Klasszikus

Klazz-fesztivál

2004.05.13. 00:00
Ajánlom
Különleges hétvégére várja a zenekedvelőket a Bartók–Pásztory-díjas Miskolci Szimfonikus Zenekar. A Kovács László Liszt-díjas karnagy által dirigált együttes nemzetközileg is elismert hazai formációkkal közös koncertjein – a miskolci ITC-székház nagytermében – a dzsessz különböző műfajait társítja a szimfonikus hangzással.

A Klazz-fesztivál első estjén, pénteken a László Attila Band a vendég. A műfaját organikus dzsesszként meghatározó együttesben László Attila, Oláh Kálmán, Lattman Béla és Szendőfi Péter mellett ezúttal fellép az énekes Dobrik Petra is. Az együttes számai közül többet Kovács László hangszerelt szimfonikus zenekarra. Szombaton az Oláh Kálmán Quintett – a zenekarvezető mellett Bacsó Kristóf, Hárs Viktor, Pusztai Csaba, Horváth Kornél – játszik együtt a Miskolci Szimfonikusokkal. A zongorista-zeneszerző Oláh műveire a dzsessz, a magyar folklór és a klasszikus zene összehangolása jellemző; a miskolci koncerten is elhangzik például Oláh Kálmán szimfonikusokra és dzsesszzenekarra írt Concertója. Vasárnap a világszerte elragadtatott kritikákkal kísért (például a King Crimsonnal egyenrangúnak ítélt) After Crying – Bátky Zoltán, Egervári Gábor, Görgényi Tamás, Lengyel Zoltán, Madai Zsolt, Pejtsik Péter, Torma Ferenc és Winkler Balázs, valamint Andrejszki Judit – zárja a Miskolci Szimfonikus Zenekarral közösen a Klazz-fesztivált.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Vizuál

Színekkel keltették új életre Pompeii-t és Herculaneum-ot

Nemcsak a színpompás panelek érdekesek, de a helyszínek is, ahol kiállították őket. Az igazgató szerint mindez remek módja a múlt a jelen összekapcsolásának.
Klasszikus

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.