Klasszikus

Koncertkülönlegességek a Zeneakadémián

2005.11.10. 00:00
Ajánlom
November közepén három különleges koncertre várja közönségét a Zeneakadémia: Rost Andrea, illetve a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara és Varga Tamás csellóművész hangversenyére, valamint a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepi estjére.

Az Alma Mater Koncertek keretében november 11-én Rost Andrea „Mrs. Mozart” címmel jótékonysági koncertet ad egykori iskolájában. A művésznő áriaestjén részletek hangzanak el Mozart Cosi fan tutte, Don Giovanni, A varázsfuvola, A színigazgató és Figaro lakodalma című operáiból. A közreműködő Weiner-Szász Kamara Szimfonikus Zenekart Pál Tamás vezényli. A Zeneakadémia egykori növendéke, aki mára a világ vezető operaszínpadainak ünnepelt sztárja lett, jótékonysági koncertjének bevételét a Génie Oblige – Együtt a Zeneakadémiáért alapítvány javára ajánlja fel, ezzel segítve alma materét. Az esten a Zeneakadémia egyik legtehetségesebb hegedűs növendéke, Kállay Ernő is fellép.

November 13-án, az Alma Mater Koncertek következő előadásán Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara játszik. A koncerten fellép Varga Tamás, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája, aki a hét folyamán nagysikerű mesterkurzust tartott a Zeneakadémián. A hangversenyen Haydn „Lakatlan sziget” című operájának nyitánya, a C-dúr gordonkaverseny, valamint Beethoven III. „Eroica” szimfóniája lesz hallható. A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát Pál Tamás vezényli.

November 14-én a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepli megalapításának 8. évfordulóját: a hangversenyen Haydn, Mozart és Schubert művei csendülnek fel Rév Lívia, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Bujtor Balázs, Kokas Katalin és Rohmann Ditta előadásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.