Klasszikus

Koncerttel hívnak Zemplénbe

2005.05.26. 00:00
Ajánlom
Az augusztusi Zempléni Fesztiválra invitálnak a szervezők egy koncerttel 2005. június 5-én, este fél nyolc órakor a budapesti Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében. Az esten az augusztus 12. és 19. között megrendezésre kerülő Zempléni Művészeti Napok kiemelkedő zenei együttesei lépnek fel, a karmester Hollerung Gábor lesz.

Az immár hagyományossá váló budapesti beharangozó koncert tükrözi a fesztivál programjának színességét és a szervezők újító szándékát, hiszen a koncerten Liszt: II. Magyar rapszódia; Tolcsvay László: Testamentum c. műve, valamint Csajkovszkij IV. szimfóniája szerepel. Liszt népszerű művét a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitűntetett Rajkó Zenekar együtt szólaltatja meg. Tolcsvai férfikarra írt oratóriumával – amelyet a Honvéd Férfikar előadásában hallhatnak – a Don-kanyarban elesett hősöknek állít emléket. A szerzőre jellemzően a műben a populáris rockzenei elemek népzenei elemekkel ötvöződnek. A zempléni táj és a tokaji borvidék hangulatát megidézendő, a hangverseny vendégeit Tokaji borkóstolóval is várják.

A Zempléni Fesztivál szervezői június 6-20. között jegyvásárlási akciót hirdetnek a fesztivál jegyeire. Információ: Interkultur Hungaria Kht. (1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22.). Tel.: (1) 462-0330; fax: (1) 342-9362; előjegyzés, rendelés: ticket@zemplenfestival.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

„Tudsz még hallgatni?” – Beszámoló a színházi alkotók tüntetéséről

A szabad színházért, a kultúra függetlenségéért szerveztek tüntetést december 9-én estére a Madách térre, és noha a bírált törvényjavaslat időközben módosult, sokan úgy érezték, ott a helyük a megmozduláson.
Színház

„A mi generációnk nem kapható a gyűlölködésre” – A 30 év alatti színművészek levele az Országgyűléshez

A december 9-én a szabad színházakért és a kultúra függetlenségéért meghirdetett tüntetésen Sodró Eliza, a Radnóti Színház művésze olvasta fel 111 harminc év alatti színművész levelét az Országgyűléshez.
Színház

Vidnyánszky az igazságtalanságok megszüntetését várja a törvénytervezettől

A Magyar Teátrumi Társaság elnöke az M1-nek nyilatkozott az új színháztörvénnyel kapcsolatban.
Plusz

Használt a tiltakozás? Végül nem bántaná az NKA-t az új törvényjavaslat

Nem szerepel a Nemzeti Kulturális Alap átalakítása a Nemzeti Kulturális Tanácsról szóló törvényjavaslatban, de a színházaknak közös fenntartási megállapodást kell kötniük a kormánnyal.
Színház

Újszínház: Nincs tudomásunk szexuális zaklatási ügyről

Közleményt adott ki az Újszínház, amelyben azt írják, nem történt hivatalos bejelentés zaklatási ügyben.

hírlevél

A kultúra legfrissebb hírei, programajánlók és exkluzív kedvezmények minden szerdán a Fidelio hírlevelében

Ezt olvasta már?

Klasszikus hír

Pozsonyi kórusversenyt nyert a Magnificat Leánykar

Kortárs és szakrális kategóriában is első helyezést ért el a Magnificat Leánykar egy pozsonyi kórusversenyen.
Klasszikus interjú

Liszt mindig forrófejű lázadó maradt – interjú Borbély Lászlóval

Liszt idős korában is forradalmár maradt, csak másért küzdött. Ez derül ki Borbély László új albumából, amelyen a mester kései műveit hallhatjuk. De a zongoraművésznek egy második lemeze is megjelent a napokban, ezen a Goldberg-variációkat találjuk.
Klasszikus gyász

Elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész

Életének 82. évében elhunyt Friedrich Ádám Liszt-díjas kürtművész - közölte hétfőn a Zeneakadémia.
Klasszikus ajánló

Áthallások – az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a BMC-ben

Milyen maszkban pantomimozott volna Debussy? Mi köze volt Faurénak a bergamaszkokhoz? Sétált-e Händel London komédiás negyedében, és mit talált Sztravinszkij Petruska szobájában?
Klasszikus galéria

Láttál már hangszobrot?

Élmény marad – különleges hangszobor-kiállítással készül az ünnepekre a Müpa és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Világsztárok által aláírt hangszobrokból és egy közel öt méter magas, függesztett elemből álló grandiózus installáció várja a látogatókat az ünnepi készülődés jegyében a Müpa Zászlóterében december 5-től.