Klasszikus

Koncert az epilepsziás gyermekekért

2007.04.04. 00:00
Ajánlom
Április 14-én Vámosi-Nagy Zsuzsa ad jótékonysági koncertet a BM Dunapalota Dísztermében. A fiatal fuvolistát barátaiból és zenésztársiból alakult zenekar, a Ventoscala Ifjúsági Szimfonikus Zenekar kíséri majd. Az est bevételét "Az epilepsziás gyermekekért" Alapítvány javára ajánlják fel.

Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész 2006 májusában diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kovács Lóránt növendékeként. Jelenleg a londoni Royal Academy of Music posztgraduális képzésének hallgatója teljes tanulmányi ösztöndíjjal, tanára William Bennett. 2002 nyarán a Semmeringi Nemzetközi Nyári Aladémia versenyein különböző kategóriákban két első és három második díjat, 2003 májusában a Bukaresti Nemzetközi Fuvolaversenyen 2. díjat nyert (1. díjat a zsűri nem adott ki). A 2006 novemberében Temesváron megrendezett 11. Nemzetközi Fuvolaversenyen első helyezést ért el.

Számos nemzetközi kurzuson vett részt, többek között Aurele Nicolet, Michel Debost, Peter Lloyd, William Bennett, Adorján András, Jaime Martin és Jiri Valek mesterkurzusain.

Sikeres szólókoncerteket adott Magyarországon (Magyar Rádió Márványterme, Óbudai Társaskör, Régi Zeneakadémia, Duna Palota stb.) és külföldön egyaránt. Nemcsak szólóban lép fel szívesen, hanem zenekarban is játszik a Budapest Barokk Együttes tagjaként és a Ventoscala Ifjúsági Szimfonikus Zenekar első fuvolásaként.

A Ventoscala Ifjúsági Szimfonikus Zenekar 2003 szeptemberében alakult ambíciózus pályakezdő muzsikusokból. A tagok a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett illetve végzős hallgatói. Céljuk az operák, a zenés színház minél szélesebb körben való terjesztése, a kortárs kompozíciók bemutatása, illetve a XX. századi magyar zeneszerzők műveinek műsoron tartása. Az együttest – melynek Vámosi-Nagy Zsuzsa is alapító tagja – Meskó Ilona vezeti.

A műsorban Mozart: Figaro házassága – nyitány, a D-dúr rondó, a D-dúr fuvolaverseny, Mendelssohn: Hebridák nyitány, Saint-Saens: Románc és egy kortárs mű is szerepel: Meskó Ilona Vámosi-Nagy Zsuzsa diplomakoncertjére készült Fuvolaversenyét hallhatják az érdeklődők. A koncertet Mohai Gábor vezeti majd. A fellépők mindenkit sok szeretetel várnak egy remek koncertre, egy nemes célért.

(2007. április 14. 19:00 BM Dunapalota (Budapest) - Vámosi-Nagy Zsuzsa (fuvola) jótékonysági koncertje "Az epilepsziás gyermekekért" Alapítvány javára; Mozart: Figaro házassága - nyitány; D-dúr rondó; D-dúr fuvolaverseny; Mendelssohn: Hebridák nyitány; Saint-Saens: Románc; Meskó Ilona: Fuvolaverseny; km.: Ventoscala Ifjúsági Szimfonikus Zenekar, vez.: Meskó Ilona, műsorvez.: Mohai Gábor, jegyár: 1500 Ft)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.