Klasszikus

Külföldi szaklap méltatja Hlavacsek Tihamér zongorajátékát

2010.11.24. 07:47
Ajánlom
A zongoravilág vezető nemzetközi magazinja, az International Piano ajánlja Hlavacsek Tihamér World Premier Goldmark-sorozatát.

A lap szeptember-októberi számának CD-ajánló rovatában elismerő kritikát kapott Hlavacsek háromlemezes Goldmark-sorozata. A szaklapban Martin Anderson a következőket írja: „Hlavacsek Tihamér határozottan és lényegre törően zongorázik. Zongorajátékából sugárzik a fiatalos lelkesedés, amivel alámerül a zene mélységeibe, és amin keresztül sikerült összehangolnia a schumanni lendületességet Mendelssohn esszenciális érzékenységével. Első kritikai észrevételem is rövid időn belül elmúlt, az első lemez hangyányit fémes hangzását ugyanis hamar megszokta a fülem. Ez a sorozat három óra tömör élvezet a zenekedvelő közönség számára és gazdag tárház azoknak a zongoristáknak, akik olyan művekkel szeretnék gazdagítani a repertoárjukat, melyek garantáltan elnyerik a hallgatóság tetszését."

Hlavacsek Tihamér Carneige Hall-beli 2003-as debütálása óta ma már számos nemzetközi fesztivál meghívott művésze, az európai koncerttermek szívesen látott fellépője. A művész a Goldmark-zongoraműveket a Hungaroton World Premiere Recording sorozata keretében rögzítette hanglemezre. A háromlemezes összkiadásban az alkotásokat főként korszakok szerint csoportosították. Az első korongot 2006-ban, a másodikat 2007-ben, a legutóbbit pedig tavaly szeptemberben adták ki.

Programkereső

Legnépszerűbb

Színház

Fenyő Iván: „Úgy éreztem, hogy megszűnt az összetartás”

Idén folytatódik a „legendás” Máté-Horvai osztály előadássorozata a Jurányi Házban, amely most Fenyő Iván életével foglalkozik. Őt kérdezte a Jurányi Latte a főiskolás emlékeiről, illetve arról, miért szállt ki az AlkalMáté Trupp-ból, és vajon játszik-e majd a róla szóló előadásban.
Zenés színház

Oszvald Marika: „Semmi ok az aggodalomra, jó idők járnak az operettre”

A Halhatatlanok Társulatának tagja, Kossuth- és Jászai-díjas, és cigánykerekeiről azok is ismerik, akik nem járnak operettbe. Oszvald Marika a budavári gálakoncertről, és arról is beszélt, hogy kell-e félteni az operett műfaját.
Klasszikus

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Plusz

A balatonfüredi Anna-bál mítosza és a valóság

Szombaton 193. alkalommal rendezik meg a balatonfüredi Anna-bált, aminek névadó kisasszonyát lehet, hogy nem is Annának hívták.
Színház

Lázár Katinak ítélték a színikritikusok az idei életműdíjat

A Színházi Kritikusok Céhe nyolcadik alkalommal ismer el életműdíjjal a színházművészet bármely területén kiemelkedőt alkotó, 65 év feletti művészt.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus videó

Ismerkedj meg a zongoristával, aki elefántoknak játszik klasszikusokat!

Vagy legalábbis az egyik biztosan. Ez derül ki abból a videóból, amelyet egy kalandos életű koncertzongorista osztott meg.
Klasszikus kórus

Solti Árpád nyerte a Mátrai Művészeti Napok zeneszerzői pályázatát

Solti Árpád műve nyerte el a Vox Mirabilis és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatának fődíját, amelyet a Mátrai Művészeti Napok jubileuma alkalmából hirdettek meg
Klasszikus fidelio klasszik

Fidelio Klasszik: Koncertektől hangos kastélyok és várak

A Fidelio és a Klasszik Rádió közös magazinműsorának következő adása július 21-én lesz hallható a 92.1-en.
Klasszikus molnár anna

Molnár Anna rangos kortárs zenei fesztiválon énekel Darmstadtban

A magyar énekesnő Eötvös Péter és Balogh Máté műveit adja elő az Internationale Freienkurse für Neue Musik fesztiválon.
Klasszikus ajánló

Így telik a Klassz a pARTon! fesztivál (és ajánlunk néhány következő koncertet is)

Július 8-án a Pesti Vigadóban startolt a Klassz a pARTon! fesztivál, amelynek a következő héten Szigligeten, Balatonfüreden és Paloznakon lesznek koncertjei. A Danubia Zenekar, Érdi Tamás, Vásáry Tamás és a Concerto Budapest a fellépők között.