Klasszikus

Koncertmesterek, brácsások, figyelem!

2010.09.20. 12:36
Ajánlom
A Szolnoki Szimfonikus Zenekar próbajátékot hirdet váltó koncertmester és brácsa tutti állásra. Jelentkezési határidő: október 10.

A koncertmester-jelöltek meghallgatására 2010. október 19-én, 9:30 órától kerül sor a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei  Verseghy Ferenc Könyvtár és Művelődési Intézet Verseghy termében (5000 Szolnok, Kossuth tér 2.)

Az I. forduló próbajáték anyaga Mozart: G-dúr (K 216) vagy D-dúr (K 218) vagy A-dúr (219) hegedűverseny I. tétele kadenciával, a II. fordulóé Mendelssohn, Brahms, Csajkovszkij vagy Sibelius hegedűverseny I. tétele. A zenekari állások kijelölt részeinek részletes listája és kottaanyaga a jelentkezés beadása után a titkárságon igényelhető, ill. átvehető.

A brácsások 2010. október 20-án, 9:30 órától játszanak próbát, szintén a Verseghy teremben, ahol Hoffmeister: D-dúr brácsaversenyének I. tételét (kadenciával) vagy Stamitz: D-dúr brácsaversenyének I. tételét (kadenciával) kell játszaniuk. A zenekari állások kijelölt részeinek részletes listája és kottaanyaga a jelentkezés beadása után a titkárságon igényelhető, ill. átvehető.

Mindkét esetben jelentkezni 2010. október 10-ig levélben (5000 Szolnok, Hild János tér 1.) vagy e-mailben (kdredit@gmail.com) lehet, rövid szakmai önéletrajzzal és a szakirányú végzettséget igazoló okirat másolatával.

A próbajátékon a zenekar zongorakísérőt nem biztosít!

További információ: Kádár Edit marketingvezető, tel: 20-333-8619, e-mail: kdredit@gmail.com

www.szolnokiszimfonikusok.hu

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Zenés színház

Kalocsai Zsuzsa: „A szívünk-lelkünk benne van”

Kalocsai Zsuzsa született díva, igazi primadonna, aki nem csak csodás hangjának, hanem belső eleganciájának, királynői megjelenésének köszönhetően érdemelte ki a Budapesti Operettszínház közönségének szeretetét.
Klasszikus

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Vizuál

Kiállítják az első bécsi női fényképész századeleji portréit

Művészek, arisztokraták és más hírességek a század elejéről Klimttől Picassóig a Madame d'Ora néven dolgozó Dora Kallmus fotográfiáin a bécsi Leopold múzeumban.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.
Klasszikus ajánló

Komolyzene a Vajdahunyadvárban!

Javában tart a nyár legszívderítőbb szabadtéri zenei fesztiválja, a Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál. A soron következő koncerteket a Mendelssohn Kamarazenekar, a Musica Sonora Kamarazenekar és a Budapesti Vonósok adják.
Klasszikus interjú

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Klasszikus fesztivál

Auer Fesztivál Veszprémben

Minden művész hovatartozását a hazai rög dönti el – vallotta Auer Lipót, akinek a szülővárosában, Veszprémben negyedik alkalommal rendeznek zenei fesztivált.
Klasszikus hír

Herbert von Karajan is bekerült Madame Tussauds panoptikumába

A legendás osztrák karmester viaszszobrát hétfőn leplezték le Bécsben. Hat hónapon át dolgoztak rajta.