Klasszikus

Klasszikus koncertek karácsonyra – a Zeneakadémia adventi ajánlata

2021.11.28. 07:40
Ajánlom
Élményt ajándékozni mindig jó: remek ünnepi meglepetés a Zeneakadémia háromféle értékben megváltható ajándékkártyája, amely felhasználható például a világklasszis előadókat és különleges hangversenyeket kínáló 2022. tavaszi szezonra is.
ZAK_ajandekkartyas_hird_1080x2000_2021-11-26-111938.png

Klasszikus koncertek karácsonyra (Fotó/Forrás: Zeneakadémia)

A 2022-es tavaszi kínálatban ismét nemzetközi hírű magyar és külföldi muzsikusok érkeznek a Liszt Ferenc téri zenepalotába, ritkán hallott kompozíciókkal, izgalmas műsorokkal. A teljesség igénye nélkül koncertet ad majd Kirill Gerstein zongoraművész a Hagen Quartettel, Fenyő László gordonkaművész a Borogyin Vonósnégyessel, Joshua Bell hegedűművész és Shai Wosner zongoraművész, a Kozsuhin és a Jussen zongoraművész-testvérpárok, a világ legjelentősebb fúvós művészeiből álló Les Vents Français, Roman Rabinovich és Fejérvári Zoltán zongoraművészek, Jean Rondeau fiatal francia csembalóművész, Fejérvári Zsolt nagybőgőművész és Báll Dávid zongoraművész, a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar, valamint Beatrice Rana az Amsterdam Sinfoniettával. Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf és Giovanni Guzzo hegedűművészek különleges szerepben is bemutatkoznak: egy sorozat részeként a Zeneakadémia Vonószenekarát koncertmesterként vezetik.

Az őszi szezonból tavaszig ívelő sorozatokban szereplő hangversenyek között lesz például Martin Fröst és a Svéd Kamarazenekar fellépése.

A jazz műfajában is érdekes koncertek várhatók: Kenny Barron amerikai és Dado Moroni olasz zongorista duója, illetve Snétberger Ferenc triója Jesper Bodilsen és Morten Lund dán muzsikusokkal ínyencségnek ígérkezik.

A gyermekeknek szóló Liszt-kukacok Akadémiája tavasszal a zenei felfedezőket állítja középpontba, bemutatva máig tartó hatásukat például a könnyűzenében és az éneklésben.

A Zeneakadémia saját szervezésű koncertjeire felhasználható 3.000, 5.000 és 7.000 forintos ajándékkártya mind a jegypénztárban, mind online megvehető, és a vásárlástól számítva egy évig érvényes.

Az elmúlt másfél év időszaka miatt a bérletek helyett a Zeneakadémia kedvezményeket nyújt azoknak, akik egy adott tematikus sorozaton belül több koncertre vesznek jegyet egy időben. Három hangversenyre szóló jegynél 10 százalék, négy vagy több esetén pedig 15 százalék kedvezmény érhető el a vásárlás összegéből. A Zeneakadémia Extra szolgáltatásra regisztráltak ezen felül további 5 százalék engedményben részesülnek.

További információ és jegyvásárlás ide kattintva! >>>

Támogatott tartalom.

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Könyv

„Tökéletlen csaknem az alapjaiig” – Könyvek, amelyeket megbántak íróik

Kit kellett megölnie Sir Arthur Conan Doyle-nak, hogy végre nyugodtan írhasson? Miért tagadta meg főműveit Lev Tolsztoj? Mitől borzong Krasznahorkai László?
Vizuál

Látványos magyar sci-fi érkezik a mozikba márciusban

A 129 című film történelmet ír azzal, hogy az első olyan magyar sci-fi , amelynek szinte minden jelenetében látványos CGI elemeket láthatunk, kizárólag magyar szakemberek munkája nyomán. A neves színészgárdával készült alkotás március elején debütál.
Tánc

Ifjú tehetségek nyertek felvételt a Magyar Táncművészeti Egyetemre

Több mint 90 gyermek és szüleik részvételével zajlott januárban a Magyar Táncművészeti Egyetem felvételije a felsőfokú táncművészképzés előkészítőjére klasszikus balettművész, valamint a moderntánc és színházi tánc szakirányra.
Színház

Tabudöngető előadások érkeznek Szabadkáról a Bethlen Téri Színházba

A Kosztolányi Dezső Színház két Urbán András-rendezést és egy friss Hegymegi Máté-előadást hoz magával a VII. kerületi teátrum 11. Vendégváró Fesztiváljára. A felkavarónak ígérkező produkciókat február 17-19. között láthatják az érdeklődők.
Klasszikus

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kritika

Dekonstruált dalok

Két egymás utáni napon, január 20-án és 21-én is olyan koncertre került sor a BMC Könyvtárában, amely a dal műfajának modern-kortárs utóéletével, feldolgozásaival foglalkozott.
Klasszikus gyász

Elhunyt Kertész Lajos zongoraművész

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Zenetanárképző Intézetének tanárát, Kertész Lajos zongoraművészt, református teológust életének 98. évében érte a halál.
Klasszikus hír

Visszavon egy zeneelméleti könyvet az MMA Kiadó a fordítási hibák miatt

Roger Scruton A zenéről című kötetének fordításáról Tornyai Péter zeneszerző közölt kritikát, az észrevételek hatására a kiadó visszavonja és felülvizsgálja a kötetet.
Klasszikus magazin

A játéktól az áhítatig – Francis Poulencre emlékezünk

Hatvan éve hunyt el Francis Poulenc zeneszerző, a Hatok csoport tagja, aki sokáig vidám, szellemes vagy éppen frivol műveivel hívta fel magára a figyelmet, ám pályája második szakaszában a vallási témájú alkotások váltak uralkodóvá.
Klasszikus ajánló

Túlvilági utazás a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarával

Három 19. századi zenemű szerepel a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának és vezető karmesterüknek, Riccardo Frizzának február 8-i koncertműsorán, melyek mindegyike gyönyörű dallamokkal szól az elmúlásról.