Klasszikus

Közeleg a pályázati határidő: 2006. március 31.

2006.02.16. 00:00
Ajánlom
A „Bipolar német-magyar kulturális együttműködések” Program 2006. március 31-ig várja olyan német és magyar alkotók, kulturális szervezetek és intézmények pályázatait, amelyek kortárs művészeti és kulturális projekteket kívánnak együtt megvalósítani.

A projektek támogatására 2 millió euró áll rendelkezésre.
A támogatás a 2006/2007-es kulturális évadban használható fel. A szakmai zsűri 2005 decemberében döntött a pályázathoz kapcsolódó utazási támogatásokról. Ebben az előkészítő fordulóban a Bipolar a beérkezett 160 pályázatból 15 magyar és 15 német projektvezető ígéretes koncepciójának további kidolgozását ösztönözte egyenként 1.000 euróval. Az utazási pályázaton nyertesek nem élveznek előnyt a végleges elbírálásnál, mindenki egyenlő esélyekkel indul a második fordulóban.

A Bipolar a Német Szövetségi Kulturális Alapítvány kezdeményezése, amellyel új impulzusokat kíván adni a magyar-német kapcsolatoknak. A Bipolar alapvető feladatának tekinti, hogy támogassa a kultúra szereplőinek önszerveződését. Célja, hogy arra ösztönözze a kortárs alkotókat és kulturális szervezeteket: alkotásaikon, projektjeiken keresztül kapcsolódjanak be az európai kulturális együttműködési hálózatokba.

A Bipolar pályázati felhívásában három kiemelt témakört fogalmazott meg: -Az utópia jövője – vannak-e inspiráló, új forrásai a széles értelemben vett utópikus gondolkodásnak?
-A normalitás utáni vágy – Normális-e a megszokott? Legitim igény vagy érdekorientált mikropolitika?
-Társadalmi emlékezet és az emlékezés kultúrája – elmondatlan vagy félig elmondott közös történetek, azaz vannak-e a szélsőséges történelmi tapasztalatokon túlmutató közös, továbbadandó történetek?

A Bipolar német és magyar szakemberekből álló szakmai zsűrije előnyben részesíti a hosszú távú együttműködés lehetőségét magukban hordó projektterveket és különös figyelmet fordít a fővárosokon és vonzáskörzetükön kívül formálódó kezdeményezésekre.

A pályázók 2006. március 2-4. között Budapesten (előzetes bejelentkezés alapján), ha szükségesnek tartják, személyes konzultáción vehetnek részt.
(jelentkezés: posta@projekt-bipolar.net).

Pályázati tanácsadás:
Bipolar információs iroda, Budapest
Máté Péter és Csaba Enikő (tanácsadók)
tel.: 0036 30 43 99 321
posta@projekt-bipolar.net

Bipolar szervezőiroda, Berlin
Nagy Emília és Christine Krause (tanácsadók)
Tálasi Flóra (programigazgató)
tel.: 0049 (0) 30 600 319 -31 / -32
beratung@projekt-bipolar.net

Programkereső

Legnépszerűbb

Klasszikus

Boros Misi: „Minden egyes hangra érdemes odafigyelni”

Nyaralásról, fociról, gyakorlásról kérdeztük Boros Misit, beszélgetésünk során a Bogányi Gergellyel közös Arénakoncert is szóba került.
Színház

Keverni nem csak a fakanállal lehet: Marie Curie nem mindennapi élete

Marie Curie története sok szempontból a századforduló és a 20. század története. A radioaktivitás úttörő kutatójának életét feldolgozó monodráma egy egyedülálló tudós történetét meséli el, akinek volt bátorsága szembemenni a hagyományos női szerepkörrel.
Zenés színház

Peller Károly: „Többet készülünk rá, mint egy gálakoncertre”

Augusztus 3-án és 4-én a budai várban adnak gálakoncertet az Operettszínház művészei. Peller Károly a felkészülés folyamatáról mesélt.
Zenés színház

Jonas Kaufmann, Anna Nyetrebko és Erwin Schrott a budapesti mozivásznon

Az Uránia moziban július 19-én és a rákövetkező hetekben operacsillagok koncertfilmjeit láthatja a nagyközönség.
Vizuál

Drótmese – Nézze meg online a fiatal magyar alkotó díjnyertes animációját!

Pataki Szandra stop motion animációja egy drótszálakból felépített világban játszódik, ahol senki sem vonhatja ki magát az egymásnak feszülő erők hatása alól.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.
Klasszikus hír

Ők a King’s Singers új tagjai

A következő évtől Edward Button kontratenor és Nick Ashby basszbariton a legendás énekegyüttes új tagjaiként állnak színpadra.