Klasszikus

Koncert Japánért a Mátyás-templomban

2011.05.24. 15:00
Ajánlom
A Musica Vivax Kulturális Alapítvány nagyszabású jótékonysági hangversenyt szervez katasztrófa károsultjainak megsegítésére június 8-án.

A hangversenyen neves magyar közreműködők vesznek részt. Kertesi Ingrid a Magyar Állami Operaház tagja, Liszt-díjas énekművész, aki Európa számtalan neves Operaházában is rendszeresen vendégszerepel. Bretz Gábor nemzetközileg elismert magyar basszista nem kisebb helyszínek állandó és keresett művésze, mint a milánói Scala. Csánky Emília oboaművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, munkásságáért elnyerte a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is. Boldoczki Gábor világhírű trombitaművész az egyik legsikeresebb magyar szólista világszerte, aki Európa szinte összes neves koncerttermének állandó és kiemelt fellépője. A zenekart az est karmestere, Bán István szervezi, akinek munkásságához a nemzetközi zenei élet egyik legkiemelkedőbb személyisége, a világhírű karmester Nikolaus Harnoncourt adta személyes ajánlását. A hangverseny fővédnöke dr. Réthelyi Miklós, a koncertet az MR3-Bartók Rádió rögzíti.

Jótékonysági koncert a Japán katasztrófa áldozataiért
2011. június 8. 20:30 Mátyás-templom
Km.: Kertesi Ingrid (szoprán), Bretz Gábor (basszus), Csánky Emília (oboa), Boldoczki Gábor (trombita), Orchestra di Castelmonte, Kállai Nóra (cselló), Kővári Péter (orgona)
Vez.: Bán István

Bach: "Jauchzet Gott in allen Landen", BWV 51; "Ich habe genug", BWV 82
Händel: D-dúr szvit zenekarra és trombitára, HWV 341; c-moll oboaszonáta, HWV 366

Programkereső

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Tánc

Egy nagy kisember, aki egy könyvben szerepel Barisnyikovval – Kováts Tibor balettművésszel beszélgettünk

Kováts Tibor a nyolcvanas években a legrangosabb balettversenyeken „verte végig” a világ balett-táncosait, majd tizenhárom évnyi szünet után ismét színpadra állt Duda Éva Frida, az élet múzsája című táncdarabjában. Táncról, infantilizmusról, a balett nimbuszáról, tanításról, szégyenlősségről és öniróniáról is beszélgettünk vele.
Plusz

Megválasztották a Halhatatlanok Társulatának új Örökös Tagjait

Idén is a szakmai kuratórium által kijelölt előadóművészek közül a közönség döntötte el, kik legyenek a Halhatatlanok Társulatának új tagjai. Az új Örökös Tagok lábnyomát elhelyezik a Halhatatlanok sétányán is.
Színház

Elhunyt Sőregi Melinda dramaturg

Sőregi Melinda korábban a veszprémi Kabóca Bábszínház társulatának a tagja volt. 44 évesen távozott.
Klasszikus

Új helyszínen kezdi 2023/24-es évadát a MÁV Szimfonikus Zenekar

A 2023/24-es évadban elfoglalhatja új székházát a MÁV Szimfonikus Zenekar. A szezonra öt bérleti sorozatot és gyerekkoncerteket is hirdetnek, az évad egyik központi témája a szerelem lesz.
Vizuál

Premierekkel és ötszázforintos jegyárakkal várja látogatóit a Magyar Mozgókép Fesztivál

Június 7-én kezdődik a Magyar Mozgókép Fesztivál, amelyen mintegy száz magyar filmet, köztük több premiert is láthat a közönség Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Vajda Gergely zeneszerzőként és karmesterként is bemutatkozik Párizsban

A nemzetközileg keresett karmester-zeneszerző ismét együtt dolgozik a francia Ars Novával, illetve egy hárfafesztivál műsorán is szerepel egy alkotása.
Klasszikus gyász

Elhunyt Kaija Saariaho

A világhírű finn zeneszerzőt, akinek a Metropolitan Opera is játszotta darabját, hetvenéves korában érte a halál – tette közzé családja a közösségi médiában.
Klasszikus ajánló

Július 14. és 23. között ismét várja a zenerajongókat a Fesztivál Akadémia Budapest

Idén is érdemes lesz tíz napon át Budapesten nyaralni, akár az itt lakóknak is – mondta el Kokas Katalin hegedűművész. Egész napos programok, különleges helyszínek és persze sztárfellépők koncertjei várják a közönséget.
Klasszikus hír

Új helyszínen kezdi 2023/24-es évadát a MÁV Szimfonikus Zenekar

A 2023/24-es évadban elfoglalhatja új székházát a MÁV Szimfonikus Zenekar. A szezonra öt bérleti sorozatot és gyerekkoncerteket is hirdetnek, az évad egyik központi témája a szerelem lesz.
Klasszikus hír

Európa zenei szakemberei érkeznek júniusban Budapestre

Három eseményre csaknem kétszáz zenei szakembert várnak június folyamán.