Klasszikus

Komponálj! Jelentkezz!

2007.11.01. 00:00
Ajánlom
Fiatal zeneszerzők és előadók jelentkezését várja a 2008-ban ötödik születésnapját ünneplő IKZE – Ifjúsági Kortárs Zenei Estek – Fesztivál. A pályázni kívánó zeneszerzők 2007. december 1-ig, az előadók pedig 2008. január 8-ig küldhetik el jelentkezésüket.

Az IKZE eddigi hangversenyein több mint 2500 hallgató ismerkedhetett meg a ma születő kompozíciók legfrissebb válogatásával, és azokkal a kreatív előadókkal, akik komoly munkával emlékezetes koncerteket adtak az Óbudai Társaskörben. De mi is ez az IKZE? Úgy tűnik, a fiatal zenészgenerációk előszeretettel használnak furcsa mozaikszavakat tevékenységük, csoportjuk, fórumuk elnevezéseként: ki ne hallotta volna már a köznyelv részévé vált UMZE, FőZőCSő, UZU, EAR stb. kifejezéseket, amik mögött bonyolult, sok szótagos, nem igazán újító és még annál is kevésbé hangzatos szóösszetételek állnak? Na hát az IKZE is valami ilyesmit takar: Ifjúsági Kortárs Zenei Estek, vagyis egy háromnapos koncertsorozat, ami a fiatal magyar zeneszerzők új kompozícióit népszerűsíti jeles hangszeres kollégáik tolmácsolásában. A hosszú név azonban ne ijesszen el senkit: egy nagyon sokszínű, magas élvezeti értékű, izgalmas és lendületes hétvégi fesztiválról van szó, amelyet 2008. február 29. és március 2. között immár ötödször rendeznek meg az Óbudai Társaskörben.
Szeretnél Te is mindennek a részese lenni? Gyere el, és hallgasd meg a koncerteket, vagy komponálj és jelentkezz, vagy küldj fényképet, életrajzot, felvételt, és jelentkezz előadónak! Részletes információ a www.ikze.hu honlapon található.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Zenés színház

Frankó Tünde: „Kedves pikantériát ad...”

Egy művésznek az a legfontosabb, hogy a törekvéseiben a színháza partner legyen - állítja Frankó Tünde. A Palotakoncertek fellépőit bemutató sorozatunkban a népszerű primadonna válaszolt kérdéseinkre.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.