Klasszikus

Klasszikus zenei programok a Sziget Fesztiválon

2003.07.21. 00:00
Ajánlom
Az elmúlt évekhez hasonlóan az idén is a Fidelio csapata szervezi a Sziget Fesztivál klasszikus zenei programjait. Az egyhetes műsorfolyamban (július 30. - augusztus 5.) sok ismerős és néhány új elem várja a Szigetre látogatókat...

A helyszín kivitelezője a Medence Csoport - a klasszikus zenei és irodalmi programok az általuk megálmodott Octopus Sátorban kapnak helyet. A helyszín neve az építmény szerkezetéből ered: négy, egymáshoz illesztett oktogon alakú sátor/nyitott tér ad otthont a már évek óta népszerű - s idén egy szellemes szerepjátékkal is gazdagodott - Labirintusnak, a Komolyzenei és Irodalmi Színpadnak, a képzőművészeti programoknak és az helyszíneket kiszolgáló backstage-nek.

Az egy héten át éjjel-nappal üzemelő klasszikus zenei helyszín első "élő" programjai minden nap a délutáni 16 órakor kezdődő koncertek, játékos zenei foglalkozások lesznek. 17:30-kor kezdődnek az irodalmi műsorok, 19:00-kor pedig az esti koncertek. 21 órától tematikus kerekasztal-beszélgetésekre kerül sor, 23 órakor kezdődik a meglepetésfilm - általában opera- vagy portréfilm - vetítése, a mozi végeztével pedig indul a "Kis éji zene": aki elfáradt a nagy pörgésben, az a legnyugalmasabb barokk adagiók hangjain szunyókálhat el...

Az alábbi linkre kattintva megtekinthető ill. letölthető a részletes program is PDF-formátumban. Sok szeretettel várjuk minden kedves látogatónkat a Szigeten!

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Rendeltek egy pepperonit, a pizzafutár egy Beethoven-szonátát is eljátszott ráadásként

Íme egy sztori arról, hogy az is arany lehet, ami nem fénylik. A tizennyolc éves Bryce Dudal pizzát kézbesített Detroitban, amikor észrevette, hogy a házban egy zongora áll. Nem tudott ellenállni.
Vizuál

24 óra alatt eltűnt a legújabb utcai Banksy-mű

Az egyik legismertebb kortárs művész minden munkájának feltűnése eseményszámba megy. Ilyen hamar viszont ritkán tűnnek el alkotásai.
Színház

Elhunyt Kerényi Imre

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas rendező, színigazgató hosszú, türelemmel viselt betegség után, életének 75. évében családja körében hunyt el.
Tánc

50 éves Bozsik Yvette, akinek bátorságát még Pina Bausch is elismerte

Saját nevét viselő társulata az ország egyik kiemelt, nemzetközileg is elismert kortárs táncegyüttese.
Zenés színház

Ritka hangfelvétel került elő Birgit Nilsson svéd operaénekesnőtől

Egyedülálló hangfelvétel került elő a legendás svéd szoprán, Birgit Nilsson (1918-2005) korai szakaszából, a hatperces operarészletet CD-n adják ki az énekesnő születésének 100. évfordulója alkalmából.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.
Klasszikus hír

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Klasszikus esterházy-kastély

Haydn szabadságra megy

A kismartoni Esterházy-kastély augusztusi piknikkoncertjén Avi Avital mandolinművész és a Haydn Filharmónai zenészei hívják olasz körútra a hallgatóságot.