Klasszikus

Koncertek Jakobi módra

2009.04.27. 00:00
Ajánlom
Az elmúlt évek hagyományait folytatva a következő évadban is a programkínálat fontos részei lesznek a Jakobi Koncert Kft. által szervezett sorozatok, úgy mint A Zongora, a Kamaraestek, A zongorán túl, a Hangszerek világa, a XI. Nemzetközi Hárfafesztivál és a Koncertek hárfával, s mindez a Koncert 33 részeként kerül megrendezésre.

Midori

A nagysikerű A Zongora sorozat 2009/2010-es évadának vendégei ezúttal Ching-Yun Hu, Bogányi Gergely, Piotr Anderszewski, Ránki Dezső, Fazil Say, Oleg Maisenberg és Grigory Sokolov lesznek. A Kamaraestek fellépői: Perényi Miklós (gordonka), Szokolay Balázs (zongora), Midori (hegedű) és Charles Abramovic (zongora).

Folytatódik Vásáry Tamás zongoraművész A zongorán túl sorozata, amely öt előadásból áll majd. A hangszerek világa gyerekeknek szóló programok során az Ewald Quintet, Szabadi Vilmos, Vigh Andrea, Excanto együttes és Kállay Gábor hozzák közelebb a zene világát a kicsikhez. A XI. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon olyan jeles művészek lépnek pódiumra, mint Monika Stadler (Ausztria), Maria Krushevskaya (Oroszország), Catrin Finch (Anglia) és Vigh Andrea. A hárfának egy másik sorozatot is szenteltek a szervezők: a Koncertek hárfával négy hangversenye során a Festetics Palota Tükörtermében barátkozhatnak az érdeklődők eme nemes hangszerrel.

Ezek a soroztok a Koncert 33 részeként hangzanak el, mely egy olyan kezdeményezés, melynek keretében a 6-18 év közötti fiatalok 1-1 kísérővel rendkívül kedvezményes áron vásárolhatnak jegyeket. Koncertenként továbbra is 50 fiatal hangverseny-látogatására nyílik lehetőség. További információ: www.jakobikoncert.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.