdasági szektor szereplőit is egyaránt várják. Az est további fontos momentuma, hogy itt hirdetik meg a 2009-es pályázatot is.

Az est során ünnepi köszöntőt mond Rubovszky Rita, aki a nagy komolyzenei évadok, fesztiválok, ösztöndíjak koordinálására létrejött KLASSZ Zenei Irodának otthont adó Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója, felszólal Dr. Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára, és Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora is rövid beszédet mond majd.

Kérdésünk: Mikor alakult a KLASSZ Zenei Iroda? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. március 27. 19:30 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház (Budapest) - KLASSZ Tehetségek gálakoncertje; km.: Gyurina Zsuzsanna (barokk fuvola), Spányi Miklós (csembaló), Trio Ducento Corde, Ujszászi Kinga (hegedű), Andrea Fan, Marczi Mariann, Szilasi Alex (zongora), Győri Noémi (fuvola), Accord Quartet; C. Ph. E. Bach: e-moll szonáta, Wq. 124; Benda: G-dúr szonáta, op. 3 No. 1; Haydn: E-dúr trió, Hob. XV/28; Arvo Pärt: Fratres; Henri Dutilleux: Flute Sonatina; Brahms: f-moll kvintett, op. 34)

Programkereső

Legnépszerűbb

Vizuál

Stork Natasa: „Eddig három olyan nemzetközi díjat kaptam, amit postán küldtek el”

Szerdán kezdetét vette a 71. Berlinale a European Shooting Stars 2021 Kick Off rendezvénnyel, amely azzal a céllal jött létre, hogy bemutassa az adott év legtehetségesebb fiatal színészeit és színésznőit a filmvilág nagyjainak. Köztük van Stork Natasa is, aki budapesti otthonában ülve fogadja három napot át a világsajtót és a legnevesebb casting ügynökségeket.
Vizuál

Átadták az idei Golden Globe-díjakat

Magyar idő szerint hétfő hajnalban átadták az idei Arany Glóbuszokat. A virtuális gálán magyar filmért is izgulhattunk, hiszen Vanessa Kirbyt jelölték a legjobb színésznő díjára a Mundruczó Kornél filmjében nyújtott alakításáért.
Vizuál

Meryl Streep nyáron visszatér a Broadwayre

A kulisszák mögé enged betekintést legújabb filmjében Meryl Streep, aki Places, please-el a Broadway előtt is tiszteleg – írja a Deadline.
Plusz

Megújult az Art is Business honlapja

Második születésnapját ünnepli az Art is Business, az évfordulóra teljesen új megjelenést kapott a magazin honlapja, amelyen a jövőben rendszeresen olvashatunk híreket a forprofit szektor és a művészet világából.
Klasszikus

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus online közvetítés

Feledkezzünk bele a klasszikus zene dallamaiba!

A Filharmónia Magyarország novemberben nyitotta meg virtuális koncerttermét, így a vírushelyzethez alkalmazkodva folytatják missziójukat és népszerűsítik a klasszikus zenét. Az élő közvetítések a Filharmónia közösségi oldalain követhetőek. Márciusban közel húsz koncerten hallhatja a közönség hazánk legkiválóbb zenekarait, művészeit.
Klasszikus hír

Az Emmi szerint pártpolitikai csatározás a 100 Tagú Cigányzenekar költözési ügye

Kásler Miklós pártpolitikai csatározásnak nevezte, hogy a 100 Tagú Cigányzenekarnak költöznie kell a VII. kerületből, a VII. kerületi vezetés viszont állítja, hogy találtak helyet a zenekarnak.
Klasszikus ajánló

A Concerto Budapest idén online rendezi meg nagyszabású Mozart-napját

Idén sem maradunk igazi Mozart ünnep nélkül, hiszen március 7-én a Concerto Budapest Keller András művészeti vezetésével, világhírű magyar és külföldi szólistákkal ismét megrendezi, immáron negyedik alkalommal az egyedülálló Mozart-napot.
Klasszikus hír

Időkapszulát helyeztek el a Magyar Zene Házában

Befejező szakaszához ért a Liget Budapest projektben épülő Magyar Zene Háza kivitelezése, ebből az alkalomból pénteken az utókornak szánt üzenetekkel teli időkapszulát helyeztek el a decemberben megnyíló épület padlóburkolata alá.
Klasszikus hír

Szomorú nóta kíséretében hagyta el VII. kerületi próbahelyét a 100 Tagú Cigányzenekar

A zenekar tizenkét év után költözött ki az erzsébetvárosi próbahelyről, miután nem fogadták el a kerület vezetése által kínált megoldást – írta meg a Telex.hu.