Klasszikus

Kodály Nyári Akadémia

2011.04.12. 16:47
Ajánlom
Kéthetes hangszeres mesterkurzusokat tartanak 2011. július 17. és 31. között angol nyelven a 26. Kodály Nemzetközi Szeminárium és Kodály Művészeti Fesztivál keretében a kecskeméti Kodály Intézetben.

A mesterkurzusokon való részvétel rendkívüli lehetőséget ad arra is, hogy színvonalas koncerthelyszíneken léphessenek fel a résztvevők Budapesten és Kecskeméten egyaránt. A zongora mesterkurzust Dr. Szabó Orsolya, a hegedű mesterkurzust Virginie Robilliard, a cselló mesterkurzust Szabó Péter tartja. A jelentkezési határidő: 2011. május 15. A jelentkezési lapokat tehát eddig az időpontig lehet elküldeni a Kodály Intézet címére (6001 Kecskemét, Pf. 188.). A kurzus díját június 30-ig kell befizetni.

Kecskemét megyei jogú város Kodály Örökség Munkacsoportja a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kodály Zoltán Zenepedagógiai Intézetével együttműködve nyári tanulmányi ösztöndíjat hirdet meg. Az ösztöndíj kizárólag a 26. Nemzetközi Kodály Szemináriumon való részvételre használható fel (2011. július 17-31.). Az ösztöndíj csak a tanulmányi költségeket fedezi. Az ösztöndíjat elnyerőnek kell fedeznie a szállás, étkezés és az utazás költségeit.

A pályázat elnyeréséhez feltétlenül szükséges a mellékelt szemináriumi jelentkezési lap kitöltése is. Ez alapján tudják a szervezők, hogy a pályázó melyik kurzusra jelentkezik, illetve milyen szállást igényel. Némely szálláson rendelhető reggeli, ebédelési lehetőség egy közeli menzán (aznapi vagy egész hetes ebédjegy vásárlásával) van, illetve tetszőlegesen önállóan.

Az ösztöndíjra pályázhatnak magyar és határon túli magyar, vagy Kecskemét város testvérvárosaiban élő külföldi fiatal zenetanárok és karvezetők, valamint egyetemi hallgatók. A kurzusokon való részvétel feltétele a megfelelő szintű angol nyelvtudás, mivel az oktatás angol nyelven folyik. 

A pályázatok benyújtásához szükséges dokumentumok:

- szemináriumi jelentkezési lap (angol nyelvű, letölthető a honlapról)

- rövid szakmai önéletrajz

- angol nyelvtudást igazoló bizonyítvány

További információk és letölthető jelentkezési lap a www.kodaly.hu honlapon találhatók.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Hamarosan eldől, hogy ki vezetheti tovább a Pécsi Nemzeti Színházat – íme a pályázatok!

Rázga Miklós igazgatói megbízatása jövő év elején lejár, a meghirdetett igazgatói pozícióra pedig a szeptember 28-i határidőig két egyéni és két páros tervezet érkezett. A szakmai bizottság ezekről a pályázatokról október 21-én döntött, de a pécsi közgyűlés határozata még hátravan. Bemutatjuk a pályázókat.
Klasszikus

A tanár és az előadóművész egyensúlya – interjú Farkas Gáborral

Szeptembertől a Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője lett, hazaköltözik Tokióból Farkas Gábor zongoraművész. Lehet, hogy észre sem vettük, hogy távol volt: rendszeresen találkoztunk vele a hazai színpadokon. Mert, miként a zongoraművész vallja, koncertezést és tanítást együtt érdemes művelni.
Vizuál

Díjat nyert Cserhalmi György és Dunai Tamás Los Angelesben – Nézd meg közös kisfilmjüket!

Az Independent Short Awards online gáláján havi szinten díjazza a fesztiválra beküldött, hazájukban már sikerrel bemutatott alkotásokat. A véletlenszerűen kiválasztott és meghívott szakértők a nagy kitüntetésekhez hasonlóan itt is különböző kategóriákban értékelik a műveket, amikkel a világ minden tájáról lehet pályázni.
Vizuál

Vidnyánszky az eszefésekért tüntet drMáriás festményén

Újabb drMáriással gazdagodott a magyar festészet tárháza. A festőművész, aki általában a napilapokban keresi témáit, most Vidnyánszky és a színművészetisek ügyét találta meg.
Jazz/World

Megjelent a Nagy Emma Quintet új lemeze

A folyamatos változásról szól a Nagy Emma Quintet új, második lemeze. A Bartók Konzervatórium növendékeiből alakult formáció október 27-én mutatja be a Low Frequency Oscillator című anyagot a fővárosi Opus Jazz Clubban.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Kórházba került Rost Andrea

„Szeretettel és együttérzéssel gondolok minden embertársamra, aki a fertőzéssel küzd!” – írta Facebook oldalán Rost Andrea, akit a bejegyzés tanúsága szerint néhány napja a Szent László Kórházban kezelnek koronavírussal.
Klasszikus hír

A Concertgebouw tiszteletbeli karmestere lett Fischer Iván

A Budapesti Fesztiválzenekar alapító-karmestere 2021 szeptemberétől az amszterdami Concertgebouw zenekarával is dolgozik.
Klasszikus díj

Londoni díj közelében a Concerto Budapest koncertfilmje – az Ön szavazatán is múlhat!

A Concerto Budapest Szabó Stein Imre által rendezett koncertfilmjét beválasztották a 10. LOVIE AWARDS döntőjébe. Október 29-ig tart a kategória döntőseiről rendezett nemzetközi internetes szavazás. Szavazzon október 29. éjfélig, hogy ez a magyar film legyen a befutó!
Klasszikus interjú

A tanár és az előadóművész egyensúlya – interjú Farkas Gáborral

Szeptembertől a Zeneakadémia Billentyűs és Akkordikus Hangszerek Tanszékének vezetője lett, hazaköltözik Tokióból Farkas Gábor zongoraművész. Lehet, hogy észre sem vettük, hogy távol volt: rendszeresen találkoztunk vele a hazai színpadokon. Mert, miként a zongoraművész vallja, koncertezést és tanítást együtt érdemes művelni.
Klasszikus interjú

Bach gitárrajongóknak, gitár Bach-rajongóknak – interjú Marcin Dyllával

Idén először rendeznek online gitárfesztivált Magyarországon. A Budapesti Nemzetközi Gitárfesztiválon ebben az évben a V4 országok nagyjai adnak szólóestet. Közülük a tizenkilencszeres versenygyőztes lengyel gitárművésszel, Marcin Dyllával beszélgettünk.