Klasszikus

Kodály Nyári Akadémia

2011.04.12. 16:47
Ajánlom
Kéthetes hangszeres mesterkurzusokat tartanak 2011. július 17. és 31. között angol nyelven a 26. Kodály Nemzetközi Szeminárium és Kodály Művészeti Fesztivál keretében a kecskeméti Kodály Intézetben.

A mesterkurzusokon való részvétel rendkívüli lehetőséget ad arra is, hogy színvonalas koncerthelyszíneken léphessenek fel a résztvevők Budapesten és Kecskeméten egyaránt. A zongora mesterkurzust Dr. Szabó Orsolya, a hegedű mesterkurzust Virginie Robilliard, a cselló mesterkurzust Szabó Péter tartja. A jelentkezési határidő: 2011. május 15. A jelentkezési lapokat tehát eddig az időpontig lehet elküldeni a Kodály Intézet címére (6001 Kecskemét, Pf. 188.). A kurzus díját június 30-ig kell befizetni.

Kecskemét megyei jogú város Kodály Örökség Munkacsoportja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetével együttműködve nyári tanulmányi ösztöndíjat hirdet meg. Az ösztöndíj kizárólag a 26. Nemzetközi Kodály Szemináriumon való részvételre használható fel (2011. július 17-31.). Az ösztöndíj csak a tanulmányi költségeket fedezi. Az ösztöndíjat elnyerőnek kell fedeznie a szállás, étkezés és az utazás költségeit.

A pályázat elnyeréséhez feltétlenül szükséges a mellékelt szemináriumi jelentkezési lap kitöltése is. Ez alapján tudják a szervezők, hogy a pályázó melyik kurzusra jelentkezik, illetve milyen szállást igényel. Némely szálláson rendelhető reggeli, ebédelési lehetőség egy közeli menzán (aznapi vagy egész hetes ebédjegy vásárlásával) van, illetve tetszőlegesen önállóan.

Az ösztöndíjra pályázhatnak magyar és határon túli magyar, vagy Kecskemét város testvérvárosaiban élő külföldi fiatal zenetanárok és karvezetők, valamint egyetemi hallgatók. A kurzusokon való részvétel feltétele a megfelelő szintű angol nyelvtudás, mivel az oktatás angol nyelven folyik. 

A pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok:

- szemináriumi jelentkezési lap (angol nyelvű, letölthető a honlapról)

- rövid szakmai önéletrajz

- angol nyelvtudást igazoló bizonyítvány

További információk és letölthető jelentkezési lap a www.kodaly.hu honlapon találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.