Klasszikus

Koncertsorozatok a Festetics Palotában

2011.11.25. 14:43
Ajánlom
Ezen a hétvégén három, több koncertből álló eseménysor indul el az MVM Koncertek keretében, a Jakobi Koncertek szervezésében.

Pénteken és vasárnap este Vásáry Tamás A zongorán túl című sorozatában Beethoven legszebb zongoradarabjaiból válogat. Ahogy arról a Fidelio is beszámolt, szombaton este a Kelemen Barnabás a főszereplője A Hegedű sorozat első hangversenyének. Zongorista partnere José Gallardo lesz, akivel Bartók, Debussy, Liszt és Beethoven műveiből játszanak. Vasárnap delelőtt 11 órakor Szabadi Vilmos hegedűművész műsorvezetése mellett a hegedű történetével ismerkedhetnek meg a gyerekek és kísérőik.

A sorozatok azonban nemcsak elkezdődnek, hanem folytatódnak is. A Hegedű című koncertek sorában december 10-én Banda Ádám, január 14-én Baráti Kristóf játszik. Vásáry Tamás legközelebb január 13-án ad koncertet A zongora című hangversenyek keretében, A hangszerek világával való ismerkedés következő állomására pedig január 15-én kerül sor, ahol Vigh Andrea a hárfázás rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket. Érdemes előre beírni ezeket a különleges alkalmakat a naptárba, hiszen a Festetics Palota különleges atomoszférájában, a Jakobi Koncert által szervezett estek és matinék minden bizonnyal meghatározó élménnyel gazdagítják majd a jelenlévőket.

A Zongorán túl 1. - Vásáry Tamás (zongora)

2011. november 25., 27. 19:00 Festetics-palota

Beethoven művei

Kelemen Barnabás (hegedű)

2011. november 26. 19:00 Festetics-palota

Km.: José Gallardo (zongora)

Bartók: Rapszódia hegedűre és zongorára, SZ 87 no. 1
Debussy: g-moll szonáta hegedűre és zongorára
Liszt: Romance oubliée, S 132; Die Zelle in Nonnenwerth, S 382 (átirat hegedűre és zongorára); Die drei Zigeuner, S 383 (Paraphrase)
Beethoven: A-dúr szonáta zongorára és hegedűre, no. 9 op. 47 "Kreutzer-szonáta"

A hangszerek világa - a hegedű története

2011. november 27. 11:00 Festetics-palota

Műsorvez.: Szabadi Vilmos

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden csütörtökön a Fidelio hírlevelében

Legolvasottabb

Vizuál

Az idei Berlinalén az is kiderült, hogy Martin Scorsese egy két lábon járó filmenciklopédia

A 74. Berlinale a megkezdett mederben folyt tovább: az elmúlt öt napban is maradt a határok és az aktuális társadalmi kérdések feszegetése.
Színház

Kétszemélyes tantermi előadás készült a Sorstalanságból a Katonában

A Gloviczki Bernát és Jakab Balázs előadásában látható színpadi adaptációt Bagossy Júlia rendezte. A bemutatót február 23-án tartják a Sufniban.
Klasszikus

Bach, Chopin és Schumann műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov a Müpában

Az orosz zongoraművész szólóestjén Johann Sebastian Bach négy duettje és c-moll partitája, Chopin mazurkái és Schumann Waldszenen (Erdei jelenetek) című műve hangzik el az MVM Koncertek – A Zongora sorozatban március 13-án a Müpában.
Vizuál

„Nem elég gondolni, tenni is kell” – fontos társadalmi ügyekről rendez kiállítást a Radnóti Színház

A társulat célja ráirányítani a figyelmet közös ügyeinkre, közelebb hozva, felnagyítva, kihangosítva azokat. Az előző évadban elindult kampány fotósorozatait Csoszó Gabriella készítette, a figyelemfelkeltő akció idén az újonnan szerződött színészek ügyeivel folytatódott.
Vizuál

Süveges Rita festőművész lett az Esterházy Art Award közönségdíjasa

A 2023-as Esterházy Art Award-díjhoz kapcsolódó kiállítás március 3-ig tekinthető meg a Ludwig Múzeumban, majd április közepén a kismartoni Esterházy-kastélyban is kiállítják a díjazott alkotók munkáit.

Nyomtatott magazinjaink

Ezt olvasta már?

Klasszikus ajánló

Bach, Chopin és Schumann műveit szólaltatja meg Grigorij Szokolov a Müpában

Az orosz zongoraművész szólóestjén Johann Sebastian Bach négy duettje és c-moll partitája, Chopin mazurkái és Schumann Waldszenen (Erdei jelenetek) című műve hangzik el az MVM Koncertek – A Zongora sorozatban március 13-án a Müpában.
Klasszikus hír

A zene- és énektanári pálya népszerűsítését segíti a frissen átadott Kodály Műhely

A Városmajorban található intézmény kurzusoknak, szakmai és módszertani bemutatóknak, művészeti, zenetudományi témájú kerekasztal-beszélgetéseknek és kamarazenei hangversenyeknek ad helyet.
Klasszikus hír

Négy kiváló muzsikus rögzítette Brahms zongoranégyeseit

Brahms mindhárom zongoranégyesét vette lemezre Giovanni Guzzo, Szűcs Máté, Perényi Miklós és Várjon Dénes. Az album március 1-jén jelenik meg a Hungarotonnál.
Klasszikus ajánló

Kalló Zsolt lesz az Anima Musicae vendégkoncertmestere

Legutóbbi Nádor termi koncertjükön a zseniális Mendelssohn zenéiből válogattak, február 24-én pedig a szintén csodagyerekként emlegetett Mozart remekművei csendülnek fel az Anima Musicae Kamarazenekar és mostani vendégük, Kalló Zsolt koncertjén.
Klasszikus interjú

„Aki kíváncsi, mindig ki akar nyitni egy következő ajtót” – interjú Hámori Mátéval

Nemcsak azokhoz akar szólni, akik maguktól is bemennek a koncertterembe – Hámori Máté és a Danubia Zenekar azon igyekszik, hogy a legkülönfélébb emberek ráébredjenek, milyen fontos szerepet tölt be a zene az életünkben.