Klasszikus

Kocsis Zoltán születésnapi jótékonysági koncertje a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára

2004.05.20. 00:00
Ajánlom
Kocsis Zoltán május 30-án jótékonysági koncertet ad a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat megsegítésre. A koncert teljes bevételét a Szolgálat karitatív tevékenységének támogatására ajánlja fel a világhírű zongoraművész.

Kocsis Zoltán 1991 óta minden év május 30-án, születésnapján jótékonysági koncertet ad, melynek teljes bevételét a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat javára ajánlja fel. Idén Kelemen Barnabás hegedűművésszel együtt Beethoven, Brahms, Debussy, Dvořak és Bartók műveit szólaltatják meg a Budapest Kongresszusi Központban megrendezésre kerülő koncerten.

A hangversenyre 20 000 forintos áron válthatók támogatói jegyek, az ebből összegyűlt összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat egészségügyi programjára, ezen belül a vizsgálati, gyógykezelési és műtéti költségek fedezésére fordítják. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat tizenkét, hátrányos helyzetű, beteg, árva gyermekeket segítő programot szervez és irányít, melyek közül a leghangsúlyosabb az egészségügyi, a gyermekélelmezési, a nevelőszülői és a képzési program.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.