Klasszikus

Kodály Zoltán nyomában

2004.12.03. 00:00
Ajánlom
A Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége (KÓTA) és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem konferenciát, karvezető versenyt, koncertet, iskolalátogatást és kirándulást szervez külföldi és magyar résztvevők számára a Magyar Kodály Társasággal, a Nemzetközi Kodály Társasággal és az Europa Cantattal együttműködésben. Az eseménysorozatra 2005. március 8. és 12. között Budapesten és Galántán kerül sor. A programterv az alábbiakban olvasható.

PROGRAM:

- Kodály Zoltán Budavári Te Deum című művének előadása a Zeneakadémián
- Kodály Zoltán életében és munkásságában fontos szerepet játszó helyszínek meglátogatása (Budapesten és Galántán)
- bemutató órák látogatása iskolákban
- hangversenyek Kodály Zoltán műveiből (népzenei bemutatók, kórusművek)
- konferencia “In the Footsteps of Zoltán Kodály” (Kodály Zoltán nyomában) címmel (Zenetörténet, Zenepedagógia, Népzene)
- Karvezető Hallgatók Országos Versenye Lantos Rezső emlékére a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen

- Tanárok: Gráf Zsuzsanna, Hraschek Katalin
- Előadók: Dr. Baross Gábor, Birinyi József, Dr. Bónis Ferenc, Prof. Czifra János (Ausztria), Dr. Eősze László, Prof. Gárdonyi Zsolt (Németország), Prof. Kollár Éva, Prof. Mindszenty Zsuzsánna, Prof. Olsvai Imre, Szabó Dénes, Prof. Szőnyi Erzsébet, Prof. Tari Lujza
- Karnagyok: Erdei Péter, Párkai István, Szabó Miklós, Szebellédi Valéria, Tardy László

Szállás, koncertek a résztvevők számára:

Az elszállásolás korszerű turistaszállóban, egy- és kétágyas szobákban történik.

A záróhangversenyen a résztvevők egyesített kórusban (saját, otthon beszerzett kottából) adják elő Kodály Zoltán Budavári Te Deum című művét.

Turisztikai programok:

Kirándulás városnézéssel ill. tanulmányút Budapesten és Galántán. További információ a programlapon.

Részvételi feltételek:

A jelentkezők az alábbi modulokból (tetszés szerinti kombinációban) választhatnak:

„A” modul
Részvétel a konferencián és a karvezető versenyen, a bemutató órákon és az esti koncerteken (hallgatóként és/vagy résztvevőként), kiegészítve a budapesti programokkal és transzferrel. A modul díja 6.000,- Ft, amely tartalmazza a koncertek belépőjegyeit, a budapesti programok és a különbusz, valamint a nyitó- és zárófogadás költségeit.

„B” modul
Részvétel a galántai egész napos kiránduláson. A modul díja 6.000,- Ft/fő, mely csak a galántai utazás és az ebéd költségeit tartalmazza.

„C” modul
Szállás és ellátás igénylése a rendezvény teljes időtartama alatt. A modul díja 10.000,- Ft/fő, mely tartalmazza a szállást és a teljes ellátást öt napra.

Jelentkezési határidő:

Magyar résztvevők számára: 2005. január 31.

Jelentkezési feltételek:

- Jelentkezési lap kitöltése és megküldése az alább megadott címre. A jelentkezési lap megkérhető levélben, telefaxon vagy e-mailben, illetve letölthető a www.kota.hu honlapról.
- Regisztráció ill. 6.000,- Ft előleg befizetése a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége alábbi bankszámlaszámára: Postabank és Takarékpénztár Rt. 11991102-02107897.

Jelentkezés és további információ kérése:

Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetsége – KÓTA
1014 Budapest, Szentháromság tér 6. – Hungary
E-mail: kota@kota.hu
Tel./Fax: +36-1-225-3713

A rendezvény zenei igazgatója: Kollár Éva
Szervezők: Hartyányi Judit, Vadász Ágnes, ifj. Móczár Gábor

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Ők az évad legjobbjai a kritikusok szerint

A Színházi Kritikusok Céhe idén 40. alkalommal ismeri el az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményeit. A díjátadót szeptember 22-én tartják a Katonában.
Könyv

Babits a ritmusdaráló, Móricz a műparaszt

Vámos Miklós e hónapban is megmondja, mit érdemes elolvasni.
Tánc

Novák Ferenc "Tata": Egyszer csak rájöttünk, hogy a Táncszínház nem a miénk

Elkészült a Nemzeti Táncszínház épülete, aztán kiderült, hogy nem is az övék. „Megalázó volt” – mondta az ügyről Novák Ferenc „Tata” Kossuth-díjas koreográfus.
Színház

Ilyen volt a Sztalkert csoport új Vízkeresztje - Galéria

A Shakespeare Fesztiválon mutatták be a Sztalkert Csoport második önálló produkcióját, a Vízkereszt, de amúgy mindegy című előadást, amely legközelebb a Szentendrei Teátrum FRISS programsorozatában, majd Zsámbékon vendégeskedik.
Vizuál

14 érdekesség Rembrandt épp restaurálás alatt álló Éjjeli őrjáratáról

A Rijks Múzeum július elején megkezdte a festmény nyílt színi restaurálását. A projektet online és a helyszínen is nyomon követhetik az érdeklődők. Ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány izgalmas tényt a képről.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus magazin

Hiphopra gyúrja a zongorát, és kavicsot dob a klasszikus zene állóvizébe

Chloe Flower az idei Grammy-gálán tűnt fel, most pedig leszerződtette a Sony. Nem, nem klasszikus zenész a szó szoros értelmében, de a hiphopban is előny lehet, ha egy zongoraművész a Juilliard Schoolban tanult.
Klasszikus ajánló

Sok Bachot hallhat majd a Veszprémi Régizenei Napokon

Idén is a veszprémvölgyi jezsuita templom lesz a Veszprémi Régizenei Napok helyszíne, ami július 22-én kezdődik, és öt napon át tart.
Klasszikus ajánló

Beethoven Tajvanon

Tajpeji zenekar érkezik a Duna Palotába, hogy Beethoven Sors-szimfóniája mellett klasszikus tajvani zeneszerzők műveiből játszanak.
Klasszikus orgona

Egy este a hangszerek királynőjével: jön az Orgonák Éjszakája

Első alkalommal lesz olyan, hogy Orgonák Éjszakája. Mégpedig július 20-án, országszerte, és a Filharmónia Magyarország szervezésében.
Klasszikus ajánló

Légy világsztárok tanítványa!

A Fesztivál Akadémia egyik elsődleges célja a jövő muzsikusainak nevelése, ezért a programok között központi szerepet kapnak az előadások, a mesterkurzusok és a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny. A verseny július 17-én kezdődik, és a nagyközönség számára is nyitott.