Klasszikus

Kodály-műhely pécsi kórusokkal

2007.04.25. 00:00
Ajánlom
A Pécsi Kulturális Központ négynapos kurzust hirdetett magyar és határon túli karnagyok részére. Az április 27-én kezdődő műhelymunka végeredményét április 30-án este hallhatja a közönség.

A kettős Kodály évforduló kitűnő alkalom arra, hogy gyakorló és jövendő kórusvezetők – hazai és határainkon kívüli magyarok illetve külföldiek – elmélyedjenek a Mester életművében, jobban, még alaposabban megismerjék az előadási gyakorlatot, mindezt pedig a nemzetközileg is jegyzett, pécsi énekkarok közreműködésével. Erre teremt lehetőséget a "Kodály-műhely pécsi kórusokkal" című projekt, amelynek zárókoncertje április 30-án este lesz a Palatinus Hotel Bartók-termében.

Résztvevő pécsi kórusok:
- Pécs Város Gyermekkara - karnagyok: Tillainé Merácz Ágnes és Kunváriné Okos Ilona
- A Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara – karnagy: Kertész Attila
- Bartók Béla Férfikar – karnagy: Dr. Lakner Tamás
- Pécsi Kamarakórus – karnagy: Prof. hon. Tillai Aurél

A programra jelentkezett kórusvezetők négy napon keresztül dolgozhattak a pécsi műhelykórusokkal, a gálaesten e munka eredményét mutatják be a közönségnek. A műsorban Kodály kórusművei hangzanak fel.

(2007. április 30. 19:00; Hotel Palatinus (Pécs) - Kodály-műhely pécsi kórusokkal - gálakoncert; km.: Pécs Város Gyermekkara, a Kodály Zoltán Gimnázium Leánykara, Bartók Béla Férfikar, Pécsi Kamarakórus)

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.
Zenés színház

Laki Péter: „Ez nem hagyományos gála”

A fiatal táncos komikus igazi showman, és karizmatikus színpadi jelenlétét a Budavári Palotakoncerteken is kamatoztatja: Kerényi Miklós Mátéval együtt látják el a házigazda feladatát.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.
Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.