Klasszikus

Különös házasság: klasszikus és jazz

2007.01.17. 00:00
Ajánlom
Egyszeri és rendkívüli koncertet ad az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra szerdán a Klasszikus és Jazz esten. A művek közt több olyan is akad, amelyet kifejezetten erre az eseményre komponáltak a szerzők.

A Művészetek Palotája a Fesztivál Színházban érdekes műsort kínál. Bár a klasszikus és jazz házassága különös, de azért nem "reménytelen", mi több, nem is egyedi. A Bartók Rádió például ezen a címen rendszeresen, immár tíz esztendeje ad műsort, most épp január 20-án délután Fábry Boglárka ütőhangszeres hangversenyét hallgathatjuk meg a közszolgálati rádió harmadik csatornáján, a zenei szerkesztő Maloschik Róbert.

Node vissza a Müpára, ahol január 17-én az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra ad elő egy-egy Stravinsky-, Eötvös Péter- és Poulenc-művet, továbbá egy vadonat új Fekete-Kovács Kornél- és egy Oláh Kálmán-darabot. A karmesteri pálcán megosztozik Rácz Zoltán és Fekete-Kovács Kornél. Az UMZE Kamaraegyüttesről közismert, hogy művészei állandó kapcsolatban állnak a kor hiteles műfajaival. Szívesen vesznek részt rendhagyó koncertekben, mint ez a mostani is. A műsorválasztás is őket dícséri. Poulenc, Stravinsky és Eötvös művészetében közös, hogy mindhárman kapcsolatba kerültek a jazz műfajával. A estén elhangzó másik két darab pedig kifejezetten erre az alkalomra készült.

(2007. január 17. 19:30 Művészetek Palotája, Fesztivál Színház - Az UMZE Kamaraegyüttes és a Modern Art Orchestra Klasszikus és jazz című koncertje; km.: Oláh Kálmán, Borbély Mihály, Fekete-Kovács Kornél, Gőz László; vez.: Rácz Zoltán, Fekete-Kovács Kornél)

Programkereső

Legnépszerűbb

Zenés színház

Dolhai Attila: „Egészséges versengés van bennünk”

Hagyomány és újítás jegyében rendezik meg hatodik alkalommal a nagy sikerű Palotakoncerteket a budai Vár gyönyörű díszletében. Bemutatjuk a húsz szólistát: elsőként az Operettszínház jól ismert és szeretett bonvivánját, Dolhai Attilát kérdeztük.
Könyv

Depressziós? Olvasson krimit!

Természetesen senkit nem arra buzdítunk, hogy a szakember segítsége vagy esetleg a gyógyszeres kezelés helyett essen neki az Agatha Christie-összesnek, mert mire a végére ér, kutya baj. Annyit azonban kutatások nélkül is állíthatunk, hogy egy jó könyv fel tudja dobni az ember napját.
Klasszikus

Mozart zenéje enyhíti az epilepszia tüneteit

Egy friss kutatás szerint öt perc Mozart-muzsika is hozzájárulhat a betegek jobb közérzetéhez. Mindez azért is fontos, mert nem mindenkinek segítenek a drága gyógyszerek.
Vizuál

Már biztos: mozifilm lesz a Downton Abbey-ből

Hosszú találgatás után most megerősítették, hogy filmváltozat készül az angol sorozatból. A hírek szerint az eredeti szereplőgárda tagjai is visszatérnek.
Vizuál

Így áll most a Liget-projekt – galéria

Töprengett mostanában azon, hogy haladhat a munka a Városligetben és a múzeumokban? Képek és átadási időpontok a cikkben.

Támogatott mellékleteink

Ezt olvasta már?

Klasszikus Szentendrei Ister Napok

Szentendrei Ister Napok – a Duna ünnepe

Szentendrén 2018. július 21-22-én kerül sor az immár több mint egy évtizede megrendezendő Ister Napokra, azaz a Duna ünnepére. A város helyi hagyományaira és népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény. A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő játék, táncház, koncert - többek között a Muzsikás, Vujicsics Együttes, Zuboly, Guca Partyzans, Dalabai, Herczku Ágnes és Nikola Parov Quartet - várja a Szentendrére látogatókat.
Klasszikus vicces

Bolhás kutyus vette el a színpadot a hegedűművész Quentin Tarantinótól

A szégyentelen Blöki dörgölőzött, hempergőzött, vakarózott, és a füle botját sem mozdította a zenére. Most ez a szakasza van az évnek.
Klasszikus vagyim holodenko

Elmezavara miatt nem ítélik el a zongoraművész volt feleségét, aki megölte két gyermeküket

 Egy texasi bíró hétfőn elmezavara miatt nem találta bűnösnek két kislányuk meggyilkolásában Vagyim Holodenko ukrán zongoraművész volt feleségét.
Klasszikus hír

Gödöllőn megfér egymás mellett Bach és Django Reinhardt

Klasszikus műveket és crossover produkciókat is bemutat a Barokk Randevú elnevezésű zenei fesztivál augusztus 10-én és 12-én a Gödöllői Királyi Kastélyban.
Klasszikus Beatrice Rana

Piknik Beethovennel a kastélyparkban, a zene szárnyán Párizsba és Londonba

Július 21-én szombaton este és július 22-én vasárnap délelőtt újra piknikkoncertek a kismartoni Esterházy-kastély parkjában.