Klasszikus

Koncert a város felett

2006.06.19. 00:00
Ajánlom
Igazán festői és különleges koncerthelyszínen, a Gellért-hegy csúcsán ad koncertet a száztíz éves Műegyetemi Zenekar június 24-én és 25-én este.

A zenekar fontosnak tartja, hogy népszerű, kedvelt darabokat hozzon el erre a helyszínre - olyan műveket, amelyek a legjobban illenek egy nyári szabadtéri előadáshoz. A tavaly nagy sikerel előadott Carmina Burana után az idei programban is ismert, ám halhatatlan művek szólalnak meg. Június 24-én 20.30 órakor Saint-Saens Az állatok farsangja és Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei, június 25-én 20.30 órakor Sibelius Finlandia, Mozart Sinfonia Concertante és Muszorgszkij-Ravel Egy kiállítás képei című művei lesznek hallhatóak.

A koncertek fellépője a 110 éves Műegyetemi Zenekar lesz, amely június 18-án tartja jubileumi koncertjét a Zeneakadémián. Az Állatok farsangja zongoraszólóit a Magyar Állami Operaház két kiváló zongoristája, Bartinai Gábor és Fajger Orsolya játsza majd. A mű tételeit rövid prózai és verses részek kötik majd össze Galkó Balázs színművész előadásában. A háromtételes Mozart-versenymű szólistái Környei Zsófia (hegedű) és Fejérvári János (brácsa) lesznek, az est karmestere Köteles Géza, a Magyar Állami Operaház dirigense.

A koncert helyszíne a Gellért-hegy csúcsa, a Szabadság-szobor lábánál fekvő teraszos tér, ahonnan lenyűgöző panoráma nyílik Budapestre.

Jegyek 4500 és 2500 Ft-os áron válthatók a Nagymező Jegyirodában (1065 Budapest Nagymező u. 19.).

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Elmaradnak a Billy Elliot előadásai

Tizenöt előadás marad el a két éve futó Billy Elliotból. A közelmúltban kormányközeli oldalról kritizált musicalnek egy ezernyolcszáz férőhelyes színházat kellene megtöltenie gyakran naponta kétszer.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.
Vizuál

Amit ne hagyjon ki a Múzeumok Éjszakáján

Hasznos tudnivalók és szerkesztőségünk tagjainak tippjei.
Jazz/World

Gyönyörű örmény népdalfeldolgozással jelentkezik az Antal Gábor Trió

Nem sokkal a megalakulásuk után máris nemzetközi versenyről hozta el a fődíjat a trió, akiknek örmény népzenéből ihletett új szerzeménye most a Fidelión debütál. Cikkünkben a zenekar történetéről és terveikről is mesélnek.
Színház

Működik a kémia Vecsei H. Miklós és Mészáros Blanka között

Megkezdődtek a Szegedi Szabadtéri Játékok új Shakespeare-bemutatójának, a Rómeó és Júlia próbái Hegedűs D. Géza vezetésével.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Ha leszáll az éj, írni kezd

A Fidelio és a Klasszik Rádió 92.1 közös magazinműsorának június 23-i adásában vendégünk lesz Érdi Szabó Márta, Dr. Földvári-Oláh Csaba, Horváth János Antal és Vaskor Gréta.
Klasszikus hír

Magyar Örökség Díjat kap az Óbudai Danubia Zenekar

A fennállásának 25. évfordulóját ünneplő együttest az MTA dísztermében tüntetik ki szombaton további hat díjazottal együtt.
Klasszikus hír

Senki nem akart négyoldalas Mozart-kéziratot venni 163 millióért

A Figaro házassága utolsó felvonásának egyik zenei vázlata az előzetes becslések szerint 500 ezer euróért kelhetett volna el egy árverésen. Nem vette meg senki.
Klasszikus ajánló

„A kezdetekben minden zene kamarazene volt”

Kokas Katalin és Kelemen Barnabás világhírű hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémiát június 23-29-ig rendezik a Liszt Ferenc Zeneakadémián.
Klasszikus

Kiállítás nyílik Bősze Ádám antikváriumának kottagyűjteményéből

Sopronban, az Ünnepi Hetek Alkalmából nyílik meg Bősze Ádám Zenei Antikváriumának kiállítása, amely a két háború közötti különleges kottacímlapjait mutatja meg az érdeklődőknek.