Klasszikus

Klazz-fesztivál

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Különleges hétvégére várja a zenekedvelőket a Bartók–Pásztory-díjas Miskolci Szimfonikus Zenekar. A Kovács László Liszt-díjas karnagy által dirigált együttes nemzetközileg is elismert hazai formációkkal közös koncertjein – a miskolci ITC-székház nagytermében – a dzsessz különböző műfajait társítja a szimfonikus hangzással.

A Klazz-fesztivál első estjén, pénteken a László Attila Band a vendég. A műfaját organikus dzsesszként meghatározó együttesben László Attila, Oláh Kálmán, Lattman Béla és Szendőfi Péter mellett ezúttal fellép az énekes Dobrik Petra is. Az együttes számai közül többet Kovács László hangszerelt szimfonikus zenekarra. Szombaton az Oláh Kálmán Quintett – a zenekarvezető mellett Bacsó Kristóf, Hárs Viktor, Pusztai Csaba, Horváth Kornél – játszik együtt a Miskolci Szimfonikusokkal. A zongorista-zeneszerző Oláh műveire a dzsessz, a magyar folklór és a klasszikus zene összehangolása jellemző; a miskolci koncerten is elhangzik például Oláh Kálmán szimfonikusokra és dzsesszzenekarra írt Concertója. Vasárnap a világszerte elragadtatott kritikákkal kísért (például a King Crimsonnal egyenrangúnak ítélt) After Crying – Bátky Zoltán, Egervári Gábor, Görgényi Tamás, Lengyel Zoltán, Madai Zsolt, Pejtsik Péter, Torma Ferenc és Winkler Balázs, valamint Andrejszki Judit – zárja a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közösen a Klazz-fesztivált.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Tánc

Februárban megnyit a Nemzeti Táncszínház várva várt új épülete

Négy év bizonytalan helyzet után február 15-én a Budapest Táncfesztivállal egybekötve adják át a nagyközönségnek az intézmény új épületét a Millenáris Parkban.
Színház

Liliom mint intellektuális művész – ifj. Vidnyánszky Attila rendezése a Vígben

A Vígszínház hatalmas színpadát is szinte szétfeszítő, óriási díszletben mutatták be Molnár Ferenc emblematikus darabját, a Liliomot. A kisemberek szinte elvesznek a térben, de tragédiájuk elemi erővel tör át a rivaldán.
Jazz/World

Írók, akiknek szövegeiben ott lüktet a jazz

A jazz és az irodalom keveredéséből igazi varázsital jön létre, ha avatott kezek keverik. Olyan prózaírókat gyűjtöttünk össze, akik a jazz és az irodalom iránti szenvedélyüket igazi esszenciába oltották.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus icma

Rangos nemzetközi díjat kapott Várjon Dénesék lemeze

Várjon Dénesé mellett Bartók-művek felvételeit is díjazta a rangos ICMA zsűrije.
Klasszikus virtuózok

Plácido Domingo koncertjén álló tapsot kaptak a Virtuózok

A legendás tenor Gertler Teóval, Abouzahra Amirával és Abouzahra Mariammal lépett fel Dániában. A kis virtuózok álló ovációt kaptak, és hatalmas motivációt az előttük álló feladatokhoz.
Klasszikus hír

Az Óbudai Danubia mutathatja be Kurtág György operáját itthon

Előreláthatóan 2020-ban. Jövőbeli terveiről tájékoztatta a sajtót Óbuda 25 éves zenekara.
Klasszikus videó

Gyönyörű Bach-klipet forgatott Yo-Yo Ma

A világ 36 helyszínére viszi el Yo-Yo Ma Bach-csellószvitjeit. Íme a projekt lenyűgöző első klipje.
Klasszikus ajánló

Adj hangot a térnek és a télnek!

Második alkalommal rendezik meg február 9-én a nagy népszerűségnek örvendő nyárindító fesztivál téli változatát, a Kórusok Téli Éjszakáját.  Tekintettel az időjárásra, a szabadtéri helyszínek helyett ezúttal a barátságos hangulatú MagNet Közösségi Ház ad otthont az eseménynek.