Klasszikus

Komolyzene a Minimaxon

2007.09.16. 00:00
Ajánlom
Hamarosan játékos komolyzenei rajzfilmsorozat indul a Minimaxon, amely a Symfollies címet vilseli. A rajzfilm könnyed formában, játékosan mutatja be a komolyzenét úgy, hogy az öt perces animációk alatt hallott zenék felkeltsék a gyerekek érdeklődését.

Az 52 részes animációs sorozat, a Symfollies játékos módon, animált szereplőkkel mutatja be a hangszereket és ismert zeneszerzők műveit. Minden rész egy-egy ismertebb művet dolgoz fel és mutat be a gyerekeknek, olyanokat, mint a Traviata, a Für Elise vagy a Walkür. Az epizódok eseményben gazdagok, érdekesek és erőszakmentesek, a szereplők pedig kizárólag a zene nyelvén keresztül kommunikálnak az izgalmas kalandok során. Így a gyerekek kellemes és játékos módon kerülnek kapcsolatba a klasszikus zenével, és a kedves szereplők által könnyebben fogadják be azt.

A Symfollies program indulásával párhuzamosan a Minimax a jövő év elejétől egy olyan rendezvénysorozat is elindít, amelyben a gyerekek közelebbről is megismerkedhetnének a komolyzenével. Az élő koncerteken "életre kelnének" a klasszikus művek, a zenekar által előadott műveket a színpad fölött elhelyezett kivetítőn kísérik végig a televíziós sorozatból már megismert szereplők.

A koncerteken a gyerekek is aktív részesei lehetnek az előadásnak egy ismert zenész segítségével. A színpadról figyelhetik, hogy hogyan játszanak a zenészek, "segíthetik" a karmester munkáját, és közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hangszerekkel. A koncertek, és a televíziós műsor egymást erősítve hozná elérhető közelségbe a komolyzenét. A program úgy áll össze, hogy az egész család számára szórakoztató és érdekes legyen.

 
 
 
 

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Egy vidám tekintet, egy izgalmas száj – és a kettő között az évek múlása

Évtizedekig kutatta Törőcsik Mari arcait. Fotózta színpadon és magánéletben egyaránt, közel hetven esztendőn át. Kivételes szakmai kapcsolat és mély barátság fűzte a nemrégiben elhunyt színésznőhöz a Kossuth- és Balázs Béla-díjas fotóművészt, Keleti Évát, aki személyes történetei és képei segítségével járult hozzá, hogy fölidézhessük Törőcsik Mari különleges alakját.
Színház

Az emlékezés rózsái a Nemzeti Színház előtt

Gyűlnek a virágok a Nemzeti Színház épülete előtt, ahol a pénteken elhunyt Nemzet Színésze, Törőcsik Mari tisztelői róhatják le kegyeletüket.
Klasszikus

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Jazz/World

„A jazz passzol a lázadáshoz” – Harcsa Veronikával indul a Fidelio új podcastja, a Fülbemászó

Örök kísérletező, akinek nem kell kompromisszumokat kötnie, ha jazzről van szó. Pályája szorosan összefügg a budapesti Fringe Fesztivállal, ahol először adhatta elő saját dalait közönség előtt, mégpedig komoly sikerrel. Harcsa Veronikával Tompa Diána beszélgetett a Fülbemászóban.
Vizuál

Catherine Deneuve és Gérard Depardieu új filmjeivel jön a Frankofón Filmnapok

Online rendezik meg a 11. Frankofón Filmnapokat április 22. és május 2. között. A tíz napon át látható válogatásban nyolc olyan játékfilm kapott helyet, amellyel a magyar közönség először találkozhat.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Várjon Dénes szólóestjével folytatódik az MVM Koncertek

A Kossuth-díjas zongoraművész live-streaming módon közvetített koncertjét április 20-án tartják Zeneakadémia Nagytermében.
Klasszikus nekrológ

„Így kell dolgozni, így kell élni” – Tallér Zsófiára emlékezünk

A Fidelio felkérésére Tallér Zsófia három egykori tanítványa – ahogy ő fogalmazott, Petrovics unokák – emlékezik a fiatalon elhunyt Erkel-, Bartók–Pásztory-, Fonogram-, valamint Artisjus-díjas zeneszerzőre.
Klasszikus hír

Kamara a karmesterrel - Új online sorozatot indít az Óbudai Danubia Zenekar

Vasárnap este 18 órakor debütál a zenekar Facebook-oldalán az ÓDZ legújabb sorozata. Hámori Máté vezetésével kötetlen beszélgetések és kamarazenélés során ismerkedhetünk meg a muzsikusok zenéhez fűződő viszonyával és az újrakezdés terveivel.  
Klasszikus hír

Fiatalítást ígér Gustavo Dudamel, a Párizsi Opera új zeneigazgatója

A venezuelai karmestert nevezték ki a Párizsi Opera zeneigazgatójának, aki hat évre szóló szerződést kötött az intézménnyel – írta meg a Papageno, a Slipped Disc zenei portálra hivatkozva.
Klasszikus hír

Idén is tehetségek után kutat a Virtuózok

2021-ben is várja a fiatal előadóművészek jelentkezését a legnépszerűbb hazai komolyzenei tehetségkutató. A felhívás már elérhető a műsor oldalán.