Klasszikus

Koncerttel hívnak Zemplénbe

2005.05.26. 00:00
Ajánlom
Az augusztusi Zempléni Fesztiválra invitálnak a szervezők egy koncerttel 2005. június 5-én, este fél nyolc órakor a budapesti Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében. Az esten az augusztus 12. és 19. között megrendezésre kerülő Zempléni Művészeti Napok kiemelkedő zenei együttesei lépnek fel, a karmester Hollerung Gábor lesz.

Az immár hagyományossá váló budapesti beharangozó koncert tükrözi a fesztivál programjának színességét és a szervezők újító szándékát, hiszen a koncerten Liszt: II. Magyar rapszódia; Tolcsvay László: Testamentum c. műve, valamint Csajkovszkij IV. szimfóniája szerepel. Liszt népszerű művét a Budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar és a Nemzeti Ifjúsági Zenekar címmel kitűntetett Rajkó Zenekar együtt szólaltatja meg. Tolcsvai férfikarra írt oratóriumával – amelyet a Honvéd Férfikar előadásában hallhatnak – a Don-kanyarban elesett hősöknek állít emléket. A szerzőre jellemzően a műben a populáris rockzenei elemek népzenei elemekkel ötvöződnek. A zempléni táj és a tokaji borvidék hangulatát megidézendő, a hangverseny vendégeit Tokaji borkóstolóval is várják.

A Zempléni Fesztivál szervezői június 6-20. között jegyvásárlási akciót hirdetnek a fesztivál jegyeire. Információ: Interkultur Hungaria Kht. (1074 Budapest, Rottenbiller u. 16-22.). Tel.: (1) 462-0330; fax: (1) 342-9362; előjegyzés, rendelés: ticket@zemplenfestival.hu.

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Miklósa Erika az örökbefogadásról mesélt: Nagyon vártuk ezt a kislányt!

Az operaénekesnő és férje, Csiszár Zsolt a Családvarázs sorozatban mesélt arról, hogy milyen kockázatot jelentett egy olyan csecsemőt magukhoz venni, aki halva született.
Klasszikus

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus

Ma kezdődik a Kaposfest

A kamarazenei irodalom alapműveire helyezik a hangsúlyt a Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon (Kaposfest), amelyre augusztus 13. és 19. között kilencedik alkalommal kerül sor a somogyi megyeszékhelyen.
Könyv

Nyáry Krisztián: Nem a politika, hanem az olvasó fogja eldönteni, milyen könyvet vesz a kezébe

A Líra Könyv Zrt. kreatív igazgatója szerint hiába erőlködnek a jobboldali, kormánypárti ideológusok, nem lehet az olvasók nélkül lecserélni az irodalmi kánont. És végső soron nem számít az író politikai beállítottsága, csak az, hogy milyen szöveget írt.
Jazz/World

Aretha Franklin a halálán van

Külföldi sajtóértesülések szerint a soul királynője nagyon beteg, családja detroiti otthonában az ágya köré gyűlve virraszt érte.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kotta

Ez a francia zenekar iPad-re cseréli a nyomtatott kottákat

Az Orchestre National d’Île-de-France a következő évadtól elfelejtheti a nyomtatott kottákat, 120 muzsikusuk ugyanis iPad-eket kap. De nem ők az egyetlen zenekar, akik lépést tartanak a technológiával.
Klasszikus bencze máté

Bencze Mátéért szurkolhatunk a Fiatal Zenészek Eurovíziós Versenyén

A Virtuózokban megismert fiatal szaxofonos augusztus 18-án, a verseny elődöntőjében elsőként áll színpadra Edinburghben.
Klasszikus ajánló

Fáy Miklós: „Nem a zenekar, nem a komponista, hanem maga a szimfónia a főszereplő"

Fáy Miklós hónapról hónapra programokat, könyveket, lemezeket ajánl nyomtatott magazinunk Menjél már című rovatában. Az augusztusi szám tartalmából.
Klasszikus kulissza

Előkerült még egy hangfelvétel, amelyen Rahmanyinov játszik Rahmanyinovot

A Szimfonikus táncok című művének zenekari próbái idején a zeneszerző a zongorához ült, hogy demonstrálja, hogyan képzeli a darabot. Ennek a felvétele jelent most meg.
Klasszikus óbudai társaskör

Óbudai Társaskör Művészeti Munkáját Támogató Egyesület

A pártoló tagsággal nemcsak a kedvezményeket veheti igénybe, de tagdíjával hozzájárulhat a hosszabb távú tervezéshez, a minőségi előadások létrejöttéhez.