Klasszikus

Koncertkülönlegességek a Zeneakadémián

2005.11.10. 00:00
Ajánlom
November közepén három különleges koncertre várja közönségét a Zeneakadémia: Rost Andrea, illetve a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara és Varga Tamás csellóművész hangversenyére, valamint a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepi estjére.

Az Alma Mater Koncertek keretében november 11-én Rost Andrea „Mrs. Mozart” címmel jótékonysági koncertet ad egykori iskolájában. A művésznő áriaestjén részletek hangzanak el Mozart Cosi fan tutte, Don Giovanni, A varázsfuvola, A színigazgató és Figaro lakodalma című operáiból. A közreműködő Weiner-Szász Kamara Szimfonikus Zenekart Pál Tamás vezényli. A Zeneakadémia egykori növendéke, aki mára a világ vezető operaszínpadainak ünnepelt sztárja lett, jótékonysági koncertjének bevételét a Génie Oblige – Együtt a Zeneakadémiáért alapítvány javára ajánlja fel, ezzel segítve alma materét. Az esten a Zeneakadémia egyik legtehetségesebb hegedűs növendéke, Kállay Ernő is fellép.

November 13-án, az Alma Mater Koncertek következő előadásán Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara játszik. A koncerten fellép Varga Tamás, a Bécsi Filharmonikus Zenekar szólócsellistája, aki a hét folyamán nagysikerű mesterkurzust tartott a Zeneakadémián. A hangversenyen Haydn „Lakatlan sziget” című operájának nyitánya, a C-dúr gordonkaverseny, valamint Beethoven III. „Eroica” szimfóniája lesz hallható. A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarát Pál Tamás vezényli.

November 14-én a Zeneakadémia Baráti Köre ünnepli megalapításának 8. évfordulóját: a hangversenyen Haydn, Mozart és Schubert művei csendülnek fel Rév Lívia, Perényi Miklós, Kelemen Barnabás, Bujtor Balázs, Kokas Katalin és Rohmann Ditta előadásában.

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Zenés színház

Nyomozás az Operában – akcióban a jogi osztály

Noha az egyik legfelemelőbb érzés kétségkívül a művészeket illeti, amikor a színpadon megcsillogtathatják tudásukat, majd fürdőzhetnek a közönség jól megérdemelt elismerésében, mégis, ahhoz, hogy ez létrejöhessen, többek között az Opera jogi csapatának hathatós közreműködésére is szükség van.
Színház

A rendező, aki megdolgoztatja a nézőt - Székely Kriszta

A saját maga körüli világégetés és az állandó csavargás már kikopott belőle; amióta rendez, a színház az élete. Székely Kriszta Kult50-ben megjelent portréja.
Színház

A Magvető Café-ban is elmaradnak a tervezett bemutatók januártól

A kulturális tao-támogatás megvonása a Magvető Cafét is érzékenyen érinti. Közleményükben arról írnak, januártól biztosan elmaradnak a tervezett saját előadások.
Vizuál

A nap, amikor Picasso fénnyel festett

A spanyol zseni soha nem hagyta magát keretek közé szorítani, így gyakran a képkeretet is elhagyta és különböző izgalmas matériákra alkotott, üvegre, vagy éppen levegőbe.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Ismét tehetséges fiataloké az Óbudai Társaskör színpada

Gitármuzsika, az év fiatal jazz-zenészei és olaszmánia Óbudán.
Klasszikus érdi tamás

Miért nem vették fel a Zeneakadémiára ezt a tehetséges zongoristát?

Ezt kérdezte a legendás Leon Fleisher, amikor először találkozott Érdi Tamással. A torontói Királyi Konzervatórium zongora tanszakán látássérültként is elfogadták a fiatalember jelentkezését, ezt a napot örökíti meg a következő szemelvényünk a zongoraművészről szóló könyvből.
Klasszikus nfz

A zene ajándék

A Nemzeti Filharmonikus Zenekar és a Nemzeti Énekkar 2018/2019. évadának koncertjeire már feltölthető ajándékkártyával is vásárolhatóak jegyek.
Klasszikus la scala

Nyolc percen át ünnepelték Kurtág operáját, a zeneszerző rádión hallgatta az előadást

Nyolc percig tapsolta Kurtág György első operájának ősbemutatóját a Scala milánói operaház közönsége csütörtök este - számolt be a Corriere della Sera olasz napilap a többnyire szakmai közönség előtt tartott előadásról.
Klasszikus ajánló

Fidelio Klasszik: Mozgássérült sportoló és siket színésznő is fellép Frenáknál

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának november 17-i adásában vendégünk lesz Rohmann Ditta gornodkaművész, Borbély László zongoraművész, Frenák Pál koreográfus, Horváth László, a Fonó igazgatója.