Klasszikus

Klip-koncert friss Junior Prima-díjasokkal

2014.12.02. 17:16
Ajánlom
Váltson regisztrációs jegyet 200 forintért, és legyen Ön is szereplője és részese a páratlan élménynek december 8-án a Zeneakadémián!

A friss Junior Prima-díjas tehetségek közül hárman: Bán Máté, Környei Miklós és Váradi László is látható-hallható lesz a 2014. december 8-án rendezendő Klip-koncerten, mely alkalommal a Zeneakadémia első imázsfilmjét forgatja a fiatal tehetségek koncertjével egybekötve. A formabantó kreatív koncepció alapján készülő klipet a Zeneakadémia 2013 októberi megnyitójára készült kisfilmeket is rendező Géczy Dávid irányításával professzionális, a trükk-effektek terén is otthonosan mozgó csapat forgatja. A klip zenéjének megírására Kutrik Bence kapott felkérést. A Zeneakadémia zeneszerző versenyének többszörös díjazottja eredetileg informatikusként végzett, majd San Franciscóban és Torontóban folytatott zeneszerzés tanulmányokat, a mesterszakot pedig a Zeneakadémián végezte el. Kortárs komolyzenei művei mellett számos filmhez és számítógépes játékhoz komponált zenét, többek között olyan jelentős kiadók felkérésére, mint a Disney Interactive.

A december 8-ai koncert est első félidejében a friss Junior Prima-díjas tehetségek és zenésztársaik J. S. Bach, Beethoven, Bartók és de Falla egy-egy klasszikusát, valamint Kutrik Bence Vertigo című kompozícióját adják elő, a szünet után pedig a kisfilm szintén általa komponált zenéje hangzik el a filmben is főszerepet játszó, erre az alkalommal jelentősen kibővülő Musiciens Libres előadásában. A kamaraegyüttes tagjai, miként nevük is jelzi, a zenei szabadság letéteményesei: hisznek abban, hogy nincsenek falak a különböző stílusok között, hogy a klasszikus, a kortárs, a jazz, vagy a népzene egyaránt maradandó értéket képvisel. A forgatás során számítunk a közönség aktív közreműködésére is!

A koncert részletes műsoráról ide kattintva tájékozódhatnak, 200 Ft-os regisztrációs jegyek a Zeneakadémia pénztárában, illetve bankkártyával ezt a linket követve válthatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus

Ez a klarinétos nem jutott be álmai iskolájába, mert a barátnője hamis elutasító levelet küldött neki

Szegény Eric Abramovitz hétéves kora óta egy Los Angeles-i konzervatóriumban akart tanulni, de a barátnője nem akarta, hogy a fiú olyan messze költözzön tőle, és akcióba lépett.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.